Skip to navigation Skip to main content
Tsjechie (1)
© Pixabay
Tsjechië

Skigebieden in Tsjechië

De skigebieden in Tsjechië zijn vooral populair onder families met kinderen en beginnende wintersporters. Gevorderden zullen vanwege het formaat van de skigebieden en pistes die maar weinig hoogteverschil overbruggen sneller uitgekeken zijn. Er liggen meer dan 200 skigebieden in Tsjechië en het liftennetwerk is de laatste jaren flink gemoderniseerd. Groot voordeel zijn de goedkope prijzen voor skipassen, accommodaties, maaltijden en drankjes. Skigebieden in Tsjechië staan bekend om het gunstige prijsniveau, de eenvoudige pistes en prima faciliteiten.

Overzicht met skigebieden in Tsjechië

Bekijk hieronder een overzicht met skigebieden in Tsjechië. Maak gebruik van de filters voor een specifiek thema of scroll helemaal naar beneden voor meer handige informatie en tips.

Grootste skigebieden in Tsjechië

De skigebieden in Tsjechië zijn over het algemeen niet heel groot en beschikken allemaal over minder dan 35 km aan pistes. Klein, maar fijn! Klínovec is met 31,5 km aan pistes het grootste skigebied van het land. Dit skigebied ligt vrijwel op de grens met Duitsland, waardoor de Interconnect Interskiregion Fichtelberg-Klínovec is ontstaan. Met een meerdaagse skipas heb je automatisch toegang tot nog eens 15,5 km aan pistes in Duitsland en met de gratis skibus (iedere 15 min.) ben je zo heen en weer. Het tweede grootste skigebied in Tsjechië is Špindlerův Mlýn in het Tsjechische Reuzengebergte. De 28 pistekilometers liggen verdeeld over Medvědín en Svatý Petr. Op de derde plaats staat Černá hora – Janské Lázně met 17,5 km aan pistes.

Sneeuw in skigebieden in Tsjechië
© Unsplash, Honza Emler

Zijn de skigebieden in Tsjechië sneeuwzeker?

De skigebieden in Tsjechië reiken niet tot grote hoogtes zoals in de Alpenlanden, maar zijn over het algemeen wel voldoende sneeuwzeker. Men heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in sneeuwkanonnen, waardoor de pistes het hele seizoen open kunnen blijven en ook de lagergelegen gebieden voorzien blijven van voldoende sneeuw. In de maanden december, januari en februari valt er regelmatig een dik pak en zelfs in maart kan er winterse neerslag vallen. Ben je van plan om last minute te gaan skiën in Tsjechië, dan is het wel verstandig om vooraf even de sneeuwcondities te bekijken.

Kindvriendelijke skigebieden

Vooral families met kinderen gaan graag op wintersport naar de skigebieden in Tsjechië. De prijzen voor accommodaties, maaltijden en drankjes, skipassen en skilessen liggen hier lager dan in bijvoorbeeld de Alpenlanden. De meeste Tsjechische skigebieden bieden uitgebreide faciliteiten voor gezinnen. Fijne kindvriendelijke skigebieden in Tsjechië zijn onder andere: Černá hora-Pec, Harrachov, Lipno nad Vltavou en Železná Ruda – Špičák. Meer familievriendelijke skigebieden in Tsjechië ›››

Reizen naar Tsjechië

De meeste skigebieden in Tsjechië zijn eenvoudig te bereiken met de auto. Qua afstand is het te vergelijken met een wintersport in de Alpen, tussen de 700 en 1000 km vanaf Utrecht. Liever niet zelf achter het stuur? Er worden ook busreizen aangeboden naar de skibestemmingen. Je kunt de wintersport inclusief buspendel boeken bij verschillende reisorganisaties of dit zelf regelen via een touringcarbedrijf. Het vliegtuig behoort ook tot de mogelijkheden. Gedurende de wintermaanden kun je vanuit Amsterdam en Eindhoven naar Praag in Tsjechië vliegen. Houdt wel rekening met een transfer, taxi of huurauto ter plaatse.