Skip to navigation Skip to main content
Winterberg een van de skigebieden dichtbij
Duitsland

Skigebieden in Duitsland

Wie op zoek is naar rustige, glooiende pistes zal zich zeker vermaken in de skigebieden van Duitsland. De skigebieden van Duitsland liggen zowel in het Sauerland als in het zuidelijke Beieren. Het Sauerland is ideaal voor een korte wintersporttrip, de gebieden in Beieren zijn groter en sneeuwzekerder. Wat beide regio’s gemeen hebben is dat je vrijwel nooit hoeft te wachten bij de lift.

De voorkeur van de ervaren skiër zal uitgaan naar een skigebied in het zuiden van Duitsland. De pistes liggen hier hoger, zijn langer en sneeuwzekerder. Het voordeel van de skigebieden in het Sauerland is dat ze op slechts enkele uren van de Nederlandse grens liggen. Beginners en kinderen vinden hier de ideale omstandigheden om het skiën te leren. In Duitsland vindt iedereen een skigebied die bij hem of haar past.

Populaire skigebieden in Duitsland

De skigebieden in Duitsland spreken met name de niet al te ervaren skiër aan. Over het algemeen zijn de pistes eenvoudig en overbruggen ze niet al te veel hoogteverschil. De meest uitgebreide skigebieden van Duitsland liggen in het zuiden van het land. Kleinwalsertal & Oberstdorf en Garmisch Partenkirchen zijn sneeuwzeker en beschikken over een uitgebreid pisteaanbod waar ook gevorderden zich mee kunnen vermaken.

Willingen en Skiliftkarussell Winterberg zijn zeer populaire skigebieden aangezien ze vanuit Nederland binnen enkele uren bereikbaar zijn. Beginners en families vinden hier ideale omstandigheden. Voor meer ervaren wintersporters is het pisteaanbod simpelweg niet uitdagend genoeg. De laatste jaren zijn deze skigebieden steeds sneeuwzekerder geworden door moderne kunstsneeuwinstallaties. In het Zwart Woud is Feldberg een bestemming dat op geringe afstand van Nederland ligt.

Hecht je echter geen belang aan honderden kilometers aan piste en moderne voorzieningen dan hebben de skigebieden in Duitsland jou genoeg te bieden. Berchtesgadener LandHörnerdörfer en Oberstaufen bieden genoeg mogelijkheden voor een zorgeloze wintersport. Dat deze skigebieden kleiner zijn heeft ook zo z´n voordeel. De pistes zijn stukken rustiger en wachtrijen bij de liften komen haast niet voor.

Duitse skigebieden zijn onbekend maar niet onbemind

De meeste Duitse skigebieden zullen weinig bekendheid genieten onder de meeste wintersporters. Dit is niet geheel terecht wanneer je skigebieden als Oberjoch - UnterjochRegion Chiemgau en Ammergauer Alpen beter leert kennen. Stuk voor stuk mooie skigebieden omgeven door een ongerepte natuur. Het geringe pisteaanbod dien je dan natuurlijk wel voor lief te nemen.

Langlaufers en wandelaars vinden in de skigebieden van Duitsland ook optimale mogelijkheden. Aangezien de bergen van Duitsland niet zo ruig zijn als in de Alpen zijn de omstandigheden om te langlaufen en wandelen veel beter. In de skigebieden BayrischzellWurmberg en Großer Arber zijn tal van wandelroutes en langlaufloipes te vinden.