Skip to navigation Skip to main content
Winterberg een van de skigebieden dichtbij
Duitsland

Wintersport Duitsland

Wintersporten in Duitsland is aan een opmars bezig. Steeds meer landgenoten kiezen voor een lange- of korte skivakantie in Duitsland. Dat wintersporten in Duitsland populairder wordt, is te danken aan de bereikbaarheid, innovaties en lagere prijzen. De skigebieden in het Sauerland, Willingen en Winterberg, zijn binnen enkele uurtjes te bereiken vanuit Nederland. In het zuiden van Duitsland liggen de grotere en sneeuwzekere skigebieden.

De Duitse wintersportgebieden kenmerken zich door hun veelzijdigheid. Wintersporten in Duitsland is veel meer dan alleen maar skiën of snowboarden. Door het prachtige winterlandschap lopen talloze langlaufloipes en wandelroutes. Rust is ook een reden waarom mensen kiezen voor een wintersport in Duitsland. Het massatoerisme heeft de weg naar onze oosterburen nog niet gevonden.

Regio's in Duitsland

meer regio's

Skigebieden in Duitsland

De skigebieden in Duitsland liggen verspreid over diverse streken. In het zuiden van Duitsland, in de Alpen, heb je de meest uitgebreide mogelijkheden aangezien de bergen hier hoger zijn dan in andere delen van het land. In het Zwarte Woud en Sauerland kun je echter ook prima skiën! Skigebieden als Skiliftkarussell WinterbergWillingen en Feldberg lenen zich uitstekend voor een korte wintersport aangezien de skigebieden snel bereikbaar zijn. Moderne kunstsneeuwinstallaties zorgen ervoor dat deze lager gelegen skigebieden sneeuwzeker zijn. In het zuiden van Duitsland liggen de grotere wintersportgebieden. De bergen zijn hier vele malen hoger waardoor de pistes sneeuwzekerder en uitdagender zijn. Een wintersport in het zuiden van Duitsland kun je bijvoorbeeld doorbrengen in Kleinwalsertal & Oberstdorf of Garmisch Partenkirchen. Volwaardige wintersportgebieden waar iedereen zich kan vermaken. Een wintersport in Duitsland kun je prima in een skigebied in Beieren of Baden-Württemberg doorbrengen.

Populaire skidorpen in Duitsland

Skidorpen in Duitsland zijn kleinschalig en kenmerken zich door een authentieke sfeer. Natuurlijk zijn er dorpen in Duitsland waar dit niet op van toepassing is. OberstdorfGarmisch-Partenkirchen en Braunlage zijn echte wintersportbestemmingen met uitgebreide voorzieningen en een levendige sfeer. Voor wie de voorkeur geeft aan rust zijn er tal van rustieke skidorpen. Bad HindelangRuhpolding en Reit im Winkl zijn hier goede voorbeelden van. Een ander voordeel van een wintersport in een skidorp in Duitsland is dat het prijsniveau vaak net even lager ligt.

Duitsland biedt voldoende sneeuwzekerheid

Hoewel de bergen in Duitsland in vergelijking met andere Alpenlanden een stuk lager zijn kun je hier toch genieten van een sneeuwzekere wintersport. Wie geen risico wilt nemen kiest voor het skigebied van Garmisch-Partenkirchen aangezien je hier kunt skiën op de sneeuwzekere Zugspitze, met 2830 meter de hoogste berg van Duitsland. Een andere sneeuwzekere wintersportbestemming in Duitsland is Kleinwalsertal & Oberstdorf. Skigebieden met minder hoog gelegen pistes als Feldberg en Winterberg worden sneeuwzeker gehouden door kunstmatige sneeuw.

Ook in Duitsland weten ze wat après-ski is

Wie een wintersport naar Duitsland boekt, hoeft niet bang te zijn dat het niet gezellig wordt. Ook in de Duitse skigebieden weten ze wat après-ski is. Hoewel Duitsland niet over uitgesproken après-ski bestemmingen beschikt is de sfeer vaak zeer gezellig te noemen. Een mix van stubes, berghutten, paraplubars, cafés en discotheken zorgt dat iedere wintersporter zich hier ’s avonds ook kan vermaken. Is après-ski aan jou niet besteed? Dan kies je er toch gewoon voor om uitgebreid te dineren of te genieten van wellness.

Reizen naar de wintersport in Duitsland

De meest gebruikte vorm van vervoer naar de wintersport in Duitsland blijft nog altijd de auto. De skigebieden zijn eenvoudig bereikbaar en het wegennet van onze oosterburen is uitstekend. Aangezien de wintersportbestemmingen in Duitsland niet al te hoog liggen hoef je vrijwel nooit gebruik te maken van sneeuwkettingen. Winterbanden zijn op de Duitse snelwegen daarentegen wel verplicht. Wie liever per vliegtuig reist kan kiezen voor de vliegvelden Friederichshafen en München. Met de trein naar je wintersportbestemming in Duitsland is ook een optie, Garmisch-Partenkirchen beschikt bijvoorbeeld over een station en is vanuit Nederland eenvoudig bereikbaar.

Wintersport accommodaties in Duitsland

In Duitsland heb je een ruime keus aan accommodaties . In de wintersportgebieden vind je tal van hotels, vakantiehuizen, pensions, hotels en chalets. Er is altijd een onderkomen dat aan de wensen van jou, en je reisgezelschap, voldoet. Ook zijn er in Duitsland enkele vakantieparken waarbij je wel de vrijheid van je eigen accommodatie hebt, maar toch gebruik kunt maken van voorzieningen als zwembaden, sauna en kinderopvang. Met name onder families is dit een populaire manier van overnachten. Een wintersport accommodatie in Duitsland is zo gevonden.

Kies eens voor Duitsland als wintersportbestemming

De afgelopen jaren is Duitsland steeds populairder geworden als wintersportbestemming. Een wintersport in Duitsland is nog altijd goedkoper dan in de andere Alpenlanden. Daarnaast hoef je vaak minder ver te rijden tot de plaats van bestemming. Een vakantiehuis of hotel om in te overnachten is door de ruime keus snel gevonden voor een wintersport in Duitsland. In de laatste plaats speelt de rust en prachtige natuur ook vaak een rol in de keuze voor een wintersport in Duitsland. Wintersportbestemmingen in Duitsland zijn er in diverse formaten. Er zijn tal van kleine skidorpjes waar die echte, authentieke wintersportsfeer hangt. BalderschwangBischofsmais en Nesselwang zijn hier goede voorbeelden van. Wie tijdens de wintersport verlangt naar sfeer en gezelligheid zou eens een kijkje kunnen gaan nemen in skidorpen als MittenwaldLenggries en Inzell. Laat je verrassen en kies voor een wintersport in Duitsland.

Klik hier om naar de skidorpen van Duitsland te gaan >
Klik hier om naar de skigebieden van Duitsland te gaan >

Dorpen in Duitsland

meer dorpen