Skip to navigation Skip to main content
Ski Naturland 1 Andorra
© Visit Andorra @andorraworld
Andorra

Skigebieden in Andorra

De drie skigebieden in Andorra hebben stuk voor stuk een prachtige ligging in de Pyreneeën. Grandvalira, Pal Arinsal en Ordino Arcalís hebben elk hun eigen kenmerken, karakter en bijzonderheden en bieden daarmee voor ieder wat wils. De skigebieden van Andorra hebben samen de krachten gebundeld onder de noemer Grandvalira Resorts Andorra. Met één skipas kun je in alle drie terecht en heb je toegang tot in totaal 308 km aan pistes!

Overzicht met skigebieden in Andorra

Hieronder volgt het overzicht met alle skigebieden in Andorra. Op zoek naar een specifiek thema? Maak gebruik van de filters of sroll helemaal naar beneden voor meer handige tips en informatie over een wintersport in het Vorstendom.

Grandvalira Resorts Andorra: drie skigebieden, één skipas

Vorstendom Andorra is met een oppervlakte van 468 vierkante kilometer niet groot. Toch zijn de skimogelijkheden behoorlijk uitgebreid. Er liggen drie skigebieden in Andorra: Grandvalira (215 km aan pistes), Pal Arinsal (63 km aan pistes) en Ordino Arcalís (30,5 km aan pistes). Die laatste twee vormen samen Nord Pass. De skigebieden hebben hun krachten gebundeld onder de noemer Grandvalira Resorts Andorra, wat betekent dat jij met één skipas terecht kunt in alle drie en dus toegang hebt tot wel 308 km aan pistes. De skigebieden bieden voor elk wat wils, zowel op als buiten de pistes. Niet alleen kun je hier geweldig skiën en snowboarden, maar ook tal van andere activiteiten ondernemen.

Skiën in de skigebieden in Andorra
© Visit Andorra @andorraworld

Kindvriendelijke skigebieden in Andorra

Andorra is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt voor een wintersport met kinderen, maar het is er zeker goed mogelijk. Alle skigebieden bieden mogelijkheden voor een fijne skivakantie met het gezin of de hele familie. Grandvalira is het grootste skigebied. Kinderen kunnen terecht in verschillende kinderlanden en ook zijn er meerdere mooie oefenweides. Ruim 600 skigebieden zijn aanwezig om kids (en natuurlijk volwassenen) de skitechniek bij te brengen. Onder andere in het Mon(T) Magic Family Park in Canillo, in de Kids Forest kinderlanden in Pas de La Casa, Grau Roig en Encamp. Pal Arinsal is iets kleiner en gemoedelijker. Er zijn twee skischolen en ook is er een leuk kinderland. Ordino Arcalís is het kleinste skigebied in Andorra. Boven Els Planells ligt een uitgebreid kinderland. Verder vind je hier het Jardí de Neu Kids Forest en is er zelfs een speciale freeride zone voor kids. Alle skigebieden bieden mogelijkheden voor kinderopvang.

Kindvriendelijke skigebieden in Andorra
© Visit Andorra @andorraworld

Sneeuwzekere wintersport

Over de sneeuw hoef je je geen zorgen te maken in de skigebieden in Andorra. De skibestemmingen liggen allemaal diep in de Pyreneeën en vrijwel alle dorpen liggen hoger dan 1500 meter. De pistes reiken tot een sneeuwzekere hoogte van ruim 2600 meter hoogte. Daarnaast zijn er voldoende sneeuwkanonnen aanwezig om een eventueel gat van moeder natuur op te vangen. Ordino Arcalís is het meest noordelijk gelegen skigebied in Andorra, waardoor hier elke winter de meeste sneeuw valt.

Sneeuwzeker Andorra
© Visit Andorra @andorraworld

Vervoer

Reizen naar Andorra kan op verschillende manieren. Met de auto is het zo’n 1300 km rijden naar het wintersportland. De route gaat via België naar Frankrijk en vervolgens rijd je via Parijs of Reims richting de steden Orléans, Longes en Toulouse naar het Vorstendom. De grens passeer je bij Pas de la Casa en vanaf hier kun je verder rijden naar de skigebieden. Een overnachting onderweg behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Wie kiest voor een wintersport met het vliegtuig naar de skigebieden in Andorra, kan landen op Barcelona of Toulouse. Andorra beschikt niet over een eigen vliegveld. Houd wel rekening met een taxi, transfer of huurauto voor de laatste kilometers naar de skigebieden. Met de trein reizen is mogelijk, maar je bent al snel zo’n 24 uur onderweg.