29 september 2019 door Wendy in Familie/kinderen

Op wintersport met kinderen, gezellig! Voor veel kinderen is een helling met sneeuw en een slee al voldoende. Maar als ouder wil je natuurlijk ook dat ze goed en veilig leren skiën, ongestoord kunnen spelen en - als het even kan - dat je zélf ook lekker zonder zorgen de piste op kunt gaan. In de volgende skigebieden doen ze er alles aan om het families met kinderen naar de zin te maken. Goede faciliteiten voor de kids, fijne kinderopvang en lieve skileraren. Naar deze skigebieden kun je zonder zorgen afreizen met de hele familie!

#1. Grächen (Zwitserland)

Sisu de sneeuwvogel zorgt ervoor dat kinderen een onvergetelijke wintersport in Grächen beleven. Ze kunnen spelen in het kinderpark, eten in de Mac Sisu en leren skiën op de mooie kinderweides. De kids worden hier de hele dag vermaakt en kunnen tussendoor even bijkomen in de videokamer of speciale hangmatten. Verder is er een sprookjesgondel, spooktunnel en een iglodorp. #2. Serfaus – Fiss – Ladis (Oostenrijk)

De absolute topper onder de familieskigebieden is Serfaus-Fiss-Ladis. De kinderweides op de berg: Schneealm, Murmlipark en Berta’s Kinderland zijn enorm groot en bieden zoveel afwisseling en avontuur dat elk kind hier skiën wil leren. Tovertapijten, kidscenter, kinderpodium, avonturenparcours, indoorspeeltuin; het zijn slechts enkele voorbeelden van de voorzieningen voor de kleintjes. En natuurlijk zorgen levensgrote mascottes ervoor dat de kinderen aangemoedigd worden. Als je kids eenmaal in Serfaus – Fiss – Ladis zijn geweest, willen ze nooit meer iets anders.

Leren skiën in Serfaus-Fiss-Ladis

#3. La Norma (Frankrijk)

Dit Franse autovrije dorp is helemaal ingesteld op families met kinderen. Doordat er geen auto's in La Norma rijden, kunnen de kleintjes in alle rust en veiligheid ravotten en spelen in de sneeuw. Skiën leren doen de allerkleinsten in de Club Piou Piou, terwijl de groteren het bescheiden skigebied intrekken. Op de 65 km pistes raak je elkaar niet snel kwijt en kun je de kinderen gerust zelf een rondje laten maken. La Norma heeft veel faciliteiten voor kinderen en is hierdoor ook onderscheiden met het 'Family Plus Mountain Label'. 

#4. Zillertal Arena (Oostenrijk)

In de Zillertal Arena hebben niet alleen de kinderen het naar hun zin, maar ook papa en mama kunnen zich hier heerlijk uitleven in een groot en afwisselend skigebied. Het hooggelegen, sneeuwzekere Königsleiten is een sfeervol dorpje met een mooie oefenweide voor de kleintjes. En hoewel Gerlos een reputatie heeft als après-skidorp, zijn hier de omstandigheden ook ideaal voor families met kinderen. Middenin het dorp ligt een prachtig kinderland en ook op de berg zijn prima mogelijkheden voor de hele familie.

#5. Stubaital (Oostenrijk)

Fulpmes in het Stubaital is een klein en sfeervol dorpje met een overzichtelijk skigebied Schlick 2000. Het skigebied met 40 km aan pistes ligt net boven het dorp in een schitterend berglandschap. De kinderen leren de eerste meters op de ski's maken in Big Ron's Kinderland, dat direct bij het middenstation van de gondel ligt. Ook kleintjes vanaf 3 maanden kunnen hier worden opgevangen in de warme en gezellige speelkamer. Daarnaast beschikt de sneeuwzekere Stubaier Gletscher aan het eind van het dal over een groot kinderland en prima faciliteiten voor de hele familie.

Leren skiën in het Stubaital

#6. Maria Alm

Een wintersport met kinderen is leuk, maar het moet wel een beetje betaalbaar blijven. Maria Alm is daarom een uitstekende optie! Gezinnen met kleine kinderen zullen vooral het skigebied Natrun, direct bij het dorp waarderen. Zodra ze de bochten onder de knie hebben, kan de stap gemaakt worden naar de Aberg. In beide skigebieden van Maria Alm zijn speciale pistes voor kinderen: Hugo's Kinderland en Schneewutzel Kinderclub. Voor kleine waaghalzen is er een speciale Funslope en Beginner Funpark in Natrun. 

#7. Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena bestaat uit 5 verschillende skigebieden en diverse dorpen. In Ehrwald zijn families met kinderen absoluut aan het juiste adres. Op de Ehrwalder Alm liggen perfecte afdalingen voor de hele familie, lekker breed en niet moeilijk. Uiteraard is er een fijn kinderland voor de eerste bochten op de ski's. Ook het dorp Lermoos heeft een prachtige oefenweide voor kinderen in het dal. Hier leren de allerkleinsten op een leuke manier de grondbeginselen van de wintersport. Ze hebben hier zelfs een gondellift op de oefenweide, hoe comfortabel wil je het hebben?

#8. SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

In de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental zijn de pistes over het algemeen niet al te moeilijk. Kinderen die al lekker skiën, kunnen hier mooie dagtochten maken samen met hun ouders. Voor de kleintjes, die voor het eerst op de skietjes staan, zijn er prachtige kinderlanden in Ellmau en Westendorf direct in het dal bij het dorp. Vind je het handiger dat zowel de kinderopvang- en skischool op de berg is, kies dan voor Scheffau am Wilder Kaiser of Brixen im Thale. De plaatselijke skischolen nemen ieder jaar veel Nederlandse leraren in dienst, zodat er geen taalproblemen kunnen ontstaan.

Skischool Ellmau

#9. Kronplatz (Italië)

Kronplatz is een perfect gebied voor families met kinderen, omdat de afdalingen hier over het algemeen heerlijk breed en niet al te moeilijk zijn. Je hebt er dus alle ruimte om lekker te oefenen. Hoewel de meeste dorpen rondom de Kronplatz familievriendelijk zijn, springen Olang en St. Vigil in Enneberg er wel uit qua kinderskischool en familiefaciliteiten. Het zijn rustige dorpjes waar kids ook naast het 'serieuze werk' op de pistes, lekker kunnen spelen in de sneeuw. En maak je geen zorgen om de taal, in dit stukje Italië spreekt men gewoon Duits.

#10. Haslital (Zwitserland)

Meiringen-Hasliberg is een familievriendelijke bestemming in het Berner Oberland. Skihäsliland is de plek waar de jongste wintersporters zich zullen vermaken. Dit mooie kinderland ligt direct bij het middenstation van de Bidmi-lift en is onder meer voorzien van een skicarrousel, speciale kinderliften en een iglodorp. In Haslital is tevens een speciaal funpark voor kinderen. De obstakels zijn zo aangepast dat ze hier uitstekend uit de voeten kunnen. Shaun White is immers ook niet op metershoge kickers begonnen!

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen