Skip to navigation Skip to main content
Blauwe Piste Bordje

Ben jij voor je volgende wintersport op zoek naar skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes? La douce France staat bekend om het grote aantal skigebieden met een enorme omvang, bergen die tot duizelingwekkende hoogtes reiken, lange skitochten en veel sneeuw. Heel veel sneeuw. Maar waar kun je het beste naartoe als je een beginnende wintersporter bent? Of als je gewoon liever op blauwe pistes skiet en dol bent op lange brede afdalingen? Lees maar snel verder, want dit zijn 10 skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes!

Wintersport in Franse skigebieden met veel blauwe pistes

Frankrijk is voor veel wintersporters een favoriete bestemming en dat is niet voor niets. Wie tijdens een skivakantie veel kilometers wil maken en helemaal gelukkig wordt van lange afdalingen, is in dit land aan het juiste adres. Frankrijk staat bekend om de vele omvangrijke skigebieden met honderden pistekilometers. Maar waar kun je nu de meeste blauwe pistes vinden? Ben jij beginnend wintersporter en ga je liever van de eenvoudigere pistes af of houd je simpelweg van de wat vlakkere, brede blauwe pistes? Word jij niet per se laaiend enthousiast van zwart maar doet de kleur blauw jouw hart sneller kloppen? Neem dan eens een kijkje bij deze bestemmingen, want deze skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes zijn dan misschien wel wat voor jou!

1. Le Dévoluy

In de Hautes-Alpes ligt het skigebied Le Dévoluy, dat de plaatsen La Joue du Loup en SuperDévoluy met elkaar verbindt. Bij elkaar krijg je dan ongeveer 100 km aan pistes, waarvan het grootste gedeelte, zo'n 60 km, blauw is. Hoewel het dus een van de skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes is, kun je hier ook uitdaging vinden met enkele rode en zwarte pistes. Het skigebied is vooral geschikt voor beginnende wintersporters of gezinnen met kinderen. Le Dévoluy reikt tot een hoogte van 2500 meter en biedt daardoor ook voldoende sneeuwzekerheid.

SuperDévoluy skigebied met veel blauwe pistes in Frankrijk

2. Les 2 Alpes

Een geliefde bestemming en ook zeker niet misplaatst in de top 10 skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes, is Les 2 Alpes. Met zo'n 230 km aan pistes is er veel te beleven op de latten en de afdalingen kleuren dan ook overwegend blauw. Dit betekent overigens niet dat er hier geen uitdaging te vinden is. Wat dacht je van mooie lange skitochten, funparken en pittige zwarte pistes? Een afwisselend aanbod en ideaal voor een wintersport met de familie of vriendengroep. Ook bijzonder: in Les 2 Alpes kun je tijdens de schoolvakanties nachtskiën!

3. Les Portes du Soleil

Een van de grootste skigebieden ter wereld is Les Portes du Soleil. Met ruim 600 pistekilometers is het geen wonder dat deze bestemming in de lijst met skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes staat. Van het totaalaantal kilometers is meer dan de helft blauw gekleurd, dus van mooie brede en eenvoudige afdalingen ben je hier verzekerd. Uiteraard is een skigebied met een omvang als deze ontzettend veelzijdig te noemen en dus kan iedere wintersporter hier op en top genieten van de sneeuw. Extra leuk is het om een of meerdere mooie skitochten te skiën. Je kunt hier prachtige lange dagtochten maken.

Avoriaz in Les Portes du Soleil

4. Le Grand Massif

Een gebied dat over zeker 265 km aan pistes beschikt, moet wel in het rijtje van skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes staan. Met zo'n groot aanbod aan afdalingen is het niet verrassend dat er ook veel relatief vlakke pistes zijn. Ruim 118 km valt in deze categorie. Le Grand Massif is een schitterend skigebied omgeven door mooie resorts om te overnachten en een waanzinnig landschap. Skiën met uitzicht op de indrukwekkende top van de Mont Blanc (4809 m)? Dat kan hier gewoon. De dorpjes Flaine, Les Carroz, Morillon, Samoëns en Sixt liggen stuk voor stuk aan het gebied en vanuit alle plaatsen kun je dan ook in een mum van tijd de pistes betreden.

5. Les Trois Vallées

Uiteraard hoort een gebied als Les Trois Vallées ook thuis in de top 10 skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes. Van de ruim 600 km aan pistes is maar liefst 240 km blauw en ook kun je nog een stap makkelijker met de vele groene pistes. Omdat het gebied zo ontzettend uitgebreid is, kan eigenlijk elke wintersporter hier uit de voeten. Daarbij komt dat je hier vanaf november tot en met mei sneeuwzeker kunt skiën, want met een maximale hoogte van 3200 meter, profiteert het skigebied van ideale sneeuwcondities voor een lang skiseizoen.

Les Trois Vallées heeft veel blauwe pistes

6. Le Grand Domaine

Een relatief groot en fijn skigebied in Frankrijk met veel blauwe pistes is Le Grand Domaine. Hier liggen bovendien niet alleen blauwe (77 km) maar ook een aantal groene (27 km) pistes. Die zijn nog eenvoudiger en bieden uitstekende kansen voor beginnende wintersporters om de kunst van het skiën of snowboarden onder de knie te krijgen. In totaal vind je hier zo'n 165 km aan afdalingen en dat maakt dit een heerlijke en veelzijdige bestemming in de Franse Alpen. 

7. La Norma

Hoewel dit een van de 'kleinere' skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes is, kun je hier ontzettend fijn skiën. La Norma telt ongeveer 65 km aan pistes, waarvan er maar liefst 51 blauw kleuren. Een ontzettend fijn skigebied voor beginners en families met kinderen! De kindvriendelijke faciliteiten zijn hier uitstekend. Bovendien is het skigebied over het algemeen redelijk rustig en komen lange wachtrijen voor de skiliften maar zelden voor. Het gelijknamige dorpje ligt direct aan de pistes, waardoor je in veel gevallen aan het einde van de dag terug naar je accommodatie kunt skiën.

Kindvriendelijk La Norma

8. La Forêt Blanche

Met meer dan 185 km aan pistes is La Forêt Blanche een van de grootste skigebieden van de zuidelijke Franse Alpen. Aan sneeuw geen gebrek, want ondanks de zuidelijke ligging is het grootste gedeelte van het skigebied gelegen boven 2000 meter hoogte. Van het piste-aanbod is maar liefst 95 km blauw, dus over het aantal fijne brede afdalingen hoef je je hier absoluut geen zorgen te maken. Verblijven doe je in de wintersportdorpjes Vars of Risoul, waarvan de eerstgenoemde internationaal bekend is vanwege een iconische snelheidsafdaling in het Vars-park, een bijzonder funpark. Ondanks de vele blauwe pistes, is er dus ook meer dan genoeg uitdaging te vinden in dit mooie Franse skigebied!

9. Galibier Thabor

In de vallei Haute Marienne ligt Galibier Thabor, een prachtig en vooral veelzijdig skigebied. Met een verbinding van de plaatsjes Valloire en Valmeinier komt het totale piste-aanbod neer op zo'n 160 km. Daarvan kleurt tenminste 66 km blauw, niet te vergeten dat hier ook genoeg mooie groene pistes te vinden zijn. Daarnaast zijn er ook genoeg rode en zwarte pistes voor als je met een gevarieerd gezelschap op wintersport gaat. Van de skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes is dit er overigens ook een die ontzettend sneeuwzeker is. Zeker 70% van de pistes ligt boven 2000 meter hoogte. Niet genoeg natuursneeuw? Dan doen de sneeuwkanonnen hun werk!

10. Paradiski

De laatste in het lijstje met de top 10 skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes, is het gigantische Paradiski. In de Franse wintersportbestemming liggen 425 pistekilometers op je te wachten, waarvan 170 geschikt zijn voor de liefhebbers van blauwe afdalingen. Het is een sneeuwzeker skigebied met moderne liftsystemen, waar je in de Vanoise Express zelfs een bijzondere belevenis ervaart. Overnachten doe je in de dorpjes Champagny en Vanoise, Montchavin Les Coches en Peisey-Vallandry, waar veel accommodaties heerlijk dicht bij de pistes liggen.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.