Je wintersport begint met vervoer naar Italië. Er zijn verschillende vervoersmiddelen om mee op wintersport naar Italië te gaan en elk heeft zo z’n voordelen. Wie met de auto naar Italië reist moet er rekening mee houden dat het land aan de zuidflank van de Alpen ligt. Hierdoor moet je altijd door een tunnel of over een bergpas om het land te bereiken. Voor de skigebieden in de Dolomieten betekent dit een rit over de Brennerpas, wie in het westen van Italië gaat skiën rijdt veelal via Zwitserland of Frankrijk.

Wie zich een lange autorit naar Italië wil besparen kan ook voor het vliegtuig kiezen. De Dolomieten bereik je het snelste door naar Innsbruck of Verona te vliegen. Skigebieden in de Italiaanse Alpen worden ontsloten door de vliegvelden van Milaan en Turijn. Per huurauto, transferservice of openbaar vervoer kun je het laatste stuk naar je eindbestemming afleggen. Wie voor een treinreis naar Italië kiest, is zo’n 12 uur onderweg en dient onderweg minimaal 2 keer over te stappen. Wie reist per bus stapt in Nederland in een luxe touringcar om vervolgens comfortabel en ontspannen naar Italië te reizen.

Ga direct naar:

- Reizen per vliegtuig naar Italië
- Reizen per bus naar Italië
- Reizen per trein naar Italië
- Reizen per auto naar Italië
- Auto huren in Italië

auto Dolomieten

Reizen per vliegtuig naar Italië

Vliegen naar Italië is een comfortabele en snelle manier om je wintersportbestemming te bereiken. Dichtstbijzijnde luchthavens voor Trentino en Zuid-Tirol zijn Innsbruck, Venetië en Verona. Zuid-Tirol heeft ook een eigen vliegveld, in Bolzano, maar hier wordt niet rechtstreeks op gevlogen vanuit Nederland. Wie in het noordwesten van Italië gaat skiën, kan voor een vlucht naar Milaan of Turijn kiezen. Beide steden liggen aan de voet van de Alpen, waardoor je na de landing nog maar een korte transfer te wachten staat. Veel hotels hebben een eigen ophaaldienst, maar ook met een huurauto of het openbaar vervoer kun je snel richting je eindbestemming.

Naar Vanaf Maatschappij
Innsbruck Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven Transavia
Venetië Amsterdam KLM
Verona Amsterdam Transavia
Milaan Amsterdam KLM
Turijn Amsterdam KLM

Parkeren op de luchthaven

Ski’s meenemen in het vliegtuig: kosten, tips & regels >

Reizen per trein naar Italië

Een treinreis naar Italië kost minder tijd dan je denkt. Het eerste deel van de reis naar Zuid-Tirol, waarbij je kunt kiezen uit dag- en nachtverbindingen, staat in het teken van het bereiken van München. Vanaf hier gaan er dagelijks vijf treinen via Innsbruck over de Brennerpas richting Brixen en Bolzano. Voor de skigebieden in het westen van de Italiaanse Alpen ligt een treinreis via Turijn of Milaan voor de hand. Hiervoor reis je via Frankrijk (Parijs en Lyon), om bij Modane via de Fréjustunnel Italië binnen te rijden. Een bekende treinverbinding voor wintersporters in Italië is de Ski Pustertal Express. Deze trein rijdt onder andere tussen de skigebieden Kronplatz en Drei Zinnen. Andere skidorpen in Italië met een eigen station zijn onder andere Meran, Brixen en Sterzing.

Naar Vanaf Maatschappij
Elk station in Italië Elk station in Nederland NS International

Auto huren in Italië? Lees onderaan deze pagina verder >

Trein Italië

Reizen per bus naar Italië

Een busreis naar Italië is ook mogelijk als onderdeel van een wintersport. Er zijn reisorganisaties die complete busreizen naar Italië aanbieden inclusief accommodatie en skipas. Hierbij rijd je meestal ’s nachts in een luxe touringcar, waardoor je de volgende ochtend al in de Italiaanse sneeuw staat. Twee buschauffeurs garanderen dat er doorgereden kan blijven worden en dat er geen lange pauzes hoeven worden gemaakt. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer bedrijven die losse busreizen naar Italië aanbieden. Deze losse busreizen zijn een voordelige en snelle manier om niet per auto, trein of vliegtuig naar Italië te hoeven reizen.

Naar Vanaf Maatschappij
o.a. Val Gardena, Badia, Madonna Diverse grote steden Interbus
o.a. Val Gardena, Pinzolo, Madonna Diverse grote steden Snowtime
o.a. Milaan, Brescia, Verona Diverse grote steden Flixbus

Reizen per auto naar Italië

Met de auto op wintersport naar Italië is altijd een goed idee. Veel wintersportbestemmingen in Italië zijn maar een uurtje verder rijden dan de meeste skidorpen in Oostenrijk. Houd er wel rekening mee dat je altijd nog de Alpen over dient te steken om de skigebieden in Italië te bereiken. Voor de Dolomieten betekent dit dat je bij Innsbruck richting de Brennerpas rijdt. Voor skigebieden die westelijker liggen, rijd je veelal via de Fernpas en Nauders. Voor Aosta en de omringende gebieden ligt een route via Frankrijk, via Grenoble en de Mont Blanc tunnel voor de hand. Check voor vertrek of de bergpassen en tunnels zijn geopend, dan kom je onderweg niet voor verrassingen te staan.

Auto huren in Italië

Een auto huren in Italië is zo gedaan. Het is een comfortabele en snelle manier om het laatste stuk naar je wintersportbestemming af te leggen. Op de vliegvelden van Innsbruck, Venetië, Verona, Milaan en Turijn worden auto’s verhuurd. Het huren van een auto in Italië is echter wel aan de nodige voorwaarden gebonden. Bekijk goed aan welke eisen het rijbewijs moet voldoen en wees er zeker van dat de hoofdhuurder in het bezit is van een creditkaart met voldoende krediet om de waarborgsom te kunnen voldoen. Denk bovendien goed na over welk type auto je wilt huren in Italië. Een Fiat 500 lijkt een goed idee, maar past de complete wintersportuitrusting hier wel in? Wellicht is een grotere auto met meer vermogen een betere keus. Zo weet je zeker dat je in je huurauto veilig je wintersportbestemming in Italië bereikt.

Ook interessant:

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen