Skip to navigation Skip to main content
SkiWelt (1)

In de top 10 grootste skigebieden van Oostenrijk heb je aan pistes geen gebrek. Voor veel wintersporters speelt de grootte van een skigebied een belangrijke rol bij het kiezen van een geschikte bestemming voor de skivakantie. Daar waar de een bewust kiest voor klein en rustig, kiest de ander liever voor groot en uitgebreid. Lekker veel kilometers vreten en elke dag de mooiste tochten skiën! Benieuwd naar de grootste skigebieden van Oostenrijk? In dit blog de top 10.

1. Ski Arlberg

In de 'bakermat van het alpineskiën' heb je aan mooie afdalingen geen gebrek. Met 300 km aan pistes en 85 skiliften is Ski Arlberg het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Het skigebied strekt zich uit van St. Anton am Arlberg via St. Christoph, Stuben, Zürs, Lech, Oberlech, Zug en Warth naar Schröcken. De pistes reiken tot ruim 2800 meter hoogte, wat Ski Arlberg ook een van de meest sneeuwzekere wintersportbestemmingen in Oostenrijk maakt. Je kunt er prachtige tochten skiën zoals Der Weisse Ring en de Run of Fame Arlberg, aan knusse hutten is geen gebrek en ook is er buiten de pistes van alles mogelijk. Off-piste liefhebbers vinden hier ruim 200 km aan afdalingen in de diepe sneeuw.

Ski Arlberg is het grootste skigebied van Oostenrijk

2. Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

Eigenlijk delen het Skicircus en de SkiWelt samen de tweede plaats. Beide skigebieden tellen 270 km aan pistes. Is dit nog niet genoeg? Dan kun je dit aantal in het Skicircus uitbreiden naar ruim 408 km. Dankzij de Ski ALPIN CARD en zellamseeXpress kun je ook skiën op de pistes van Zell am See-Kaprun. Het Skicircus wordt gevormd door de dorpen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn. Vier leuke bestemmingen met elk hun eigen kenmerken en karakter. Families met kinderen voelen zich hier thuis, maar ook vriendengroepen en stellen. De après-ski van Saalbach en Hinterglemm is feestelijk, terwijl je in Leogang en Fieberbrunn juist iets meer de rust kunt opzoeken. Ski zeker THE CHALLENGE. Dit is een van de langste skitochten in de Alpen!

Groot skigebied in Oostenrijk Skicircus

3. SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Met 270 km aan pistes is SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Vanuit de negen dorpen Going am Wilder Kaiser, Ellmau, Scheffau, Söll, Itter, Kelchsau, Brixen im Thale, Westendorf en Hopfgarten im Brixental heb je via verschillende liften toegang tot het skigebied. Alle dorpen hebben zo hun eigen kenmerken en karakter en bieden daarmee voor ieder wat wils. Van een fijne, gemoedelijke sfeer tot feestelijke après-ski. Ook in de SkiWelt kun je de skipas uitbreiden voor meer pistekilometers. Bijvoorbeeld om de KitzSkiWelt Tour te skiën, een skitocht door de SkiWelt en het nabijgelegen skigebied KitzSki. Een absolute tip tijdens je wintersport!

Skiën in de SkiWelt

4. Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

De volgende in deze lijst met grootste skigebieden in Oostenrijk is Silvretta Arena Ischgl Samnaun. Een grensoverschrijdende skibestemming met afdalingen in twee landen. Het skigebied telt 239 km aan pistes en die strekken zich uit van het Oostenrijkse Ischgl naar het Zwitserse Samnaun. Vroeger werd er veel gesmokkeld tussen beide landen en de Schmuggler Runde skitocht neemt je mee terug naar dat verleden. Op ski's volg je de routes die smokkelaars vroeger in weer en wind moesten afleggen om eten te ruilen of te verhandelen. De Silvretta Arena is vooral geliefd bij gevorderde skiërs, al zijn er ook genoeg opties voor beginners. Omdat meer dan 90% van de pistes boven de 2000 meter hoogte ligt, is het skigebied zeer sneeuwzeker en profiteer je er van een extra lang skiseizoen. Meer tips voor je wintersport ›

Wintersport in Ischgl
© Spalder Media Group

5. Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis is niet alleen een van de grootste skigebieden van Oostenrijk, maar ook een van de meest kindvriendelijke. Het is een ontzettend veelzijdige skibestemming, waardoor vrijwel iedere wintersporter zich er thuis voelt. Je vindt er uitgebreide mogelijkheden voor een wintersport met kinderen, maar ook zonder kids is het aanbod groots. De drie dorpen Serfaus, Fiss en Ladis bieden voor ieder wat wils en de ruim 214 pistekilometers reiken tot een sneeuwzekere hoogte van 2828 meter. Voor de kleintjes zijn er twee uitgebreide kinderlanden: Berta's Kinderland en de Kinderschneealm. Hier leren ze spelenderwijs hun eerste bochtjes draaien, vaak gewoon in eigen taal. Aan fijne berghutten is geen gebrek, je vindt er verschillende mogelijkheden voor après-ski en ook zijn er allerlei leuke activiteiten mogelijk.

Wintersport in Serfaus-Fiss-Ladis

6. KitzSki (Kitzbühel en Kirchberg)

De volgende in dit lijstje met grootste skigebieden in Oostenrijk is KitzSki, het skigebied van Kitzbühel en Kirchberg. Wintersporters hebben hier toegang tot 234 km aan afdalingen, waarvan 185 km aan pistes, 41 km aan skiroutes en nog eens 4 km aan afdalingen in het funpark. De 185 pistekilometers bieden voor ieder wat wils. Het merendeel is blauw van kleur en perfect voor minder geoefende skiërs. Je kunt er mooie dagtochten skiën en onderweg kom je genoeg leuke hutten tegen voor een koffiepauze of lunch. Gek op après-ski? In Kitzbühel en Kirchberg ben je aan het juiste adres voor gezelligheid na het skiën. Mag het wel wat rustiger? Verblijf dan in een van de andere dorpen in het skigebied. 

KitzSki een van de grootste skigebieden van Oostenrijk

7. Zillertal Arena

De Zillertal Arena is met 150 km aan pistes het grootste skigebied van het Zillertal én een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Overnachten kan in de vijf dorpen Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten, Wald im Pinzgau en Krimml. Elk met hun eigen kenmerken en karakter. Zo is Gerlos levendig en beroemd om de après-ski, terwijl Wald en Krimmel juist rustig zijn. Families voelen zich direct thuis in Zell am Ziller en Königsleiten, al bieden de andere dorpen daar ook uitgebreide mogelijkheden voor. Het liftennetwerk is modern, aan fijne berghutten is geen gebrek en buiten de pistes kun je de leukste avonturen beleven.

Skiën in de Zillertal Arena, grootste skigebied Zillertal

8. Sölden/Hochsölden

Op nummer acht in deze top 10 met grootste skigebieden van Oostenrijk staat het skigebied van Sölden en Hochsölden. Dankzij de aanwezigheid van twee gletsjers en een ligging tussen 1350 en 3340 meter hoogte, is het skigebied zeer sneeuwzeker. Wintersporters hebben toegang tot ruim 144 km aan pistes. Op ski's kun je maar liefst drie punten hoger dan 3000 meter bereiken. Wil je die allemaal in één dag aandoen, ski dan de BIG 3 Rally skitocht. Aan brede en lange pistes is geen gebrek. De afdaling vanaf het uitzichtplatform op de Schwarze Schneide is met een lengte van 15 km en 2000 hoogtemeters een van de langste dalafdalingen van het land.

Gletsjerskigebied Sölden

9. Skiregion Mayrhofen-Hippach

Met 142 km aan pistes is Skiregion Mayrhofen-Hippach de volgende naam in de top 10 grootste skigebieden van Oostenrijk. Het skigebied reikt tot maximaal 2500 meter en de pistes liggen verspreid over de Penken, Rastkogel, Horberg, Eggalm en Ahorn. De laatste berg is niet verbonden via liften en pistes, dus om de oversteek te maken moet je zo'n 400 meter lopen of de skibus pakken. Skiregion Mayrhofen-Hippach biedt voor ieder wat wils. Zo zijn er mooie brede oefenhellingen voor beginners, maar ook genoeg pittige rode en zwarte pistes voor gevorderden. De Harakiri behoort zelfs tot de steilste geprepareerde pistes van Oostenrijk! Meer pistekilometers? Dankzij de Zillertaler Superskipass, kun je ook uitwijken naar de Hintertuxer Gletscher of de rest van de skigebieden in het Zillertal.

Groots skigebied in Oostenrijk Mayrhofen

10. Silvretta Montafon

Op de 10 plaats staat Silvretta Montafon, het grootste skigebied van het Montafon en eentje met meerdere hoogtepunten. Wintersporters hebben toegang tot ruim 140 km aan pistes en die liggen verspreid over meerdere bergen. Om van de Grasjoch op de Valisera te komen, moet je in St. Gallenkirch wel even te voet de weg oversteken om de skilift te bereiken. Silvretta Montafon is zeer sneeuwzeker, ruim 50% van alle pistes ligt boven 2000 meter hoogte. Ski zeker de HochjochTotale afdaling. Deze is met ruim 1700 hoogtemeters de langste in Vorarlberg. Onderweg passeer je een van de langste skitunnels in de Alpen! Aan fijne berghutten is geen gebrek, de faciliteiten voor families zijn uitgebreid, de dorpen hebben stuk voor stuk een knus karakter en de après-ski is gemoedelijk.

Blauwe piste Silvretta Montafon
© Spalder Media Group
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.