Skip to navigation Skip to main content
7412 - De 10 beste skigebieden voor een wintersport met kinderen (1)

Waar kun je het beste op wintersport met kinderen heen gaan? Voor veel kinderen is een helling met sneeuw en een slee al voldoende. Maar als ouder wil je natuurlijk ook dat ze goed en veilig leren skiën, ongestoord kunnen spelen en - als het even kan - dat je zélf ook lekker zonder zorgen de piste op kunt gaan. In de volgende skigebieden doen ze er alles aan om het families met kinderen naar de zin te maken. Goede faciliteiten voor de kids, fijne kinderopvang en lieve (Nederlandse) skileraren. Dit is onze top 10 beste skigebieden voor een wintersport met kinderen!

#1. Grächen (Zwitserland)

SiSu de sneeuwvogel zorgt ervoor dat kinderen een onvergetelijke wintersport in Grächen beleven. In een ontzettend veelzijdig sneeuwpark maken zelfs de allerkleinsten op een leuke manier hun eerste meters op ski's. Ze kunnen bovendien lekker spelen in het kinderpark, eten lekkernijen in het familierestaurant MäcSiSu en kunnen eindeloos oefenen op mooie kinderweides. De kids worden hier de hele dag vermaakt en kunnen tussendoor even bijkomen in de videokamer of speciale hangmatten. Verder is er een sprookjesgondel, spooktunnel en een iglodorp mét bioscoop. Ben je op zoek naar een mooie bestemming voor een wintersport met kinderen in Zwitserland, zet dit skigebied dan maar op je lijstje.

#2. Serfaus – Fiss – Ladis (Oostenrijk)

De absolute topper onder de skigebieden voor een wintersport met kinderen is Serfaus-Fiss-Ladis. De kinderweides op de berg Schneealm, Murmlipark en Berta’s Kinderland zijn enorm groot en bieden zóveel afwisseling en avontuur, dat elk kind hier wil leren skiën. Kidscenter, kinderpodium, avonturenparcours, indoorspeeltuin; het zijn slechts enkele voorbeelden van de voorzieningen voor de kleintjes. En natuurlijk zorgen levensgrote mascottes Murmli en Berta ervoor dat de kinderen aangemoedigd worden. Als je kids eenmaal in Serfaus-Fiss-Ladis zijn geweest, willen ze nooit meer iets anders.

Aanbiedingen voor een wintersport met kinderen in Serfaus-Fiss-Ladis

7412 -  (3)

#3. La Norma (Frankrijk)

Dit Franse autovrije dorp is helemaal ingesteld op families met kinderen. Doordat er geen auto's in La Norma rijden, kunnen de kleintjes in alle rust en veiligheid ravotten en spelen in de sneeuw. Leren skiën doen de allerkleinsten in de Club Piou Piou, terwijl de groteren het bescheiden skigebied intrekken. Met de 65 km aan pistes is het een heerlijk overzichtelijk skigebied en raak je elkaar niet snel kwijt. La Norma heeft veel faciliteiten voor kinderen en is hierdoor ook onderscheiden met het 'Family Plus Mountain Label'.

#4. Zillertal Arena (Oostenrijk)

In de Zillertal Arena hebben niet alleen de kinderen het naar hun zin, maar ook pappa en mamma kunnen zich hier heerlijk uitleven in een groot en afwisselend skigebied. Het hooggelegen, sneeuwzekere Königsleiten is een sfeervol dorpje met een mooie oefenweide voor de kleintjes. En hoewel Gerlos een reputatie heeft als après-skidorp, zijn hier de omstandigheden ook ideaal voor een wintersport met kinderen. Midden in het dorp ligt een prachtig kinderland en ook op de berg zijn prima mogelijkheden voor de hele familie.

Boek fijne accommodaties in het Zillertal met hoge kinderkorting

#5. Stubaital (Oostenrijk)

Fulpmes in het Stubaital is een klein en sfeervol dorpje met het overzichtelijke skigebied Schlick 2000. Het skigebied met 40 km aan pistes ligt net boven het dorp in een schitterend berglandschap. De kinderen leren de beginselen van het skiën in Big Ron's Kinderland, dat direct bij het middenstation van de gondel ligt. Ook kleintjes vanaf 3 maanden kunnen hier worden opgevangen in de warme en gezellige speelkamer. Daarnaast beschikt de sneeuwzekere Stubaier Gletscher aan het eind van het dal over een groot kinderland en uitstekende faciliteiten voor de hele familie.

7412 -  (4)

#6. Maria Alm (Oostenrijk)

Een wintersport met kinderen is leuk, maar het moet wel een beetje betaalbaar blijven. Maria Alm is daarom een uitstekende optie! Gezinnen met kleine kinderen zullen vooral het skigebied Natrun, direct bij het dorp waarderen. Zodra ze de bochten onder de knie hebben, kan de stap gemaakt worden naar de Aberg. In beide skigebieden van Maria Alm zijn speciale pistes voor kinderen: Hugo's Kinderland en Schneewutzel Kinderclub. Voor kleine waaghalzen is er een speciale Funslope en Beginner Funpark in Natrun.

#7. Tiroler Zugspitz Arena (Oostenrijk)

De Tiroler Zugspitz Arena bestaat uit vijf verschillende skigebieden en diverse dorpen. In Ehrwald zijn families met kinderen absoluut aan het juiste adres. Op de Ehrwalder Alm liggen perfecte afdalingen voor de hele familie, lekker breed en niet moeilijk. Uiteraard is er een fijn kinderland voor de eerste bochten op de ski's. Ook het dorp Lermoos heeft een prachtige oefenweide voor kinderen in het dal. Hier leren de allerkleinsten op een leuke manier de grondbeginselen van de wintersport. Ze hebben hier zelfs een gondellift op de oefenweide, hoe comfortabel wil je het hebben?

#8. SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental (Oostenrijk)

In de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental zijn de pistes over het algemeen niet al te moeilijk. Kinderen die al lekker skiën, kunnen hier mooie dagtochten maken samen met hun ouders. Voor de kleintjes, die voor het eerst op de skietjes staan, zijn er prachtige kinderlanden in Ellmau en Westendorf direct in het dal bij het dorp. Vind je het handiger dat zowel de kinderopvang als de skischool op de berg te vinden zijn, kies dan voor Scheffau am Wilder Kaiser of Brixen im Thale. De plaatselijke skischolen nemen ieder jaar veel Nederlandse leraren in dienst, zodat kinderen fijn in hun eigen taal les kunnen krijgen.

Bekijk de leukste chalets bij SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental
7412 -  (5)

#9. Kronplatz (Italië)

Kronplatz is een perfect gebied voor een wintersport met kinderen in Italië, omdat de afdalingen hier over het algemeen heerlijk breed en niet al te lastig zijn. Je hebt er dus alle ruimte om te oefenen. Hoewel de meeste dorpen rondom de Kronplatz familievriendelijk zijn, springen Olang en St. Vigil in Enneberg er wel uit qua skischool en familiefaciliteiten. Het zijn rustige dorpjes waar kids ook naast het 'serieuze werk' op de pistes, lekker kunnen spelen in de sneeuw. En maak je geen zorgen om de taal, in dit stukje Italië spreekt men Duits.

#10. Haslital (Zwitserland)

Meiringen-Hasliberg is een familievriendelijke bestemming in het Berner Oberland en prachtige afsluiter voor onze top 10 beste skigebieden voor een wintersport met kinderen. Skihäsliland is de plek waar de jongste wintersporters zich zullen vermaken. Dit mooie kinderland ligt direct bij het middenstation van de Bidmi-lift en is onder meer voorzien van een skicarrousel, speciale kinderliften en een iglodorp. In Haslital is tevens een spannend funpark voor kinderen. De obstakels zijn zo aangepast dat ze hier uitstekend uit de voeten kunnen. Shaun White is immers ook niet op metershoge kickers begonnen!

1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.