Skip to navigation Skip to main content

6 skigebieden voor beginners in Frankrijk

53305 - 6 skigebieden voor beginners in Frankrijk (3)

Of er skigebieden voor beginners in Frankrijk zijn? Jazeker! Als beginnende skiër sjees je natuurlijk niet direct van een zwarte piste af, dus een skigebied met veel groene en blauwe pistes is wel zo fijn. Skigebieden in Frankrijk staat vooral bekend om de vele pistekilometers en sneeuwzekerheid, maar er zijn dus ook genoeg skigebieden voor beginners. Zo kun je ook als beginner in alle rust leren skiën op brede pistes en tegelijkertijd 100% genieten van het echte wintersportgevoel in de Franse Alpen.

Frankrijk: skigebieden voor beginners

De skigebieden in Frankrijk zijn vaak erg groot met genoeg pistekilometers - en kleuren - om uit te kiezen. Dit betekent dat je als beginner prima terecht kunt in de Franse skigebieden. In elk gebied zijn fijne blauwe pistes om te oefenen en het land kent zelfs groene pistes, welke nog wat eenvoudiger en minder steil zijn. Door de hoogte is er een grote sneeuwzekerheid en de sneeuwcondities zijn vaak optimaal. Ben je een liefhebber van een lekker zonnetje tijdens het skiën? Ook dan zit je hier goed! Door de zuidelijke ligging profiteren de Franse skigebieden van veel zonuren. Verder vind je in Frankrijk knusse, traditionele dorpen met gezellige restaurantjes en natuurlijk goede après-ski!

#1. Les Saisies

Het dorp Les Saisies is een knus en gezellig bergdorp in skigebied Les Saisies-L'Espace Diamant. Het skigebied van Les Saisies zelf beschikt over 77 pistekilometers en wanneer je de skipas voor L'Espace Diamant erbij neemt heb je de keuze uit wel 192 kilometer aan skiplezier. Vanzelfsprekend heb je ook hier genoeg blauwe en groene pistes, in Les Saisies is dat ruim 38 kilometer. De sneeuwzekere ligging en de vrij rustige pistes maken dit een fijn skigebied voor beginners.

#2. Méribel

Méribel is een authentiek en knus dorp in Les 3 Vallées. Skiërs en snowboarders kunnen hier genieten van ruim 600 pistekilometers, waarvan er 277 blauw zijn. Ideaal dus voor de beginners onder ons. Ook heb je hier drie ‘Zen Zones’, speciaal voor families en beginnende skiërs. Hier kun je zonder problemen je eerste bochtjes oefenen. Dit skigebied is dus ook erg geschikt voor groepen waar het onderlinge niveau flink verschilt, want qua pistekilometers is er voor ieder wat wils!

#3. Valmorel

Valmorel is een leuk dorp in traditionele bouwstijl. Het skigebied van Valmorel beschikt over meer dan genoeg pistekilometers voor skiërs van verschillende niveaus. Je vindt hier ongeveer 165 kilometer aan piste en daarvan is ruim 100 kilometer groen of blauw. Perfect voor beginners dus! Ook gezinnen met (nog) niet-skiënde kinderen zijn hier op de juiste plek, Club Piou-Piou biedt namelijk opvang voor kinderen van 18 maanden tot 6 jaar.

#4. Les Gets

Les Gets is een gezellig wintersportdorp in het skigebied Les Portes du Soleil. Je vindt hier wel 650 pistekilometers, waarvan 170 kilometer aan blauwe pistes. In Mappy’s Area, een speciaal stuk voor beginners, kun je in alle rust de techniek onder controle krijgen. Sta je al iets steviger in je ski’s? Dan heb je zelfs de mogelijkheid om van Frankrijk naar Zwitserland te skiën!

Lege piste in Les Gets
© Spalder Media Group
Brede pistes in Les Portes du Soleil

#5. Les Houches

Les Houches is een authentiek bergdorp in Vallée de Chamonix. Dit fijne skigebied beschikt over 55 pistekilometers, waarvan ongeveer de helft blauw is. Rondom het bergstation van de Prarion gondel ligt een gebied speciaal voor beginners, waar je kunt oefenen op de eerste bochtjes. Vanwege de grootte van het skigebied is het geen drukbezocht gebied, ideaal dus wanneer je als beginner voor het eerst op de piste staat.

#6. Valloire

Het dorp Valloire is een knus bergdorp en vormt samen met Valmeinier het skigebied Galibier-Thabor. Hier vind je 160 pistekilometers geschikt voor skiërs en snowboarders van verschillende niveaus. Als beginner zal je vooral te vinden zijn op de 10 kilometer groene pistes of de 75 kilometer blauwe pistes. De hoge ligging en de 400 sneeuwkanonnen zorgen voor veel sneeuwzekerheid, dus voor te weinig sneeuw hoef je in ieder geval niet bang te zijn.

2233 - Winter - Gina

Over Gina

Als 4-jarige kleuter stond Gina voor het eerst op de piste en sindsdien heeft ze geen jaar meer overgeslagen! Niets fijner dan actief bezig zijn in de frisse berglucht met als beloning elke dag Kaiserschmarrn en Aperol Spritz.