14 augustus 2021 door Marlous in Skigebieden onder de loep

Ben jij voor je volgende wintersport op zoek naar skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes? La douce France staat bekend om het grote aantal skigebieden met een enorme omvang, bergen die tot duizelingwekkende hoogtes reiken, lange skitochten en veel sneeuw. Heel veel sneeuw. Maar waar kun je het beste naartoe als je een beginnende wintersporter bent? Of als je gewoon liever op blauwe pistes skiet en dol bent op lange brede afdalingen? Lees maar snel verder, want dit zijn 10 skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes!

Wintersport in Franse skigebieden met veel blauwe pistes

Frankrijk is voor veel wintersporters een favoriete bestemming en dat is niet voor niets. Wie tijdens een skivakantie veel kilometers wil maken en helemaal gelukkig wordt van lange afdalingen, is in dit land aan het juiste adres. Het wintersportland staat bekend om de vele skigebieden die honderden kilometers aan pistes tellen, dus het feit dat je hier iedere dag andere pistes kunt pakken maakt het een prachtige plek om te wintersporten. Maar waar kun je nou de meeste blauwe pistes vinden? Ben jij nog beginnend wintersporter en ga je liever van de eenvoudigere pistes af, of houd je simpelweg van de wat vlakkere, brede blauwe pistes? Word jij niet per se laaiend enthousiast van zwart maar doet de kleur blauw jouw hart sneller kloppen? Neem dan eens een kijkje bij deze bestemmingen, want deze skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes zijn dan misschien wel wat voor jou!

Ook interessant: de 10 grootste skigebieden van Frankrijk

#1. Le Dévoluy

In de Hautes-Alpes ligt het skigebied Le Dévoluy, dat de plaatsen La Joue du Loup en Superdévoluy met elkaar verbindt. Bij elkaar krijg je dan ongeveer 100 km aan pistes, waarvan het grootste gedeelte, zo'n 60 km, blauw is. Hoewel het dus een van de skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes is, kun je hier ook uitdaging vinden met enkele rode en zwarte pistes. Het skigebied is echter vooral geschikt voor beginnende wintersporters of gezinnen met kinderen, want er zijn overwegend glooiende en brede afdalingen te vinden. Doorgaans zijn de sneeuwcondities uitstekend, want Le Dévoluy reikt tot een hoogte van 2500 meter en biedt daardoor fijne mogelijkheden om 's winters lekker te poederen. 

Skiën in Devoluy

#2. Les 2 Alpes

Een geliefde bestemming en ook zeker niet misplaatst in de top 10 skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes, is Les 2 Alpes. Met een totaalaanbod van zo'n 230 km aan pistes is er veel te beleven op latten en de afdalingen kleuren dan ook overwegend blauw. Dit betekent overigens niet dat er hier geen uitdaging te vinden is. Wat dacht je van mooie lange skitochten, funparken en pittige zwarte pistes? Een afwisselend aanbod en ideaal voor een wintersport met de familie of vriendengroep. Het skigebied is een van de meest uitgestrekte skigebieden in de Alpen, want het strekt zich uit over een hoogte van 2300 meter verschil (1300-3600 m). Ook bijzonder: in Les 2 Alpes kun je tijdens de schoolvakanties nachtskiën! 

Bekijk aanbiedingen voor aanstaande winter in Les 2 Alpes >

#3. Les Portes du Soleil

Een van de grootste skigebieden ter wereld is Les Portes du Soleil, en met een totaal van zo'n 600 pistekilometers is het dan ook geen wonder dat deze bestemming in onze lijst van skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes staat. Van het totaal aantal kilometers is meer dan de helft blauw gekleurd, dus van mooie brede en eenvoudige afdalingen ben je hier verzekerd. Uiteraard is een skigebied met een omvang als deze ontzettend veelzijdig te noemen en dus kan iedere wintersporter hier op en top genieten van de sneeuw. Extra leuk is het om een of meerdere mooie skitochten te skiën. Je kunt hier prachtige lange dagtochten maken, zoals het 'rondje Les Portes du Soleil', waarbij je langs de verschillende plaatsjes van de regio skiet. Het is echter een vrij lange tour die niet zozeer geschikt is voor beginnende wintersporters. 

Wintersport Les Portes du Soleil

#4. Le Grand Massif

Een gebied dat over zeker 265 km aan pistes beschikt, moet wel in het rijtje van skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes staan. Met zo'n groot aanbod aan afdalingen is het niet verrassend dat er ook veel relatief vlakke pistes bij zitten. Het aantal pistes is zelfs overwegend blauw, want ruim 118 km valt in deze categorie. Le Grand Massif is een schitterend skigebied omgeven door mooie resorts om te overnachten en een waanzinnig landschap. Skiën met uitzicht op de indrukwekkende top van de Mont Blanc (4809 m)? Dat kan hier gewoon. De dorpjes Flaine, Les Carroz, Morillon, Samoëns en Sixt liggen stuk voor stuk aan het gebied en vanuit alle plaatsen kun je dan ook in een mum van tijd de pistes betreden. 

