Skip to navigation Skip to main content
Zwitserland
Zwitserland

Skigebieden in Zwitserland

De skigebieden in Zwitserland spreken iedereen aan. Zowel beginners al gevorderden kunnen uit de voeten op de pistes van de Zwitserse skigebieden. Tel daar ook nog eens moderne liften, gastvrije mensen en een hoge sneeuwzekerheid bij op en je begrijpt dat de skigebieden van Zwitserland een klasse apart zijn. Mocht de sneeuw je onverhoopt toch in de steek laten, de Zwitserse skigebieden beschikken over tal van gletsjers.

Op de brede pistes van de Zwitserse skigebieden kunnen beginners in alle rust hun bochten draaien. Off-piste liefhebbers zitten ook meer dan goed bij de Zwitserse skigebieden, vrijwel nergens liggen zoveel first-tracks als in Zwitserland. De kleinere skigebieden in Zwitserland bieden een oase van rust. Nergens wachttijden bij de lift en skiën in een prachtig landschap.

Populaire skigebieden in Zwitserland

Ieder types wintersporter vermaakt zich in de skigebieden van Zwitserland. Je kunt er prachtig wandelen en langlaufen door een ongerepte omgeving. De pistes zijn sneeuwzeker en spreken ieder type skiër aan. Voor freeriders en freeriders zijn er tal van off-piste tracks en snowparks om te ontdekken. Les 4 ValléesEngadin St. Moritz en Davos Klosters zijn stuk voor stuk skigebieden die tot de mooiste en meest uitgebreide van de Alpen behoren.

Over de sneeuwzekerheid hoef je je geen enkele zorgen te maken in de skigebieden van Zwitserland. Skigebieden als die van ZermattSaas-FeeEngelberg en Val d'Anniviers reiken tot boven de 3000 meter waardoor de pistecondities hier altijd optimaal zijn. In enkele van de skigebieden kan je zelfs ook in de zomer skiën door een aanwezige gletsjer! Wie midden in de winter gaat kan natuurlijk ook gerust kiezen voor een skigebied dat niet tot in de hemel reikt. Ook in Adelboden-Frutigen-Lenk en Aletsch Arena kan je van vroeg in december tot diep in het voorjaar skiën.

Ook zijn er steeds meer skigebieden in Zwitserland waar extra voorzieningen aanwezig zijn voor families. Meiringen-HaslibergBraunwaldSavognin en Grächen profileren zich als echte familieskigebieden. Geniet je tijdens je wintersport liever van de rust en het prachtige landschap dan passen skigebieden als PizolSörenberg en Val d'Herens echt bij jou. Bovendien kun je hier prachtig wandelen en langlaufen.

 

Skiën in een adembenemende omgeving

Wanneer je over de pistes van de skigebieden in Zwitserland skiet word je getrakteerd op een prachtig uitzicht. Het mooiste panorama vind je misschien wel in de Jungfrau Region. Hier heb je de mogelijkheid om te skiën rond de Jungfrau, Eiger en Mönch die op iedere wintersporter een onvergetelijke indruk maken. Ook de skigebieden van BelalpGstaad en Les Portes du Soleil staan bekend om het prachtige uitzicht.

Voor freestylers sprint er één skigebied in Zwitserland uit: Flims, Laax & Falera. Hier vind je maar liefst 4 funparks, een monsterpipe en een boardercross. Ook worden hier regelmatig internationale freestyle wedstrijden georganiseerd. Freeriders voelen zich thuis in de diepe sneeuw van SkiArena Andermatt-SedrunDavos Klosters en het Lötschental. Voor ieder type wintersporter is er in Zwitserland een skigebied te vinden.