Je wintersport begint met vervoer naar Oostenrijk. Er zijn verschillende vervoersmiddelen om mee op wintersport naar Oostenrijk te gaan en elk heeft zo z’n voordelen. De meeste wintersporters verkiezen de auto vanwege de vrijheid. Wie met de bus of trein reist, hoeft zich echter nergens zorgen over te maken. Je stapt in en na een nachtelijke reis sta je op de plaats van bestemming in Oostenrijk. Het vliegtuig is ideaal voor een wintersportweekend, binnen enkele uurtjes na vertrek sta je al op de ski’s.

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over vervoer naar Oostenrijk. Naast de verschillende aanbieders voor bus- en treinreizen, vind je hier de luchtvaartmaatschappijen die (rechtstreeks) naar Oostenrijk vliegen. Voor het laatste stuk richting je wintersportbestemming kun je gebruik maken van het openbaar vervoer, een shuttleservice of een huurauto. Een auto huren in Oostenrijk is snel geregeld en geeft je veel flexibiliteit. Hieronder volgt een compleet overzicht van vervoer naar Oostenrijk.

Ga direct naar:

- Reizen per vliegtuig naar Oostenrijk
- Reizen per bus naar Oostenrijk
- Reizen per trein naar Oostenrijk
- Reizen per auto naar Oostenrijk
- Auto huren in Oostenrijk

Vliegveld Innsbruck

Reizen per vliegtuig naar Oostenrijk

Vliegen naar Oostenrijk is de snelste manier om je wintersportbestemming te bereiken. Vanaf meerderde luchthavens in Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven) vertrekken vluchten richting Oostenrijk (Innsbruck, Salzburg, Wenen). Wie ’s morgens in het vliegtuig stapt, staat vroeg in de middag al op de ski’s. De vlucht naar de Alpen duurt slechts 1 tot 1,5 uur. Na de landing bereik je je bestemming eenvoudig per transferservice, huurauto of openbaar vervoer. Reizen per vliegtuig naar Oostenrijk is comfortabeler en goedkoper dan je denkt!

Ski’s meenemen in het vliegtuig: kosten, tips & regels >

Naar Vanaf Maatschappij
Innsbruck Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven Transavia
Salzburg Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven Transavia
Wenen Amsterdam, Rotterdam KLM, Transavia, Lufthansa
Klagenfurt Rotterdam Transavia

Parkeren op de luchthaven

Heb je een vroege vlucht of is het vliegveld niet makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer? Dan kun je met de auto naar de luchthaven en deze daar parkeren. Dit kan gelukkig makkelijk bij Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Een parkeerplaats reserveer je snel en makkelijk online.

Reizen per bus naar Oostenrijk

Busreizen naar Oostenrijk worden vaak aangeboden in combinatie met een complete wintersport. Nadat de bus verschillende opstapplaatsen in Nederland is langs gegaan, reis je door richting de Alpen. Onderweg kijk je een film en met een beetje geluk kun je 's nachts lekker slapen op je royal class stoel. Touringcars beschikken tegenwoordig over voldoende comfort om je uitgerust op de plaats van bestemming af te zetten. Reizen per bus naar Oostenrijk is een voordelige en relaxte vorm van vervoer.

Maatschappij Naar Vanaf
Sunweb div. bestemmingen div. plaatsen
Bizztravel div. bestemmingen div. plaatsen
Husk/Totally div. bestemmingen div. plaatsen
Snowtime div. bestemmingen div. plaatsen
Interbus o.a. Fiss, Gerlos, Ischgl div. plaatsen
Flixbus Wenen div. plaatsen
Busreizen Oostenrijk

Reizen per trein naar Oostenrijk

Treinreizen naar Oostenrijk worden meer en meer aangeboden. Wie overdag reist dient vaak nog 1 á 2 keer over te stappen om de eindbestemming in Oostenrijk te bereiken. Vanaf eind 2020 is het ook weer mogelijk om met een directe nachttrein naar Oostenrijk te reizen. De NS en de Oostenrijkse ÖBB hebben, met behulp van de Nederlandse Overheid, de nachttrein naar Oostenrijk nieuw leven in kunnen blazen. De reistijd tussen Amsterdam en Wenen wordt zo’n 14 uur en voor 10 uur ’s morgens sta je in de Oostenrijkse sneeuw. Uitstappen in München of Innsbruck is ook mogelijk. Er is keuze uit verschillende zit-, lig- en slaapwagons, inclusief coupés met privé sanitair. Zo wordt de trein weer een écht alternatief om comfortabel en makkelijk af te reizen richting je wintersportbestemming in Oostenrijk.

Naar Vanaf Maatschappij
Elk station in Oostenrijk Elk station in Nederland & België NS International

Auto huren in Oostenrijk? Lees onderaan deze pagina verder >

Reizen per auto naar Oostenrijk

De meeste Nederlanders reizen met de auto naar Oostenrijk. Zo heb je de vrijheid om te vertrekken wanneer je zelf wil en kun je een stuk makkelijker alle bagage meenemen. Eenmaal in Oostenrijk ben je niet afhankelijk van de skibus en ben je verzekerd van flexibiliteit. Wel moet je je reis naar Oostenrijk met de auto goed voorbereiden. Zorg dat er winterbanden onder de auto zitten, je in het bezit bent van sneeuwkettingen en dat er een vignet Oostenrijk op de ruit geplakt zit. Files en vertraging door slecht weer liggen altijd op de loer bij een reis naar Oostenrijk met de auto.

  • Vignet is verplicht
  • Winterbanden (symbool M+S en/of 3PMSF) verplicht
  • Sneeuwkettingen verplicht indien aangegeven

Auto huren in Oostenrijk

Vanaf een station of luchthaven in Oostenrijk kun je het laatste stukje van je reis afleggen per huurauto. Het huren van een auto in Oostenrijk is heel gemakkelijk, maar je dient wel met een aantal zaken rekening te houden. Kijk goed naar de eisen die er aan het rijbewijs worden gesteld en zorg voor een creditcard op naam van de hoofdbestuurder met voldoende krediet om de waarborgsom te kunnen voldoen. Ligt je wintersportbestemming op een bergpas dan is het wellicht verstandig om een auto met meer vermogen te huren. Check of de huurauto is voorzien van de juiste winteruitrusting en of er sneeuwkettingen aanwezig zijn. Een auto huren in Oostenrijk is ook ideaal voor grotere groepen (busje).

Ook interessant:

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen