Je wintersport begint met vervoer naar Zwitserland. Er zijn verschillende vervoersmiddelen om mee op wintersport naar Zwitserland te gaan en elk heeft zo z’n voordelen. Door de centrale ligging en de goede bereikbaarheid is vrijwel iedere vorm van vervoer mogelijk. Wie met de auto reist doet dit voor de skigebieden in Wallis veelal via Basel en de hoofdstad Bern. De skigebieden in Grabünden, in het oosten van Zwitserland, bereik je door bij de Bodensee het land binnen te rijden. Wel moet je beschikken over een vignet Zwitserland om over de snelwegen te mogen rijden.

Wie kiest voor het vliegtuig kan vanaf diverse Nederlandse luchthavens naar Genève of Zürich vliegen. Beide vliegvelden liggen aan de voet van de bergen en vanaf hier zijn diverse skigebieden snel bereikbaar. Het laatste deel van je reis kun je afleggen per shuttleservice, huurauto of trein. Reizen met de trein in Zwitserland is uiterst comfortabel en hoe de omstandigheden ook zijn, ze rijden altijd volgens schema. Daarnaast hebben veel skidorpen hun eigen station, wat deze vorm van vervoer erg aantrekkelijk maakt. In Nederland instappen en per trein naar Zwitserland reizen kan natuurlijk ook. Busreizen naar Zwitserland zijn minder populair, maar worden wel aangeboden.

Ga direct naar:

- Reizen per vliegtuig naar Zwitserland
- Reizen per bus naar Zwitserland
- Reizen per trein naar Zwitserland
- Reizen per auto naar Zwitserland
- Auto huren in Zwitserland

Trein Zwitserland

Reizen per vliegtuig naar Zwitserland

Vliegen naar Zwitserland is een snelle manier om één van de vele skigebieden te bereiken. Voor de skigebieden in het midden (Berner Oberland) en oosten van het land (Graubünden) ligt een vlucht naar Zürich voor de hand. Wie gaat skiën in het Franstalige deel van Zwitserland, Wallis, kiest eerder voor een vlucht naar Genève. Ook een vlucht naar Basel behoort tot de mogelijkheden, maar dan is je transfer naar je eindbestemming waarschijnlijk een stuk langer. Eenmaal aangekomen op het vliegveld in Zwitserland dien je over te stappen op een andere vorm van vervoer. In veel gevallen is de trein, een shuttle service of een huurauto de beste optie.

Naar Vanaf Maatschappij
Zürich Amsterdam KLM
Genève Amsterdam, Rotterdam Transavia, KLM
Basel Amsterdam KLM

Parkeren op de luchthaven

Ski’s meenemen in het vliegtuig: kosten, tips & regels >

Reizen per trein naar Zwitserland

Van een reis met de trein naar Zwitserland krijg je zeker geen spijt. Het is een comfortabele en ontspannen manier van reizen, waar je wel de nodige tijd voor moet uittrekken. Bern is in net iets meer dan 8 uur reizen met de trein bereikbaar. Eenmaal in Zwitserland stap je over op het lokale spoorweggennet, dat voorzien is van zeer veel stations (in skigebieden). Plaatsen waar geen station is, zijn vanaf een station bereikbaar via de bus. Het spoornetwerk in Zwitserland is zeer betrouwbaar en de treinen rijden onder alle omstandigheden op tijd. Wil je je wintersport per trein in Zwitserland helemaal bijzonder maken, dan kun je kiezen voor een bijzondere route. De Glacier Express (ZermattSt. Moritz), trein naar de JungfrauJoch en Bernina Express zijn stuk voor stuk prachtig.

Naar Vanaf Maatschappij
Elk station in Zwitserland Elk station in Nederland NS International
Diverse treinreizen Diverse grote steden De Jong Intra
Diverse treinreizen Diverse grote steden Pharos Reizen

Auto huren in Zwitserland? Lees onderaan deze pagina verder >

Trein Zwitserland

Reizen per bus naar Zwitserland

Diverse reisorganisaties bieden pakketreizen aan naar Zwitserland. De bus is een ideaal vervoersmiddel voor een rondreis door dit prachtige Alpenland. Complete reizen inclusief busvervoer naar wintersportbestemmingen worden minder aangeboden. Ook een losse busreis naar een grote stad in Zwitserland is tegenwoordig mogelijk. Hierbij stap je in een van de grotere Nederlandse steden in de bus om vervolgens in een stad in Zwitserland pas weer uit te hoeven stappen. Het laatste deel van je reis richting een skigebied kun je afleggen met het lokale openbaar vervoer. De gele Zwitserse postauto, die naast post ook passagiers vervoert, is een begrip in Zwitserland en heeft voorrang op al het overige verkeer.

Naar Vanaf Maatschappij
Diverse busreizen Diverse grote steden De Jong Intra
Diverse busreizen Diverse grote steden OAD
o.a. Luzern, Zürich, Basel Diverse grote steden Flixbus

Reizen per auto naar Zwitserland

Zwitserland is een prachtig land om met de auto naartoe te reizen en om doorheen te rijden. Vanuit Nederland rijd je via Duitsland en het Zwarte Woud richting de grens bij Basel. Wie meer in het oosten van Zwitserland gaat skiën, in Graubünden, rijdt doorgaans via de Bodensee. Eenmaal op Zwitserse wegen dient het vignet Zwitserland op de autoruit geplakt te zijn. Het vignet Zwitserland is eenvoudig online te bestellen en verkrijgbaar langs de snelweg. Winterbanden zijn in Zwitserland niet verplicht, maar worden wel dringend aangeraden. Ook kan het op de diverse bergpassen zomaar voorkomen dat je je sneeuwkettingen (verplicht) dient te gebruiken. Om tijd te winnen kun je in Zwitserland op diverse trajecten ook gebruik maken van de autotrein.

  • Vignet is verplicht
  • Sneeuwkettingen verplicht indien aangegeven

Auto huren in Zwitserland

Hoewel het openbaar vervoer in Zwitserland uitstekend is, kan het huren van een auto toch prettig zijn. Zo ben je altijd flexibel en heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wil. In vrijwel alle grote steden en op de luchthavens is het mogelijk om een auto te huren. Houd bij het huren van een auto in Zwitserland echter wel met een aantal dingen rekening. Check of er bepaalde eisen aan het rijbewijs worden gesteld en zorg dat de hoofdbestuurder in het bezit is van een creditcard met voldoende krediet om de waarborgsom te kunnen voldoen. Afhankelijk van de weersverwachting en de ligging van de eindbestemming kan het verstandig zijn om voor een sterkere auto én sneeuwkettingen te kiezen. Zo weet je zeker dat je in je huurauto veilig je wintersportbestemming in Zwitserland bereikt.

Ook interessant:

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen