Skip to navigation Skip to main content
Lege Piste Les Gets
© Spalder Media Group

Of er skigebieden voor beginners zijn in Frankrijk? Jazeker! Als beginnende skiër daal je natuurlijk niet direct van een zwarte piste af, dus een skigebied met veel groene en blauwe pistes is wel zo fijn. Aan die pistekleuren is geen gebrek in de Franse Alpen. Hier kun je in alle rust oefenen op je skitechniek en tegelijkertijd 100% genieten van het echte wintersportgevoel. In dit artikel zes tips met skigebieden voor beginners in Frankrijk.

Skigebieden voor een wintersport met beginners in Frankrijk

Frankrijk heeft enorm veel keuze als het gaat om skigebieden voor beginners. Je vindt er een aantal van de grootste skigebieden ter wereld, maar ook kleine en minder bekende parels. Aan skigebieden voor een wintersport met beginners geen gebrek in Frankrijk. Zelfs in de grootste skigebieden van het land kunnen minder geoefende skiërs uit de voeten. Sterker nog, in het ruim 600 km grote Les Trois Vallées bijvoorbeeld, is het merendeel van de pistes blauw van kleur. Bovendien bieden veel Franse skigebieden nog een niveau makkelijker: groene pistes. Ben je liefhebber van een lekker zonnetje tijdens het skiën? Ook dan zit je hier goed! Door de zuidelijke ligging profiteren de Franse skigebieden van veel zonuren. Verder vind je in Frankrijk knusse, traditionele dorpen met gezellige restaurantjes en natuurlijk goede après-ski!

Leren skiën in beginners skigebieden in Frankrijk

1. Espace Diamant

De eerste tip in dit rijtje met skigebieden voor beginners in Frankrijk is Espace Diamant. Het skigebied heeft een schitterende ligging, tussen het Massif du Beaufortain en Val d'Arly, aan de overkant van de Alpenreus Mont-Blanc. Overnachten kan in de zes verschillende dorpen Praz sur Arly, Flumet, Notre Dame de Bellecombe, Crest-Voland Cohennoz, Hauteluce en Les Saises. Espace Diamant is een ideaal beginnersskigebied. Van de ruim 190 km aan pistes is 90 km blauw en 42 km groen. Ideaal om op te oefenen! In welke lift je ook stapt, er is altijd wel een een blauwe of groene piste te skiën.

2. Les Trois Vallées

Met ruim 600 km aan pistes behoort Les Trois Vallées tot de grootste skigebieden van Frankrijk, de Alpen en zelfs de hele wereld. Geschikt voor beginners? Absoluut! Hoewel je als beginnende skiër voldoende hebt aan een handjevol makkelijke pistes, hoeft dat je niet te weerhouden om voor een groot skigebied te kiezen. Gaan er ook gevorderden mee, dan willen zij natuurlijk wel kilometers vreten. Na afloop tref je elkaar wel weer in de après-ski! Het piste-aanbod van Les Trois Vallées is heel divers. Het merendeel is blauw van kleur (240 km) en ook is er bijna 100 km groen. Overnachten kan in dorpen als Val Thorens, Méribel en Courchevel. Het skigebied is bovendien zeer sneeuwzeker, dankzij de vele gletsjers en hoge ligging. Rondom Val Thorens kun je zelfs van eind november tot begin mei op de latten staan!

Les Trois Vallées is een sneeuwzeker skigebied voor beginners in Frankrijk

3. Le Grand Domaine

Le Grand Domaine is een ideaal skigebied voor beginners in Frankrijk, dat wordt gevormd door de dorpen St. François Longchamp en Valmorel. Op de ruim 160 km aan pistes voelt eigenlijk ieder type skiër zich thuis. Beginners vinden hier ruim 27 km groen en 77 km blauw. Dankzij de zonnige ligging is de kans groot dat je hier afdaalt met een stralende zon op de achtergrond. Ook voor families met kinderen is Le Grand Domaine ideaal. Het skigebied is onderscheiden met het label 'Famille Plus'. Er zijn mogelijkheden voor kinderopvang, er is een uitgebreid kinderland en de vrolijke mascotte Goupy maakt elke skidag bijzonder.

4. Val Cenis

In de Haute Maurienne, niet ver van de Italiaanse grens, ligt het skigebied Val Cenis. Vanuit verschillende, authentieke dorpen in de vallei heb je toegang tot ruim 125 km aan pistes. Val Cenis is ideaal voor families met kinderen en beginners. Het merendeel van de afdalingen is blauw van kleur (55 km) en ook is er 18 km aan groene pistes om op te skiën. Het skigebied is nog niet bekend bij de grote massa en dus kun je er in alle rust oefenen op je skitechniek. Uiteraard onder begeleiding van professionele skileraren. 

Skiklasje op de piste in Val Cenis

5. Galibier-Thabor

Een niet zo bekende naam in deze lijst met skigebieden voor beginners in Frankrijk is Galibier-Thabor. Vanuit de dorpen Valloire en Valmeinier heb je toegang tot ruim 160 km aan pistes. Aan blauwe en groene afdalingen is hier geen gebrek, maar ook zijn er meerdere makkelijke rode pistes voor meer uitdaging. Ideaal aan Galibier-Thabor is dat je als beginner bijna elke lift kunt nemen, zonder dat je daarna een moeilijke piste moet skiën.

6. Les Portes du Soleil

De laatste tip in deze lijst met skigebieden voor beginners in Frankrijk is opnieuw een reus: Les Portes du Soleil. Met ruim 600 km hoeft niemand zich hier ook maar een seconde te vervelen. Beginners kunnen zich uitleven op meer dan 320 km aan blauwe pistes! Uniek aan dit skigebied is de ligging. Je skiet hier niet alleen op Franse, maar ook op Zwitserse pistes. Grensoverschrijdend skiën dus! Franse dorpen zijn onder andere Avoriaz, Les Gets en Châtel. Veel accommodaties liggen aan de piste, dus van gesleep met skimateriaal hoeft geen sprake te zijn.

Skigebieden voor beginners in Frankrijk Les Portes du Soleil

Ook deze skigebieden in Frankrijk zijn ideaal voor beginners

In een land zo groot als Frankrijk is ook het wintersportaanbod enorm. Van de Jura tot de Vogezen en van de Alpen tot de Pyreneeën, aan skigebieden voor beginners is geen gebrek. De lijst is dus veel groter dan deze zes tips. Zit er hierboven niks voor je tussen? Ook deze skigebieden in Frankrijk zijn ideaal voor beginners.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.