Skip to navigation Skip to main content
Frankrijk Grens
© Spalder Media Group

Voor een wintersport in de Franse bergen hoef je niet uren te sturen, er zijn genoeg skigebieden in Frankrijk dicht bij Nederland. Ideaal voor wie lang autorijden niet ziet zitten. Er zijn genoeg skibestemmingen op minder dan 900 km rijden vanaf Utrecht. Benieuwd naar skigebieden in Frankrijk dicht bij Nederland? In dit artikel vind je een aantal tips.

Deze skigebieden in Frankrijk liggen dicht bij Nederland

Met de auto op wintersport naar Frankrijk gaan is iets wat veel wintersporters doen. Je kunt al je skispullen meenemen en je ter plekke eenvoudig verplaatsen. Alleen kan het soms best een lange reis zijn. Gelukkig zijn er genoeg skigebieden in Frankrijk dicht bij Nederland. Zoals onderstaande bestemmingen, welke al op minder dan 900 km afstand vanaf Utrecht liggen. Ideaal voor een wintersport met kleine kinderen of voor als je maar een paar dagen gaat!

1. Gérardmer - 597 km: parel van de Vogezen

Gérardmer, ook wel ‘Parel van de Vogezen’ genoemd, is gelegen aan het gelijknamige meer en omgeven door bossen en bergen. Je hoeft maar 597 km vanaf Utrecht te rijden om het skigebied te bereiken. Het skigebied bevindt zich in de Franse Vogezen en ligt op een afstand van slechts 15 km van de pistes van La Bresse, makkelijk bereikbaar dus. Vanaf Gérardmer kun je ook nog makkelijk vele andere skigebieden bezoeken. Gérardmer telt ruim 40 pistekilometers. Het skigebied bevat bovendien de langste piste van de Vogezen (3900 m). 

Gérardmer is een van de skigebieden in Frankrijk dicht bij Nederland
© Office de Tourisme communautaire Gérardmer Hautes-Vosges
Gérardmer is een prachtig skigebied in de Vogezen

2. Le Lac Blanc - 605 km: ideaal skigebied voor beginners

Le Lac Blanc is een skigebied met eenvoudige en rustige pistes en ligt op een hoogte van 900 tot 1250 meter. Een klein skigebied met ongeveer 14 km aan pistes, maar wel op slechts 605 km vanaf Utrecht. Voor beginners is het skigebied ideaal, met de vele groene en blauwe pistes. Als wandelaar kun je ook heerlijk terecht in het gebied met de vijf verschillende winterwandelroutes.

3. La Bresse - 609 km: een van de grootste skigebieden in het noordoosten van Frankrijk

La Bresse is een Frans bergdorp in de Vogezen dat bestaat uit drie skigebieden. In totaal beschikken die gezamenlijk over zo'n 50 km aan pistes. Het bergdorp ligt op een hoogte van 600 tot 1366 meter en ligt op slechts 609 km rijden vanaf Utrecht. Leuk weetje: het skigebied is een van de grootste skigebieden in het noordoosten van Frankrijk. Zowel beginners als gevorderde wintersporters kunnen terecht in het Franse skiresort. Naast skiën en snowboarden kun je er ook mooi wandelen en langlaufen. Liever iets anders? Wat dacht je van rodelen, schaatsen of zwemmen.

4. Ventron - 617 km: een klein maar mooi skigebied

Een ander skigebied in Frankrijk dicht bij Nederland is Ventron. Dit skigebied ligt in de Vogezen en telt zo'n 10 km aan pistes. Klein, maar fijn en bovendien kun je makkelijk een dag uitwijken naar andere skigebieden in de buurt. Houd er wel rekening mee dat de sneeuwcondities nog weleens wisselend kunnen zijn. Vooral beginners voelen zich hier thuis. Verder kun je er ook mooi langlaufen, rodelen en sneeuwschoenwandelen. Vanaf Utrecht is het slechts 617 km rijden naar Ventron.

Skigebieden dicht bij Nederland in Frankrijk
© Spalder Media Group
Skigebieden dichtbij zijn ideaal voor families met jonge kinderen!

5. Monts Jura - 832 km: een skigebied met veel blauwe pistes 

Iets verder weg dan de andere skigebieden in deze lijst met skigebieden in Frankrijk dicht bij Nederland, ligt het skigebied Monts Jura. Je bereikt het skigebied al na minder dan 900 km rijden vanaf Utrecht, 832 km in totaal. Fijn van deze skibestemming is de meer sneeuwzekere ligging en de aanwezigheid van de vele blauwe pistes. Wederom een fijn skigebied voor beginners. Verder vind je hier zo'n 120 km aan langlaufloipes.

Winter Esmee

Over Esmée

Zet Esmée op ski's en ze wordt het vrolijkste meisje op aarde. Tegenwoordig verruilt ze soms haar latten voor een snowboard. Iets meer uitdaging, maar ook daar wordt ze gelukkig van. Ze kan gewoon geen genoeg van wintersport krijgen!