Skip to navigation Skip to main content
1238 - Skigebieden voor beginners in Oostenrijk (1)

Op zoek naar skigebieden voor beginners in Oostenrijk? In dit weblog vertellen wij waar jij als beginnende skiër met een gerust hart kunt gaan skiën. Als je als beginnend wintersporter in een te moeilijk gebied blijkt te zitten, is dat namelijk erg vervelend. Een te makkelijke piste wordt op den duur misschien saai, maar op een te moeilijke ben je een gevaar voor jezelf en anderen. Geen nood! Oostenrijk  puilt uit van de skidorpen die beginners op het lijf geschreven zijn. Er zijn tal van skigebieden voor beginners in Oostenrijk. In dit weblog hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Ideale skigebieden voor beginners in Oostenrijk

Als beginnende skiër of snowboarder heb je geen honderden kilometers aan pistes nodig, maar heb je genoeg aan een goede oefenhelling en een handjevol blauwe pistes voor je eerste wintersport. Heb je veel aanleg dan pak je in je eerste week misschien ook al een eenvoudige rode afdaling mee, maar dit is eerder uitzondering dan regel. In dit artikel lichten we een aantal fijne skigebieden voor beginners in Oostenrijk toe.

Pertisau am Achensee: Zwölferkopf

‘Hoe hoger, hoe pittiger’ is een vuistregel die vaak een bruikbare indicatie oplevert over hoe toegankelijk een skigebied is. Neem Pertisau am Achensee: de Zwölferkopf is een bescheiden berg, waar gemoedelijke pistes wachten waarop beginnende skiërs uitstekend uit de voeten kunnen. In totaal beschikt dit skigebied over ongeveer 15 kilometer aan piste, meer dan genoeg voor de gemiddelde beginner. Pertisau is bovendien een rustig, ontspannen dorpje waar ook langlaufers en wandelaars zich doorgaans prima vermaken.

Tiroler Zugspitz Arena

Aan de Oostenrijkse kant van de Zugspitze, in de Tiroler Zugspitz Arena, liggen een aantal kleine dorpjes met skigebieden waar de vuistregel wederom stand houdt: de beperkte omvang en het gebrek aan steile pistes houden snelheidsduivels uit de buurt, zodat in alle rust kan worden gewerkt aan de techniek. Berwang, Ehrwald en Biberwier zijn dan ook beginnersbestemmingen bij uitstek. Je vindt hier fijne oefenhellingen en voldoende blauwe pistes om lekker op te oefenen. Vanaf de Ehrwalder Alm kun je zelfs via een blauwe afdaling helemaal terug naar het dal.

Ehrwald in de Tiroler Zugspitz Arena
Zugspitz Arena, perfecte bestemming voor beginners!

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Hoewel de omvang van de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental wellicht anders doet vermoeden, is dit skigebied toch zeer geschikt voor beginners. Er zijn maar liefst 288 km aan pistes, maar als beginner zal je deze lang niet allemaal zien. Het gebied strekt zich uit rond de kolossale Hohe Salve, waar een negental dorpjes rondom liggen. Tussen de Hohe Salve en de Wilder Kaiser ligt het dorpje Ellmau, dat haar pistes op de flanken van de Astberg (1267 m) heeft liggen. Beginners zijn hier aan het juiste adres. Aan de andere kant van de SkiWelt beschikt Brixen im Thale over een uitgelezen beginnersgebied op de Zinsberg.

Westendorf in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
© Spalder Media Group
Voldoende keuze aan pistes voor beginners in SkiWelt

Almenwelt Lofer

Naar Lofer gaat een heel ander wintersportpubliek dan naar de bekende buren Saalbach, Hinterglemm en Kitzbühel. Hier geen après-ski of uitdagende pistes, maar een gemoedelijk skigebied met bijna 50 kilometer aan pistes. De pistes van de Almenwelt Lofer zijn overwegend blauw en ideaal om de eerste bochten te leren draaien. Op de pistes is het bovendien lekker rustig, dus je hoeft weinig rekening te houden met anderen. Je hebt hier alle ruimte om lekker rustig te oefenen.

Meer skigebieden voor beginners in Oostenrijk:

Turracher Höhe in Oostenrijk
© Spalder Media Group
Lekkere pistes bij Turracher Höhe
Winter Female Author 3

Over Mandy

Mandy is sinds een paar jaar hélemaal om. Waar ze voorheen een strandvakantie verkoos boven een wintersport, is dat inmiddels wel anders. Ze kan zich geen winter zonder ski's meer voorstellen.