Bekijk aanbiedingen voor een wintersport in Le Grand Massif >

#5. Les Trois Vallées

Uiteraard hoort een gebied als Les Trois Vallées absoluut thuis in de top 10 skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes, want een gebied dat over maar liefst 600 km aan pistes beschikt, telt hoe dan ook veel blauwe afdalingen. Het aantal kilometers dat hier breed, blauw en relatief vlak is bedraagt 240. Maar omdat het gebied zo ontzettend uitgebreid is, kan eigenlijk elke wintersporter hier uit de voeten. Ook is het een perfecte bestemming voor families, maar eigenlijk is er voor iedereen genoeg te beleven. Daarbij komt dat je hier vanaf november tot en met mei sneeuwzeker kunt skiën, want met een maximale hoogte van 3200 meter, profiteert het skigebied van ideale sneeuwcondities voor een lang skiseizoen. 

Op zoek naar goede deals in Val Thorens >

Wintersport Val Thorens

#6. Le Grand Domaine

Een relatief groot en fijn skigebied in Frankrijk met veel blauwe pistes is Le Grand Domaine. Hier liggen bovendien niet alleen blauwe (77 km) maar ook een aantal groene (27 km) pistes. Die zijn nog eenvoudiger en bieden uitstekende kansen voor beginnende wintersporters om de kunst van het skiën of snowboarden onder de knie te krijgen. In totaal komt het gebied neer op zo'n 165 km aan afdalingen en dat maakt dit een heerlijke en veelzijdige bestemming in de Franse Alpen. Houd er wel rekening mee dat er een groot aantal sleepliften zijn, die niet altijd favoriet zijn bij iedereen. Desondanks vermaak je je hier gegarandeerd, want onder andere de funparks, kinderweides én pittige pistes zorgen voor een afwisselend aanbod.

Lees ook: skigebieden zonder sleepliften

#7. La Norma

Hoewel dit een van de 'kleinere' skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes is, kun je hier ontzettend fijn skiën en is dit gebied absoluut de moeite van het noemen waard. La Norma telt ongeveer 65 km aan pistes, waarvan er maar liefst 51 blauw kleuren. Een ontzettend fijn skigebied dus voor beginners, maar ook voor families met kinderen. De familievriendelijke faciliteiten zijn hier uitstekend er is dan ook een fijne omgeving voor kinderen om de beginselen van het skiën te leren. Bovendien is het skigebied over het algemeen redelijk rustig en komen lange wachtrijen voor de skiliften maar zelden voor. Daarnaast ligt het gelijknamige dorpje direct aan de pistes, waardoor je in veel gevallen aan het einde van de dag terug naar je accommodatie kunt skiën. 

Goedkoop op wintersport naar La Norma >

#8. La Forêt Blanche

Met een totaal van meer dan 185 km aan pistes is La Forêt Blanche een van de grootste skigebieden van de zuidelijke Franse Alpen. Aan sneeuw geen gebrek, want ondanks de zuidelijke ligging is het grootste gedeelte van het skigebied gelegen boven de 2000 meter. Van het totale piste-aanbod is maar liefst 95 km blauw, dus over het aantal fijne brede afdalingen hoef je je hier absoluut geen zorgen te maken. Verblijven doe je in de wintersportdorpjes Vars of Risoul, waarvan de eerstgenoemde internationaal bekend is vanwege een iconische snelheidsafdaling in het Vars-park, een bijzonder funpark. Ondanks het aantal blauwe pistes, is er dus ook meer dan genoeg uitdaging te vinden in dit mooie Franse skigebied!

#9. Galibier Thabor

In de vallei Haute Marienne ligt Galibier Thabor, een prachtig en vooral veelzijdig skigebied. Met een verbinding van de plaatsjes Valloire en Valmeinier komt het totale piste-aanbod neer op zo'n 160 km. Daarvan kleurt tenminste 66 km blauw, niet te vergeten dat hier ook groene pistes te vinden zijn die het skiën voor beginners ontzettend toegankelijk maken. Daarnaast zijn er ook genoeg rode en zwarte pistes voor als je met een gevarieerd gezelschap op wintersport gaat, voor ieder wat wils dus! Van de skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes is dit er overigens ook een die ontzettend sneeuwzeker is, want zeker 70% van de pistes ligt boven de 2000 meter. Niet genoeg natuursneeuw? Dan doen de sneeuwkanonnen hun werk!

Skigebied Valloire

#10. Paradiski

De laatste in de top 10 skigebieden in Frankrijk met veel blauwe pistes, maar absoluut niet de minste, is het gigantische Paradiski. In de Franse wintersportbestemming liggen 425 pistekilometers op je te wachten waarvan 170 geschikt zijn voor de liefhebbers van blauwe afdalingen. Het is een sneeuwzeker skigebied met moderne liftsystemen, waar je in de Vanoise Express zelfs een bijzondere belevenis ervaart. Deze snelle lift verbindt de skigebieden van Les Arcs en La Plagne met elkaar terwijl je op 380 m boven de grond vervoert wordt. Overnachten doe je in de dorpjes Champagny en Vanoise, Montchavin Les Coches en Peisey-Vallandry, waar veel accommodaties heerlijk dicht bij de pistes liggen.

Wintersport en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen