Skip to navigation Skip to main content
Gruppe Kinder

Skigebieden met kinderopvang op de piste bieden uitkomst als je op wintersport gaat met een kleintje dat nog niet skiet. Daar neem je je baby of peuter gewoon mee in de gondellift naar boven, waar je hem of haar achterlaat bij de kinderopvang. Soms is er een opvang direct bij het dalstation. Ideaal, want tijdens het skiën kun je altijd even kijken of alles nog goed gaat. Zo ben je in de buurt, maar kun je toch lekker de piste op. In dit artikel een lijstje met skigebieden waar op de piste kinderopvang geregeld is. Soms zelfs helemaal gratis!

Schneereich Damüls Mellau Faschina

Families zijn aan het juiste adres in het bovendien zeer sneeuwzekere Oostenrijkse skigebied Schneereich Damüls Mellau Faschina. Ook kinderopvang is hier goed geregeld met maar liefst twee gratis mogelijkheden. In Mellau ligt de kinderopvang direct bij het bergstation van de gondellift. Kids van 1 tot 6 jaar zijn hier gratis welkom van maandag tot en met vrijdag, alleen op zon- en feestdagen vraagt men een bijdrage. Ook bij Miniclub Faschina wordt gratis kinderopvang aangeboden, maar alleen aan iedereen die in het bezit is van een gastenkaart. 

Skigebied met gratis kinderopvang Damüls Mellau Faschina
Kids bij de opvang, jullie even de piste op!

Golm

Het skigebied Golm ligt in het dal Montafon en is bereikbaar vanuit de dorpen Vadans en Tschagguns. Dit zeer familievriendelijke skigebied beschikt over ruim 44 km aan pistes die vooral rood en blauw zijn. Het kindvriendelijke karakter wordt onderstreept door het feit dat dit een van de Oostenrijkse skigebieden met gratis kinderopvang is. Bij het bergstation van de gondelbanen ligt Golmi Kindergarten. Hier zijn de kleine niet-skiërtjes tussen de 3 en 6 jaar welkom van zondag t/m vrijdag. Terwijl jij afdalingen maakt, zijn de kids aan het schilderen, zingen en spelen. De opvang kost niets, maar wil je gebruik maken van de lunchmogelijkheid, dan betaal je € 13,- per dag. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om tussen de middag samen met je kind te eten.

Gratis kinderopvang in Oostenrijk

Fulpmes

Midden in het Stubaital ligt het familievriendelijke dorpje Fulpmes. Het skigebied Schlick 2000 met 26 km aan pistes ligt direct boven het dorp. In het skigebied zijn er niet alleen uitstekende mogelijkheden om te leren skiën, ook is er kinderopvang. Bij het middenstation van de Gondel Froneben ligt een groot kinderland en tevens Big Ron‘s Spiel- und Aufwärmstube. Hier worden kleintjes opgevangen en verzorgd. Ze kunnen hier blijven lunchen en slapen. De crèche is geopend van zondag tot en met vrijdag en de kosten bedragen € 40,- voor een halve dag, € 60,- voor een hele dag en € 11,- voor een lunch.

Grächen

Dat het Zwitserse Grächen bijzonder kindvriendelijk is, blijkt onder andere uit het feit dat het een van de skigebieden met gratis kinderopvang is. Wanneer je in het bezit bent van een skipas, kun je je kleintje twee uur per dag kosteloos onderbrengen bij Kinderhort SiSu Spiel- und Schlafnest. Deze opvang vind je op de Hannigalp, midden in het skigebied, direct onder het bergrestaurant Hannigalp. Kinderen van 2 tot 6 jaar worden hier per dag twee uur gratis opgevangen (ouders met skipas). Wil je langer, dan betaal je zo'n CHF 20 per kind per uur.

Fieberbrunn

Direct bij het dalstation van de gondellift in Fieberbrunn ligt het kinderland, waar de allerkleinsten skiles krijgen. Meteen hiernaast ligt de ‘Krabbelstube’, de indoor-speeltuin van Skischool S4 Fieberbrunn, waar kinderen vanaf 5 maanden welkom zijn. Hier kunnen ze naar hartenlust spelen, maar ook rustig slapen of naar buiten kijken, waar hun grote broer of zus skiles krijgt. Je kunt hier per uur betalen of voor een complete dag inclusief lunch. Fieberbrunn behoort tot het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn dat in totaal ruim 270 km aan pistes telt.

Kinderopvang op de piste voor wintersport

Kronplatz

Ook in Italië zijn er diverse skigebieden met kinderopvang op de piste. Een daarvan is Kronplatz. Direct bij het dalstation van de gondellift in Reischach ligt het kinderland Croniworld. In deze gave kinderruimte met onder andere klimwand, trampolines en heel veel speelgoed worden kinderen van 6 maanden tot en met 8 jaar opgevangen, terwijl de ouders rustig kunnen gaan skiën. De opvang is geopend van zondag tot en met vrijdag, van 09.00 tot 15.30 uur. Voor kids tot twee jaar is de prijs € 20,- per uur (lunch € 12,-) en voor kinderen vanaf twee jaar € 18,- per uur (lunch € 12,-).

Serfaus-Fiss-Ladis

Wanneer je vanuit Fiss of Serfaus de Sonnenbahn omhoog neemt, vind je direct bij het middenstation Berta’s Kinderland. Dit is zonder twijfel een van de grootste en leukste plekken voor kinderen om te leren skiën in de Alpen. Ook is hier Berta’s Kindergarten waar ukkies vanaf 3 maanden worden opgevangen. Bij mooi weer spelen de kleintjes ook buiten in Berta’s Miniland. De opvang is van zondag tot en met vrijdag geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur. Een hele dag opvang kost € 68,-, een halve dag € 45,- en eten tussen de middag kost € 22,-. Terwijl je kleintje lekker aan het spelen is, kun je genieten van ruim 200 km aan pistes.

Vrolijke mascotte Serfaus-Fiss-Ladis kinderopvang op piste

Scheffau

Scheffau ligt centraal in de populaire SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental en hoort ook zeker thuis in dit rijtje skigebieden met kinderopvang op de piste. Bij het bergstation van de Brandstadlbahn ligt op 1650 meter hoogte de Schneepiraten KidsClub waar kids van 0 tot 4 jaar worden opgevangen. De crèche is geopend van zondag tot en met donderdag, van 09.00 tot 16.00 uur. Kinderen tot één jaar kunnen slechts een paar uur worden opgevangen, oudere kinderen zijn een paar uur of de hele dag welkom. Voor wintersporters die over de gastenkaart beschikken zijn er gereduceerde tarieven. Komt er ook een broertje of zusje mee, dan ontvang je 50% korting voor de tweede.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.