Skip to navigation Skip to main content
Brandnertal wintersport

Wintersport in de voorjaarsvakantie in Oostenrijk

Een wintersport in Oostenrijk in de voorjaarsvakantie is ontzettend populair. Als de laatste schoolbel heeft geklonken, trekken duizenden gezinnen richting de Oostenrijkse Alpen voor een welverdiende vakantie in de sneeuw. De krokusvakantie behoort tot de drukste weken van het skiseizoen en dat merk je niet alleen op de pistes, maar ook in de dorpen en op de wegen onderweg. Wil jij op wintersport naar Oostenrijk in de voorjaarsvakantie en ben je op zoek naar tips en accommodaties? Lees dan snel verder.

Wintersport in de voorjaarsvakantie in Oostenrijk

De kerstvakantie en voorjaarsvakantie behoren tot de drukste weken van het hoogseizoen. Wie aan de schoolvakanties gebonden is, gaat in deze periodes op skivakantie. Nu zorgen wij al voor heel wat drukte in de skigebieden, maar ook veel landen om ons heen zijn dan vrij. Het is daarom verstandig om de wintersport in de voorjaarsvakantie in Oostenrijk op tijd vast te leggen. Wie vroeg boekt, profiteert van volop beschikbaarheid en aantrekkelijk geprijsde accommodaties. Bovendien ben je verzekerd van een fijne accommodatie in je favoriete skigebied. Ondanks de drukte is een wintersport in de voorjaarsvakantie in Oostenrijk ontzettend fijn. Bovendien zijn er genoeg mogelijkheden om de drukte te vermijden!

Wanneer is de voorjaarsvakantie in 2025 in Nederland?

Van plan om in de voorjaarsvakantie van 2025 op wintersport te gaan naar Oostenrijk? Dan wil je natuurlijk wel weten wie wanneer vakantie heeft. Nederland is opgedeeld in de drie regio’s noord, midden en zuid. Niet alle regio’s zijn tegelijkertijd vrij, wat soms ontzettend kan schelen in de drukte. De regio zuid is vaak vrij met carnaval, waardoor dit ook wel de carnavalsvakantie wordt genoemd. In 2025 is de voorjaarsvakantie in Nederland als volgt:

  • Noord: 15 t/m 23 februari 2025
  • Midden: 22 februari t/m 2 maart 2025
  • Zuid: 22 februari t/m 2 maart 2025
Skiles wintersport voorjaarsvakantie Oostenrijk

Wintersport in de voorjaarsvakantie in Oostenrijk boeken

Een wintersport in de voorjaarsvakantie in Oostenrijk boeken kan best een uitdaging zijn. In deze populaire periode van het skiseizoen reizen veel mensen af naar de Alpen. Bovendien heeft niet alleen Nederland vakantie, maar zijn ook veel landen om ons heen vrij. Accommodaties op gunstige locaties, in populaire skigebieden, zijn snel volgeboekt. Wil jij op skivakantie in Oostenrijk in de krokusperiode? Dan is het verstandig om er op tijd bij te zijn. Een wintersport in de voorjaarsvakantie boeken kan rechtstreeks bij de verhuurder, maar ook via een reisorganisatie. Boek met ontbijt, ontbijt en diner of zelfs all inclusive. Bij de meeste pakketreizen boek je de accommodatie inclusief skipas.  

Accommodaties wintersport Oostenrijk voorjaarsvakantie

Accommodaties

Op zoek naar een geschikte accommodatie voor een wintersport in de voorjaarsvakantie in Oostenrijk? Dat kan een enorme zoektocht zijn! Voor ieder type wintersporter is er een geschikte accommodatie te vinden. Van een luxe hotel tot een chalet aan de piste!

Hotel in Oostenrijk boeken met korting

(Vroegboek)korting

De wintersport is geen goedkope vakantie, maar hoeft daardoor niet onmogelijk te zijn. Wie op tijd boekt, profiteert van aantrekkelijke vroegboekkorting en speciale deals zoals zomerkorting. Wacht je iets langer moet boeken? Reisorganisaties stunten regelmatig met korting!

Last minute voorjaarsvakantie Oostenrijk

Last minute op wintersport

Wie flexibel op reis kan gaan, hoeft de vakantie niet per se vroeg vast te leggen. Houd er alleen wel rekening mee dat het aanbod in populaire vakantieweken beperkt is. Stel dus niet te veel eisen en neem bijvoorbeeld genoegen met een minder gunstig gelegen accommodatie.

Goedkope wintersport in de voorjaarsvakantie in Oostenrijk

Een skivakantie is niet goedkoop. Zeker als je met een groot gezin afreist naar de sneeuw. Tel de kosten voor de heen- en terugreis, de accommodatie, eten en drinken, eventuele skilessen, skikleding en skimateriaal maar eens bij elkaar op en er staat al snel een flink bedrag onderaan de streep (leestip: wat kost een wintersport). Toch zijn er ook genoeg mogelijkheden voor een goedkope wintersport, zelfs in de voorjaarsvakantie in Oostenrijk. Met een aantal simpele tips kun je al snel besparen! Bijvoorbeeld:

  • Een minder centraal gelegen accommodatie is vaak goedkoper dan een accommodatie aan de piste.
  • Kies voor een kleiner, minder populair skigebied of een van deze goedkope wintersportbestemmingen.
  • Kook zelf en neem lunchpakketjes mee de piste op.
  • Voor het eerst op wintersport? Misschien kun je skikleding lenen bij vrienden!

Rustige skigebieden in de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie behoort tot de drukste periodes van het wintersportseizoen. Het is volop hoogseizoen en dat merk je op de wegen van en naar de skigebieden, in de dorpen, in de accommodaties, in de berghutten en op de pistes. Files zijn eerder regel dan uitzondering en zeker in de populaire skigebieden staan er lange rijen voor de liftkassa's en skiliften. Toch kun je zelfs ook in deze periode de drukte prima vermijden. Mijd de grote, bekende namen en kies voor een wintersport in de voorjaarsvakantie in een van de rustige skigebieden in Oostenrijk. Vaak lever je wel wat in op het gebied van pistekilometers, maar daartegenover staan heerlijk rustige pistes en relatief korte wachtrijen. Een rustig skigebied in de voorjaarsvakantie in Oostenrijk is bijvoorbeeld Sonnenkopf, het kleinere broertje van Ski Arlberg, en ook in Turracher Höhe is van grote druktes geen sprake.

Rustige skigebieden wintersport Oostenrijk

Tips voor een wintersport met kinderen in de voorjaarsvakantie in Oostenrijk

Gezinnen kiezen al snel voor een wintersport met kinderen in de voorjaarsvakantie in Oostenrijk. Logisch als je kijkt naar de vele faciliteiten voor families in het wintersportland. Vrijwel alle skigebieden in Oostenrijk bieden mogelijkheden voor een familievriendelijke wintersport, maar een aantal blinkt hier echt in uit. Hier zijn de kinderlanden ontzettend uitgebreid, je vindt er tal van kindvriendelijke hotels- en andere accommodaties, zijn er mogelijkheden voor kinderopvang en valt er ook buiten de pistes genoeg te doen. Kinderen, ouders, ooms, tantes, opa's en oma's beleven hier een heerlijke wintersport!

Kindvriendelijke skigebieden: 5 tips

Zoals hierboven al benoemd, bieden de meeste skigebieden in Oostenrijk faciliteiten voor een wintersport in Oostenrijk. In een aantal skigebieden staan families op de eerste plek. Hier overnacht je in kinderhotels, vind je kindvriendelijke berghutten en restaurants, leven de kinderen zich uit in de meest uitgebreide kinderlanden en beleeft het hele gezin een onvergetelijke tijd. Nog op zoek naar een kindvriendelijk skigebied voor een skivakantie in de voorjaarsvakantie in Oostenrijk? Wat dacht je van:

Kindvriendelijke skigebieden wintersport Oostenrijk voorjaarsvakantie

Vervoer naar Oostenrijk

Reizen naar Oostenrijk kan met de auto, de bus, de trein en het vliegtuig. Voor welk type vervoer je kiest, hangt helemaal af van je eigen wensen en behoeften. Hieronder een aantal handige tips voor reizen naar Oostenrijk in de voorjaarsvakantie.

Met de auto naar Oostenrijk wintersport voorjaarsvakantie

Met de auto op wintersport

De meeste mensen gaan met de auto op wintersport naar Oostenrijk en daar is de voorjaarsvakantie geen uitzondering op. Bepakt en bezakt reizen duizenden Nederlanders af naar de sneeuw. Houd rekening met extra drukte onderweg en ga nooit zonder sneeuwkettingen en winterbanden op pad. Hieronder een aantal handige tips:

Met de bus op wintersport in de voorjaarsvakantie naar Oostenrijk

Met de bus op wintersport

De bus is een milieuvriendelijke en comfortabele manier van reizen. Omdat de meeste bussen 's nachts rijden, kun je lekker je ogen dichtdoen en profiteer je vaak van een extra dag op de pistes. Busreizen kun je zelf los boeken bij een touringcarmaatschappij, maar ook als pakketreis bij een reisorganisatie. Hieronder een aantal tips:

Wintersport met de trein in de voorjaarsvakantie

Met de trein op wintersport

Van alle vervoersmiddelen is de trein het meest duurzaam. Wie geen zin heeft om zelf achter het stuur te kruipen, kan een wintersport met de trein naar Oostenrijk in de voorjaarsvakantie overwegen. Reizen met de trein is comfortabel, zeker als je kiest voor een nachttrein met privé coupé. Reserveer wel op tijd! Hieronder meer handige tips: 

Met het vliegtuig op wintersport naar Oostenrijk in de voorjaarsvakantie

Met het vliegtuig op wintersport

Geen zin om zelf honderden kilometers te rijden en wil je bovendien snel op de plaats van bestemming aankomen? Ga dan met het vliegtuig op wintersport naar Oostenrijk in de voorjaarsvakantie. De minst duurzame manier van reizen, maar het is wel snel en comfortabel. Hieronder een aantal handige tips: