Skip to navigation Skip to main content
Winterberg een van de skigebieden dichtbij
© Spalder Media Group
Duitsland

Vervoer naar Duitsland

Vervoer naar Duitsland

Je wintersport begint met vervoer naar Duitsland. Er zijn verschillende vervoersmiddelen om mee op wintersport naar Duitsland te gaan en elk heeft zo z’n voordelen. De meeste wintersporters verkiezen de auto vanwege de vrijheid. Wintersportbestemmingen in het Sauerland (o.a. Winterberg en Willingen) bevinden zich op minder dan vijf uur rijden van Utrecht. Wie in het zuiden van Duitsland op wintersport gaat, dient hier een autorit van ruim 8 uur voor uit te trekken.

Maar er zijn meer mogelijkheden qua vervoer voor een wintersport in Duitsland. Zo kun je ook het vliegtuig nemen naar München om vanaf daar verder te reizen naar één van de skidorpen in Beieren. Diverse wintersportbestemmingen in Zuid-Duitsland, zoals Garmisch-Partenkirchen, lenen zich ook uitstekend voor een treinreis. Reizen per bus naar Duitsland is een prima alternatief voor de auto, het vliegtuig of de trein. Zowel naar het Sauerland als naar het zuiden van Duitsland worden busreizen aangeboden. Hieronder volgt een compleet overzicht van vervoer naar Duitsland.

Reizen per vliegtuig naar Duitsland

Wie met het vliegtuig naar Duitsland reist voor de wintersport, doet dit hoogstwaarschijnlijk naar München. München bevindt zich aan de voet van de Alpen en binnen een uur vanaf de luchthaven liggen diverse skidorpen. Per shuttleservice, huurauto of openbaar vervoer doorreizen naar Oostenrijk behoort ook tot de mogelijkheden. Vanaf Schiphol Airport Amsterdam vertrekken er dagelijks meerdere vluchten richting München. Wie ’s morgens in het vliegtuig stapt, staat vroeg in de middag al op de ski’s. De tickets voor een vlucht naar Duitsland zijn bovendien goedkoper dan je denkt.

Ski’s meenemen in het vliegtuig: kosten, tips & regels >

Naar Vanaf Maatschappij
München Amsterdam KLMLufthansa

 

Parkeren op de luchthaven

Vlieg je vanaf vliegveld Schiphol naar Duitsland? Dan kun je je auto parkeren bij het vliegveld. Er zijn verschillende manieren om alvast (online) een parkeerplaats bij de luchthaven te reserveren.

 

Reizen per bus naar Duitsland

Reizen per bus naar Duitsland is mogelijk door middel van een enkele reis of een complete reis inclusief accommodatie. Er zijn steeds meer busmaatschappijen die per luxe touringcar naar diverse bestemmingen in Duitsland rijden. Zo kun je niet alleen richting München en Zuid-Duitsland, maar ook met de bus naar het Sauerland. Er rijdt zelfs een bus ’s morgens naar Winterberg, die ’s avonds weer terugrijdt. Reizen per bus naar Duitsland is comfortabel, voordelig en een uitstekend alternatief voor andere vormen van vervoer.

Maatschappij Naar Vanaf
De Jong Intra o.a. Beieren, Sauerland, Harz div. plaatsen
Flixbus o.a. München div. plaatsen
Winterbergbus Winterberg div. plaatsen

 

Reizen per trein naar Duitsland

Vanuit Nederland per trein naar Duitsland reizen, dat kan. Of je nu naar het Sauerland (Winterberg en Willingen hebben een treinstation!) wilt reizen, of naar Zuid-Duitsland, het is allebei mogelijk. Zo hebben ook populaire bestemmingen als Oberstdorf en Garmisch-Partenkirchen een eigen station. Wel dien je rekening te houden met het feit dat je 1 á 2 keer moet overstappen. Vanaf eind 2020 gaat er vanuit Nederland ook weer een directe nachttrein naar München. Zo kun je ’s nachts slapen in de trein en aan het eind van de ochtend al op de piste staan in Zuid-Duitsland.

Naar Vanaf Maatschappij
Elk station in Duitsland Elk station in Nederland & België NS International

Auto huren in Duitsland? Lees onderaan deze pagina verder >

 

Reizen per auto naar Duitsland

De meeste Nederlanders kiezen bij een wintersport in Duitsland voor vervoer per auto. Dankzij het uitgebreide Duitse wegennet zijn alle wintersportbestemmingen goed bereikbaar. Voor het Sauerland rijd je dwars door het Ruhrgebied, voor het Zwarte Woud via Stuttgart en voor de bestemmingen in Beieren veelal via München. Op de Duitse Autobahn is het doorgaans goed doorrijden, alleen tijdens de zaterdagen in het hoogseizoen dien je rekening te houden met extra drukte. Wees ervan bewust dat het tijdens winterse omstandigheden verplicht is om in Duitsland met winterbanden te rijden.

  • Winterbanden (symbool M+S en/of 3PMSF) verplicht
  • Sneeuwkettingen verplicht indien aangegeven

 

Auto huren in Duitsland

Vanaf een station of luchthaven in Duitsland kun je het laatste stukje van je reis afleggen per huurauto. Het huren van een auto in Duitsland is zo gedaan, maar je dient wel op een aantal zaken te letten. Kijk goed naar de eisen die er aan het rijbewijs worden gesteld en zorg voor een creditcard op naam van de hoofdbestuurder met voldoende krediet om de waarborgsom te kunnen voldoen. Moet je écht de bergen in met de auto, dan is het wellicht verstandig om een model met meer vermogen te huren. Check of de huurauto is voorzien van de juiste winteruitrusting en of er sneeuwkettingen aanwezig zijn. Een auto huren in Duitsland is ook ideaal voor grotere groepen (busje).

 Ook interessant: