Skip to navigation Skip to main content
6448 - 10 vrolijke mascottes van skigebieden in de Alpen (1)

Weet jij wie Hopsi, Murmli, Berta en Bumsi zijn? Het zijn bekende mascottes uit de skigebieden! Deze kindvriendelijke knuffeldieren brengen sfeer op de pistes en zien er op toe dat de kinderen een zorgeloze tijd beleven. Je komt ze soms ook tegen op de pistes of tijdens evenementen. Er zijn ontzettend veel leuke, lieve, vriendelijke en knuffelbare mascottes. In dit artikel zetten we er 10 voor je op een rijtje. Welke wil jij eens in het echt ontmoeten?

Pitzi en Gratsch uit het Pitztal

De kleine steenbok Pitzi hoort sinds 1992 bij het Pitztal en vermaakt de kinderen bij de skischool op de Hochzeiger. Ook vertelt hij spannende verhalen in zijn eigen club. Bij Pitzi leren kinderen niet alleen skiën, er is ook tijd om te spelen en om avonturen te beleven in Pitzi’s sprookjeswereld. Sinds 2005 heeft Pitzi er een nieuw vriendje bij: de vrolijke dennengaai Gratsch.

Arbär van de Großer Arber

In het skigebied Großer Arber in het Beierse Woud is een levensgrote teddybeer de mascotte. De Arbär is ook de naamgever van het kinderland en je kunt hem bovendien zomaar tegenkomen op de piste. Wil je Arbär mee naar huis nemen? Hij is verkrijgbaar in een zacht miniformaat.

FunTy uit de Zillertal Arena

FunTy, de gele olifant, doet zijn naam eer aan en zorgt voor het nodige plezier op de piste. De knalgele mascotte is niet alleen in het kinderland te vinden, ook in andere delen van de Zillertal Arena kom je hem regelmatig tegen. Zo kun je bijvoorbeeld met FunTy op de foto gaan met op de achtergrond een schitterend panorama.

6448 -  (4)

Boek je wintersport met korting

Murmli en Berta uit Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis is een van de meest kindvriendelijke skigebieden van Oostenrijk. Kinderen van alle leeftijden beleven hier gegarandeerd een heerlijke vakantie in de sneeuw. Dat is mede te danken aan Berta de koe en Murmli de marmot. De vriendelijke mascottes zorgen voor een glimlach op het gezicht van ieder kind. Deze twee vrienden voelen zich volledig thuis in de bergwereld van Tirol en ze nemen de kids mee op ontdekkingstocht. Ook in het kinderland zijn ze veelvuldig te vinden!

6448 -  (5)
Mascotte Murmli van Serfaus-Fiss-Ladis

Hopsi van Feldberg

Hopsi, de sportieve, skiënde haas vermaakt kinderen in het skigebied Liftverbund Feldberg. De gezellige haas is zowel bij kinderen als volwassenen geliefd omdat hij weet hoe hij jonge en oude wintersporters moet motiveren. Het thuishonk van Hopsi is het kinderland op de Feldberg Grafenmatt.

Beni en Jöri uit Arosa-Lenzerheide

Het Zwitserse skigebied Arosa Lenzerheide heeft alles in huis voor een heerlijke skivakantie met kinderen. De lieve knuffelberen Beni en Jöri dragen zeker bij aan de fijne ski-ervaring die de kleintjes hier beleven. Knuffelen, op de foto: niks is ze te gek! Neem je ook gelijk even een kijkje bij hun soortgenoten die heerlijk genieten van hun winterslaap in het Bärenland? En wie weet komen ze je ook wel aanmoedigen in het Hönigland. Dit gratis kinderland is voor iedereen toegankelijk!

Schmidolin van de Schmittenhöhe

De Schmittenhöhe in het skigebied Zell am See - Kaprun, is het domein van het draakje Schmidolin. Deze lieve draak neemt de kinderen op sleeptouw en wijst ze de weg tijdens hun eerste skiles of door het skigebied. Hebben ze de basistechniek onder de knie dan skiën ze samen door de drakentunnel en het drakenpark.

Spooky van Snow Space Salzburg

Spooky van Snow Space Salzburg is verre van griezelig. Dit vriendelijke blauwe spook zorgt dag in dag uit voor blije gezichten in het skigebied. Niet alleen bij de kleintjes, maar ook bij hun ouders. Spooky kom je ook regelmatig tegen op de piste en dan gaat hij met alle liefde samen met je op de foto.

6448 -  (6)

De dwerg van Schatzberg van Ski & Snowboardschule Hochtal Wildschönau

In Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau zijn families aan het juiste adres. Dit fijne skigebied in Tirol doet er alles aan om het gezinnen met kinderen naar de zin te maken. Van de tien skischolen zijn er maar liefst vijf volledig gericht op kinderen. Een daarvan is Ski & Snowboardschule Hochtal Wildschönau. Dankzij de dwerg van Schatzberg is het volgen van skilessen hier ontzettend leuk. De vrolijke kabouter helpt graag een handje mee in het Dwergenland.

6448 -  (7)

Charlotte la Marmotte van Saint Gervais

Het Franse dorp Saint Gervais is onderdeel van het skigebied Evasion Mont Blanc. Het kan niet anders dan dat je tijdens je wintersport Charlotte la Marmotte tegenkomt. Charlotte heeft maar één doel en dat is onvergetelijke herinneringen creëren voor ouders en kinderen. Daarvoor heeft de vrolijke marmot allerlei plekken gemaakt. In het centrum van het dorp, maar ook in de bergen. Van leuke speelplaatsen tot in het zwembad en op de ijsbaan. Vervelen doe je je met Charlotte niet snel!

Tips voor een wintersport met kinderen

Ga jij aankomende winter met het gezin naar de sneeuw? In de meeste kindvriendelijke skigebieden zijn er leuke mascottes te vinden. Zij brengen net die extra glimlach op het gezicht van je kleintje of zorgen net voor dat extra duwtje in de rug bij een moeilijke ski-oefening. Ben je op zoek naar meer tips voor een wintersport met kinderen? Hieronder een aantal handige links naar blogs met meer informatie.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.