Skip to navigation Skip to main content
Skiklasje achter skileraar tijdens wintersport met kinderen

Wintersport voorjaarsvakantie 2024

Een wintersport in de voorjaarsvakantie van 2024 is erg gewild. De meeste gezinnen met schoolgaande kinderen gaan in deze periode van het skiseizoen naar de sneeuw. Zodra de laatste schoolbel heeft geklonken, vertrekken de eerste wintersporters richting de sneeuw. De auto ligt afgeladen vol, de broodjes voor onderweg zijn gesmeerd en na een paar uur sturen kan de krokusvakantie officieel beginnen! Wil jij op wintersport in de voorjaarsvakantie van 2024 en ben je op zoek naar meer informatie, aanbiedingen en tips? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt.

Op wintersport in de voorjaarsvakantie van 2024

De voorjaarsvakantie van 2024 is niet voor heel Nederland gelijk. Het land is opgedeeld in de regio's noord, midden en zuid. Zuid heeft van 10 t/m 18 februari 2024 krokusvakantie en noord en midden van 17 t/m 25 februari 2024. Er is in dit winterseizoen geen aparte carnavalsweek, wat betekent dat er in 2024 twee voorjaarsvakantieweken zijn voor Nederland. In deze periode hebben ook omliggende landen vakantie, waardoor het extra druk is in de skigebieden. Met name in de week waarin Zuid-Nederland vakantie heeft. Accommodaties zijn snel volgeboekt en volle pistes, restaurants, bars en rijen voor de skilift komen regelmatig voor. Nou geldt dit echt niet voor alle skigebieden, er zijn ook genoeg rustige alternatieven. Eén ding is zeker: het is een hele fijne periode voor een skivakantie. Er ligt over het algemeen genoeg sneeuw, de dagen worden alweer langer en ook de zon laat zich vaker zien. Kortom: het wordt weer genieten in de voorjaarsvakantie van 2024!

Wintersport in de voorjaarsvakantie van 2024 boeken

Een wintersport boeken voor de voorjaarsvakantie van 2024 kan best een uitdaging zijn. Zoals al eerder benoemd, is dit de meest populaire periode van het wintersportseizoen. Dit komt omdat niet alleen Nederland dan vakantie heeft, maar ook veel andere landen. Wil je verzekerd zijn van een fijne accommodatie in je favoriete skigebied, dan is het zaak dat je op tijd boekt. Een wintersport in de voorjaarsvakantie boeken kan rechtstreeks bij de verhuurder, maar ook via een reisorganisatie. Bij veel reisorganisaties boek je tegenwoordig inclusief skipas en daarmee kun je flink besparen. Maar dat is niet het enige extraatje. Bij reisorganisaties kun je vaak ook inclusief bus- of vliegreis boeken, inclusief maaltijden (ontbijt/halfpension/volpension/all inclusive) en andere services. Benieuwd waar je de skivakantie voor de voorjaarsvakantie van 2024 kunt boeken?

Kinderen op de piste tijdens wintersport voorjaarsvakantie
© Spalder Media Group

Aanbiedingen wintersport voorjaarsvakantie 2024

Ook in de voorjaarsvakantie van 2024 kun je goedkoop op wintersport. Het is alleen wel aan te raden om er op tijd bij te zijn met boeken. Vaak geldt: hoe eerder je boekt, hoe hoger de korting. Als de voorjaarsvakantie van het voorgaande jaar nog maar net voorbij is, stunten de eerste reisorganisaties al met hoge vroegboekkortingen voor de krokusweek van het jaar daarna. Maar ook als je later in het jaar boekt, bijvoorbeeld in september, profiteer je vaak nog van aantrekkelijke kortingen. Sommige reisorganisaties werken bovendien met kinderkorting. Last minute boeken kan natuurlijk ook, maar houd er wel rekening mee dat het aanbod in deze week dan echt beperkt is. Als je van plan bent om met een grote groep te gaan of als je bepaalde wensen hebt, zorg dan dat je er op tijd bij bent met boeken. Mocht je toch de gok nemen, dan vind je hieronder naast aanbiedingen ook last minute deals.

Wintersport met kinderen in de krokusvakantie van 2024

Goedkoop op wintersport in de voorjaarsvakantie

Goedkoop op wintersport gaan in de voorjaarsvakantie in 2024 is absoluut mogelijk. Zelfs in de populairste periode van het skiseizoen zijn er mogelijkheden om te besparen op je wintersport. Als je genoegen neemt met bepaalde bestemmingen en (beperktere) keuze in accommodaties, kun je al voor een prima bedrag naar de Alpen.

Bespaartips voor een wintersport in de voorjaarsvakantie

 • Mijd de grote, populaire skigebieden. Kleine en minder populaire gebieden bieden vaak een goedkopere skipas. Skiën in landen als Tsjechië is vaak ook een stuk goedkoper.
 • Boek een pakketreis. Bij veel reisorganisaties kun je een wintersport boeken inclusief maaltijden, skipas en accommodatie. Zij hebben lokaal allerlei deals afgesproken, waardoor ze de reis extra goedkoop aan kunnen bieden.
 • Boek op tijd en profiteer van aantrekkelijke aanbiedingen en vroegboekkortingen.
 • Ga niet elke dag uiteten, maar kook lekker zelf. Hetzelfde geldt voor lunchen op de piste. Neem zelf broodjes mee en ga picknicken. Wil je toch een paar keer lunchen? Kies dan niet de duurste gerechten of deel iets en beperk het aantal keer dat je uit lunchen gaat.
 • Overnacht niet midden in het dorp en aan de piste, maar kies voor een accommodatie die iets verder weg ligt. Minder dicht bij alle faciliteiten betekent in de meeste gevallen een goedkopere prijs per kamer per nacht.
 • Ga een midweek of lang weekend op wintersport in de voorjaarsvakantie en beperk de uitgaven door minder lang te gaan skiën.
Goedkope wintersport in de voorjaarsvakantie in 2024

Wintersport in de voorjaarsvakantie: informatie per wintersportland

Veel wintersporters gaan in februari 2024 skiën in de voorjaarsvakantie. Vanwege de schoolvakanties, maar ook vanwege de sneeuwcondities. Over het algemeen geldt dat je je in deze periode van het jaar geen zorgen hoeft te maken over de sneeuw. Er is of al genoeg gevallen of de sneeuwkanonnen hebben in de periode daarvoor volop kunnen draaien. Weet jij al waar je in de krokus naartoe gaat of twijfel je nog? Hieronder meer informatie per land voor een wintersport in de voorjaarsvakantie van 2024.

Wintersport voorjaarsvakantie in Oostenrijk in 2024

Wintersport voorjaarsvakantie 2024 in Oostenrijk

Veel mensen gaan jaar in jaar uit op wintersport naar Oostenrijk. Dat is in de voorjaarsvakantie van 2024 zeker niet anders. Sfeervolle dorpen, uitgestrekte skigebieden, de Oostenrijkse gezelligheid, de taal, de après-ski en het lekkere eten zijn daar stuk voor stuk redenen voor. Skiën kan in het populaire Tirol, maar kijk ook zeker naar de mogelijkheden van het zonnige zuiden Karinthië, Vorarlberg, Salzburg of Steiermark. Meer tips voor een wintersport in Oostenrijk in de voorjaarsvakantie van 2024:

Wintersport in Italië in 2024

Wintersport voorjaarsvakantie 2024 in Italië

Italië heeft veel gezichten: van de ruige hoge bergen in het Valle d’Aosta tot de machtige Dolomieten in het noorden en van pasta en pizza tot de boerse Zuid-Tiroolse specialiteiten. Het is misschien wel een van de mooiste landen voor een wintersport! Italianen zijn meester in het prepareren van pistes, zelfs als Koning Winter het dat jaar wat meer laat afweten. Goed eten is hier net zo belangrijk als skiën en omdat veel skigebieden een zuidelijke ligging hebben, schijnt de zon er extra vaak. Grote kans dat je tijdens je skivakantie van de zon kunt genieten op een zonnig terras. Wil jij op wintersport in de voorjaarsvakantie 2024 naar Italië? Bekijk onderstaande links voor meer tips en informatie.

Wintersport voorjaarsvakantie 2024 in Frankrijk

Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden voor een wintersport in de voorjaarsvakantie in Frankrijk. Je vindt in Frankrijk een aantal van de grootste skigebieden van de Alpen en dorpen met veel hoogbouw, maar ook kleine en sfeervolle bestemmingen. Frankrijk biedt voor ieder wat wils. Kilometervreters moeten absoluut naar Les Trois Vallées of Les Portes du Soleil, en voor wie liever naar een kleine en gemoedelijke bestemming gaat zijn La Norma en Valfréjus aanraders.

Wintersport in Zwitserland in de voorjaarsvakantie

Wintersport voorjaarsvakantie 2024 in Zwitserland

Chocolade, kaas, zakmessen en heel veel machtige bergen. Dat is Zwitserland. Niet het goedkoopste Alpenland in dit lijstje, maar laat je zeker niet afschrikken door wat veel mensen zeggen. Ook in Zwitserland hoeft een wintersport niet de hoofdprijs te kosten en zijn er genoeg mogelijkheden voor een goedkope skivakantie. Zelfs in de krokusvakantie! Zwitserland is rijk aan prachtige skigebieden. Wil jij in 2024 in de voorjaarsvakantie naar dit land? Bekijk hier een aantal tips.

Altastenberg Duitsland

Wintersport voorjaarsvakantie 2024 in Duitsland

Bij onze oosterburen ben je aan het juiste adres voor een fijne vakantie in de sneeuw. Dicht bij huis kun je kiezen voor een wintersport in de voorjaarsvakantie in Winterberg in het Sauerland of nog verder oostelijk in de Harz. Zuidelijker ligt Feldberg in het Zwarte Woud en als je vanaf daar nog verder naar het zuiden rijdt, kom je al snel terecht in de Duitse Alpen. Duitsland telt ontzettend veel skigebieden en biedt daarmee genoeg mogelijkheden voor een fijne wintersport in de voorjaarsvakantie van 2024. Tips:

Wintersport voorjaarsvakantie 2024 in Tsjechië

Tsjechië is een goedkope optie voor een wintersport in de voorjaarsvakantie van 2024. De skigebieden zijn dan wel een stuk kleiner, maar echt druk is het er niet. Bovendien liggen de prijzen voor accommodaties, het eten, skilessen en skipassen een stuk lager dan in bijvoorbeeld de Alpen.

Wintersport in Noorwegen in de voorjaarsvakantie

Wintersport voorjaarsvakantie 2024 in Scandinavië

Skiën in de voorjaarsvakantie in Scandinavië, dat is voor veel wintersporters een grote droom. Noorwegen en Zweden bieden stuk voor stuk een bijzondere ski-ervaring in een indrukwekkend landschap. Kijk niet raar op als je rendieren of elanden tegenkomt en pak ook zeker de kans om het Noorderlicht te spotten. Wil jij in de voorjaarsvakantie van 2023 op wintersport naar Scandinavië? Dan heb je vast iets aan onderstaande links.

Kindvriendelijke skigebieden

De meeste ouders met schoolgaande kinderen gaan op wintersport in de voorjaarsvakantie. Ben jij van plan om in deze week te gaan skiën met het gezin in de krokusvakantie en ben je op zoek naar een kindvriendelijk skigebied? Er is keuze genoeg! Eigenlijk biedt elk skigebied wel mogelijkheden voor een wintersport met kinderen, maar een aantal blinkt hier echt in uit. In deze familievriendelijke kinderen staan gezinnen op nummer 1 en dat merk je onder andere aan de vele faciliteiten. Zo vind je hier uitgebreide kinderlanden met vrolijke mascottes, goede skischolen gespecialiseerd in skiles voor kinderen, restaurants met gerechten voor ouder en kind en speciale kinderhotels om in te overnachten. Tips voor kindvriendelijke skigebieden voor een wintersport in de voorjaarsvakantie van 2024:

1. Serfaus-Fiss-Ladis

De nummer een in dit lijstje kindvriendelijke skigebieden voor een wintersport in de voorjaarsvakantie van 2024 is absoluut Serfaus-Fiss-Ladis. Overnachten kan in de drie gelijknamige dorpen, met elk hun eigen kenmerken en karakter. Serfaus-Fiss-Ladis beschikt over uitgebreide kinderlanden, waaronder de Kinderschneealm in Serfaus en Bertas Kinderland in Fiss. Mascottes Murmli en Berta zorgen elke dag weer voor een glimlach op het gezicht van de kleintjes. Er zijn familievriendelijke accommodaties te boeken en ook buiten het skiën om is er van alles mogelijk. 

Gitschberg-Jochtal 7
© Hannes Niederkofler

#2. Gitschberg-Jochtal 

Gitschberg-Jochtal is een klein, maar gemoedelijk en zeer kindvriendelijk skigebied voor een wintersport in de voorjaarsvakantie 2024. Groot voordeel is dat de grote massa het nog niet heeft ontdekt en dat het er ook tijdens de krokusvakantie nooit echt druk is. Het skigebied beschikt over mooie oefenpistes, meerdere kinderlanden en ook kinderopvang is hier mogelijk.

Meer over Gitschberg-Jochtal
Kinderskischool Ski Juwel

#3. Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau 

Met 109 km aan pistes behoort Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau tot de grootste skigebieden van Tirol. Toch voelt dat niet zo. Het skigebied heeft een gemoedelijk karakter en richt zich voornamelijk op gezinnen met kinderen. Er zijn tien skischolen, waarvan vijf zelfs speciaal voor kinderen. Verspreid in het skigebied liggen meerdere kinderlanden en gave funslopes.

Meer over Ski Juwel
Kinderland Arosa

#4. Arosa Lenzerheide 

De Zwitserse dorpen Arosa en Lenzerheide vormen samen een fijn skigebied met ruim 225 km aan pistes. Eigenlijk biedt dit skigebied voor ieder wat wils en daarom is het ook zo’n leuke bestemming voor families. Je kunt samen met de kids op pad, maar ook zelf mooie tochten skiën als ze lessen volgen. Arosa beschikt zelfs over een gratis toegankelijk kinderland (Hönigland)!

Meer over Arosa Lenzerheide
Skiën Oberstdorf

#5. Oberstdorf Kleinwalsertal

Een ander kindvriendelijk skigebied voor een wintersport tijdens de voorjaarsvakantie van 2024 is Oberstdorf Kleinwalsertal. Het gebied telt ruim 130 km aan pistes, verdeeld over meerdere kleine skigebieden in Duitsland en Oostenrijk. Families voelen zich vooral thuis in de sfeervolle dorpjes in het Kleinwalsertal. Er zijn goede skischolen en ook buiten het skiën om is er veel te doen.

Meer over Oberstdorf Kleinwalsertal

Rustige skigebieden in de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is de drukste periode van het skiseizoen. Toch betekent dit niet dat alle skigebieden afgeladen vol zijn. Zelfs in de voorjaarsvakantie van 2024 behoort skiën in rustige skigebieden tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld:

Skiles

Ga je tijdens de voorjaarsvakantie van 2024 voor het eerst op wintersport? Ski je al jaren, maar kun je wel een opfriscursus gebruiken? Of ben je misschien op zoek naar skiles voor kinderen in de krokusvakantie? Voor alle drie de opties zijn er meer dan genoeg mogelijkheden. Skilessen kun je ter plaatse boeken bij de skischool, maar ook vooraf online. De meeste skischolen hebben inmiddels een eigen website waar je alles alvast kunt regelen, maar je kunt ook skilessen boeken via CheckYeti. Zij bieden skilessen en andere cursussen aan in ruim 500 skigebieden in de Alpen. Vooraf online skiles boeken heeft veel voordelen. Zo bespaart het je een hoop tijd en bovendien ben je verzekerd van een plekje in de skischool van je keuze. Vooral in een drukke periode als de voorjaarsvakantie van 2024 is het aan te raden om vooraf skilessen te boeken. Wil je graag skiles volgen in het Nederlands? In deze skigebieden vind je skischolen met Nederlandssprekende skileraren ›

Gratis skiles voor kinderen

Een wintersportvakantie is niet goedkoop. Zeker niet als je gebonden bent aan de schoolvakanties en dus het hoogseizoen. Maar, zoals al eerder benoemd, zijn er ook voor de voorjaarsvakantie van 2024 mogelijkheden om te besparen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een wat rustiger, kleiner en minder populair skigebied of voor een skigebied waar de skipas gratis is of waar kinderen gratis skilessen mogen volgen. Enkele skigebieden waar dit mogelijk is:

 • Weißsee Gletscherwelt: gratis skipas voor 2 kinderen tot 12 jaar als beide ouders een skipas kopen.
 • Pitztal: gratis skiën tot 10 jaar als minimaal één ouder een skipas koopt. Kinderen tot 6 jaar skiën sowieso gratis.
 • Ischgl, Kappl en See in Paznaun: gratis skiën tot 8 jaar met de SILVRETTA skipas en gratis tot 10 jaar met de VIP Skipas
 • Les Diablerets: kinderen tot 9 jaar een gratis skipas
 • Skigebieden Dolomiti Superski: tot 8 jaar gratis als minimaal een ouder een skipas koopt

 

Verkeersdrukte voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie behoort tot de populairste weken van het skiseizoen. Dat is tijdens de krokusvakantie van 2024 zeker niet anders. Vooral op wisseldagen zijn files op de wegen van en naar de skigebieden eerder regel dan uitzondering. Waar je op de weg in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk de meeste druktes kan verwachten?

Vervoer

Ga jij met de auto op wintersport in de voorjaarsvakantie van 2024? Of kies je toch voor een skivakantie met de trein, het vliegtuig of de bus? Qua vervoer naar je wintersportbestemming zijn er verschillende mogelijkheden. Welke optie je ook kiest, ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Ben jij er nog niet uit over hoe je dit jaar naar je vakantieadres reist? We hebben de verschillende vervoersmiddelen voor een wintersport in de voorjaarsvakantie voor je op een rijtje gezet, inclusief een aantal handige tips.

Met de auto op wintersport in de voorjaarsvakantie van 2024

De meeste wintersporters reizen met de auto naar de skigebieden. Al jaren is dit het meest populaire vervoersmiddel en dat is niet zonder reden. Qua vertrektijden ben je aan niemand gebonden, je kunt veel meenemen en ook op de plaats van bestemming kan het soms best handig zijn om niet van het openbaar vervoer of de taxi afhankelijk te zijn. Toch heeft een wintersport met de auto ook nadelen. Zeker als je in februari 2024 in de voorjaarsvakantie gaat skiën. In deze populaire periode is het extra druk op de wegen en zijn er regelmatig files. Bovendien ben je lang onderweg en moeten er flink wat kilometers worden gereden. Ligt er sneeuw op de bergweg en staat er aangegeven dan sneeuwkettingen verplicht zijn? Ze eromheen leggen kan best wel even een klusje zijn!

Auto wintersport voorjaarsvakantie 2024
© Spalder Media Group

Met de trein op wintersport in de voorjaarsvakantie van 2024

De trein is een van de meest milieuvriendelijke opties van reizen van en naar de wintersport. Het is bovendien een prima alternatief voor iedereen die liever niet uren in de bus of auto zit en wie het vliegtuig daar geen goed alternatief voor vindt. Daarnaast kan het, als je de luxe opties van een privé coupé achterwege laat, ook een goedkope vervoersoptie zijn. In de Alpen vind je genoeg skidorpen met een eigen treinstation. Wil je met de trein op wintersport in de voorjaarsvakantie van 2024? Er zijn verschillende opties:

 • ÖBB Nightjet: een nachttrein verbinding die rechtstreeks van Amsterdam via Utrecht, Arnhem en een aantal Duitse steden naar Tirol reist.
 • ICE International: een hogesnelheidstrein die onder andere dagelijks rechtstreeks naar Basel rijdt. Vanaf hier heb je een directe aansluiting op veel Zwitserse en Italiaanse bestemmingen.
 • TGV: een hogesnelheidstrein die met een snelheid van 320 km/u naar veel Franse bestemmingen reist.
 • Alpen- en Krokusexpress: rechtstreekse treinverbindingen naar Oostenrijk. De Krokusexpress rijdt overdag en de Alpenexpress ’s nachts.
Trein wintersport voorjaarsvakantie

Met de bus op wintersport in de voorjaarsvakantie van 2024

Een wintersport met de bus in de voorjaarsvakantie van 2024 is een goedkoop alternatief. Verspreid in Nederland liggen meerdere opstapplaatsen en vaak word je, mits dit mogelijk is natuurlijk, bij de voordeur van je accommodatie afgezet. Tickets voor een wintersport met de bus kun je los boeken, maar ook bij een aantal reisorganisaties. Vooral met die laatste optie kun je flink besparen. Een wintersport inclusief busreis kun je onder andere boeken bij Summit Travel, Sunweb en De Jong Intra. Wil je met de bus naar Winterberg? Bekijk dan eens de mogelijkheden van Winterbergbus.nl.

Met het vliegtuig op wintersport in februari 2024

Een wintersport met het vliegtuig is voor veel mensen een grote luxe. Niet zelf sturen, snel op de plaats van bestemming en eigenlijk begint de vakantie al op de luchthaven. Vliegen is meestal niet goedkoop. Zeker niet als je kijkt naar de extra kosten voor het meenemen van bagage en skimateriaal en een eventuele taxi of transfer. Toch betekent dit niet dat je niet voor een redelijke prijs kunt vliegen. Als je op tijd boekt en de aanbiedingen in de gaten houdt, kun je soms voor onder de € 100,- een retourticket boeken. Naast de prijs heeft vliegen nog een aantal nadelen. Vliegen is belastend voor het milieu en daarnaast ben je afhankelijk van vooraf vastgestelde vertrektijden en eventuele vertragingen om wat voor reden dan ook.

Vliegtuig wintersport voorjaarsvakantie 2024

Beschikbare accommodaties

Een geschikte accommodatie voor de wintersport in de voorjaarsvakantie van 2024 zoeken kan een behoorlijke opgave zijn. De prijs, de ligging ten opzichte van de pistes, het skigebied, het wintersportland en de faciliteiten spelen allemaal mee in de keuze. Heb je de keuze voor het skigebied al gemaakt? Dan kan de zoektocht beginnen. Of laat je de keuze afhangen van de beschikbare accommodaties in jouw gewenste prijsklasse? Ook dat is mogelijk. Om je bij beide opties een handje te helpen, hebben we de verschillende accommodaties die je voor een wintersport in de krokusvakantie van 2024 kunt boeken op een rijtje gezet.

Overnachten in een hotel in de voorjaarsvakantie

Hotels in de Alpen, daarvan vind je er meer dan genoeg. Hotels aan de piste, hotels met zwembad, all inclusive hotels, speciale kinderhotels en ga zo maar door. Er is ontzettend veel keuze! Veel wintersporters geven voorkeur aan overnachten in een hotel. Bekijk hier fijne hotels in de Alpen

Overnachten in een chalet in februari 2024

Liever overnachten in je eigen huisje? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor overnachten in een chalet tijdens je wintersport in de voorjaarsvakantie van 2024. In de Alpen vind je genoeg traditionele houten chalets om in te overnachten. Midden in het skigebied aan de piste, rustig gelegen net buiten het dorp of in het centrum.

Wintersport op een vakantiepark in de voorjaarsvakantie
© Spalder Media Group

Overnachten in een vakantiehuis in de voorjaarsvakantie van 2024

De luxe van een hotel is fijn, maar veel wintersporters geven voor de voorjaarsvakantie van 2024 de voorkeur aan overnachten in een vakantiehuis. In de Alpen vind je genoeg fijne vakantiehuizen. Die kun je direct boeken bij de verhuurder of via een reisorganisatie.

Overnachten op een vakantiepark in de voorjaarsvakantie van 2024

Een vakantie op een vakantiepark is echt niet alleen iets voor in de zomer. Ook in de winter kun je overnachten op een vakantiepark. Er liggen genoeg parken in de buurt van een skigebied.