Skip to navigation Skip to main content
Wintersport Canada
© Spalder Media Group
Canada

Skigebieden in Canada

Een wintersport in de skigebieden in Canada staat garant voor een unieke ervaring. De sneeuw is van ongekende kwaliteit en met niets te vergelijken. Tel daar de Rocky Mountains, ongerepte natuur en vele unieke activiteiten buiten de pistes bij op, en je snapt wel dat een wintersport in dit land bij velen hoog op de bucket list staat. De skigebieden in Canada liggen zowel in het zuidoosten als zuidwesten van het land en bieden voor ieder wat wils. Wil je de mooiste natuur en uitzichten, koers dan naar de Rockies in het westen/zuidwesten.

Overzicht skigebieden in Canada

Bekijk hieronder een overzicht met alle skigebieden in Canada. Maak gebruik van de filters of scroll helemaal naar beneden voor meer handige informatie en tips over een skivakantie in de Canadese skigebieden.

Beste en mooiste skigebieden in Canada

Mooiste skigebieden in Canada

Op zoek naar de beste en mooiste skigebieden in Canada? Eigenlijk is elk skigebied hier prachtig en de moeite van een bezoek waard. Benieuwd welke Canadese skibestemmingen absoluut thuishoren op je lijstje?

 1. Whistler Blackcomb
 2. Kicking Horse
 3. Marmot Basin
 4. Red Mountain Resort
 5. Big White
 6. Lake Louise
 7. Fernie
 8. Sun Peaks
 9. Kananaskis - Nakiska
 10. Mont Tremblant

Sneeuwzekere wintersport

Aan sneeuw geen gebrek in Canada. De Canadese skigebieden ontvangen elke winter meters verse sneeuw, waardoor je profiteert van optimale pistecondities. Bovendien vind je hier the greatest snow on earth. Deze sneeuw wordt champagne powder genoemd, is luchtig en bevat relatief weinig vocht. Hierdoor lijkt het zelfs dagen na een dump nog alsof er verse sneeuw ligt op en buiten de pistes. Sneeuwzekere skigebieden in Canada zijn onder andere Banff, Marmot Basin, Whistler Blackcomb en Lake Louise, maar eigenlijk zit je overal wel goed.

Sneeuzekere skigebieden Canada

Skiën in de Rocky Mountains

De Rocky Mountains liggen in het westen van Canada. Dit hooggebergte strekt zich uit van New Mexico in de Verenigde Staten tot het uiterste van British Columbia. Al van ver zijn de machtige toppen te zien en hoe dichter je bij komt, hoe indrukwekkender de uitzichten. De Rocky Mountains worden ook wel de Rockies genoemd en reiken tot ruim 4400 meter hoogte. Tussen de puntige rotsen liggen tal van gletsjers, waaronder de bekende Columbia Icefield. Skigebieden in de Canadese Rocky Mountains zijn onder andere Marmoth Basin, Banff, Lake Louise, Castle Mountain en Fernie.

Rocky Mountains in Canada

Grootste skigebieden in Canada

In Canada spreekt men niet van pistekilometers, maar van hectares. Je kunt hier skiën of snowboarden in het gehele terrein, zowel op als buiten de pistes. Hieronder een overzicht met een aantal van de grootste skigebieden van Canada op basis van hectares en een grove schatting van het aantal pistekilometers (indien niet bekend).

 • Whistler Blackcomb: 3306 hectare, 200 gemarkeerde afdalingen, +/- 250 km aan pistes
 • Fernie: 1011 hectare, 142 gemarkeerde afdalingen, +/- 140 km aan pistes
 • Sun Peaks: 1728 hectare, 139 gemarkeerde afdalingen, +/- 125 km aan pistes
 • Red Mountain Resort: 1558 hectare, +/- 120 km aan pistes

Unieke activiteiten buiten de pistes

Het is zonde om je tijd alleen op de pistes door te brengen. Er valt nog zoveel meer te beleven in de skigebieden in Canada! Tijdens je wintersport kun je allerlei unieke activiteiten ondernemen. Het is aan te raden om op pad te gaan met een lokale gids. Hij of zij kan je de mooiste plekken in en rondom het skigebied laten zien. Activiteiten die je hier zeker wilt ondernemen zijn onder andere een tocht met een hondenslee, ijsklimmen, een tocht door een kloof (zoals door de Maligne Canyon) en de natuur van de nationale parken verkennen. Bijvoorbeeld Jasper National Park en Elk Island National Park (dicht bij Edmonton). Lees hier ons reisverslag van Jasper, Marmot Basin en Edmonton ›››

Uitzicht Canada Columbia Icefield

Vervoer

Om de skigebieden in Canada te bereiken, heb je het vliegtuig nodig om de Atlantische Oceaan over te kunnen steken. Voor een wintersport in de provincies Alberta en British Columbia kun je vliegen op Vancouver, Calgary en Edmonton. Wanneer je een bezoek brengt aan de skigebieden in het oosten van Canada kun je vliegen op Montreal. Het is zo’n 7,5 - 9,5 uur vliegen vanaf de Amsterdamse luchthaven Schiphol. Afhankelijk van je vlucht, kan het zijn dat je een tussenstop maakt in een andere Canadese stad. Canada kent maar liefst zes tijdzones, waardoor het tijdsverschil tot wel 9 uur vroeger kan zijn dan in Nederland. Om te reizen naar Canada heb je een geldig paspoort nodig en een eTA-formulier (Electronic Travel Authorization). Dit is een elektronische reistoestemming die je online kunt aanvragen en welke daarna 5 jaar geldig is. Blijf je langer dan zes maanden, dan heb je ook een visum nodig. Check alles wat je nodig hebt op Nederlandwereldwijd.nl. Houd eenmaal in Canada rekening met een huurauto, taxi of transfer om op je eindbestemming te komen.

Reizen door Canada met de auto

Leuke weetjes

 • De Canadese sneeuw is van uitmuntende kwaliteit. Je kunt hier skiën in de beste poedersneeuw op aarde. Vanwege de droge lucht lijkt het zelfs dagen na een dump nog alsof je door verse poeder skiet.
 • In Canada zijn de pistekleuren anders dan in de Alpen. Zo bestaan er geen bordjes voor rode pistes, maar heb je alleen groen, blauw, zwart, dubbelzwart en variaties. Groen is in dit geval blauw, blauw is rood en zwart is zwart. Dubbelzwart is echt diepzwart en bij variaties gaat het bijvoorbeeld om een blauwe piste met enkele zwarte stukken.
 • Waar men in de Alpen spreekt van pistekilometers, spreekt men in Canada van acres/hectares. Reden hiervoor is dat het hele terrein beschikbaar is, zowel de pistes als daarbuiten.
Waterval Jasper National Park
© Spalder Media Group