Skip to navigation Skip to main content
Winterberg

Het Duitse Sauerland is voor veel wintersporters een aantrekkelijke wintersportbestemming dicht bij huis. Vanwege de afstand lenen de skigebieden zich ook uitstekend voor een dag of weekendje winterpret. Al kun je er ook makkelijk een hele week vakantievieren. Zowel op als buiten de pistes valt er ontzettend veel te beleven. In dit artikel een overzicht van de grootste en bekendste skigebieden in het Sauerland. 

Winterberg: 27 km aan pistes

Winterberg is ronduit de populairste wintersportbestemming in het Sauerland. Dat is ook niet zo gek, met 27 kilometer aan pistes is dit het grootste skigebied van het Sauerland. Door het kleine hoogteverschil zijn de afdalingen niet zo lang, maar als alle pistes open zijn kun je er best een leuke tocht skiën. Skiliftkarussell Winterberg is ideaal voor minder gevorderde wintersporters en gezinnen met kinderen. Echt moeilijk wordt het hier niet snel. Check voordat je die kant op gaat wel de sneeuwcondities. Die kunnen nog wel eens wisselend zijn. De belangrijkste details op een rijtje:

Webcams Winterberg | Weer Winterberg | Sneeuwhoogte Winterberg Skischolen Winterberg

Winterberg een van de skigebieden in het Sauerland

Willingen: 17 km aan pistes

Nog zo'n populair skigebied in het Sauerland is Willingen. Vaak in een adem genoemd met Winterberg. De skigebieden liggen zo'n 35 km bij elkaar. Willingen beschikt over 16 km aan pistes, verdeeld over de drie bergen, Ettelsberg (838 m), Hoppernkopf (800 m) en Ritzhagen (710 m). Wanneer je een bezoek brengt aan dit skigebied, mag de Köhlerlagen 1 piste niet worden overgeslagen. Van deze afdaling wordt namelijk gezegd dat het de mooiste van het Sauerland is! Voor de kinderen valt er in dit gebied ook genoeg te beleven. Ook de langste piste van het gebied (2,3 kilometer), de Waldpiste, is voor de kinderen erg geschikt. De belangrijkste details op een rijtje:

Webcams Willingen | Weer Willingen |Sneeuwhoogte Willingen

Altastenberg: 8 km aan pistes

Ook Altastenberg behoort tot de grootste skigebieden van het Sauerland. Je hebt hier 8 km aan pistes tot je beschikking, waaronder de enige FIS-slalomafdaling van het Sauerland. In totaal vind je hier 17 afdalingen, variërend in niveau. Ben je daarop uitgekeken, dan kun je gebruikmaken van de nieuwe pendelbusverbinding tussen Winterberg, Neuastenberg en Altastenberg. Dankzij de moderne sneeuwinstallaties is het skigebied redelijk sneeuwzeker. Voor de après-ski liefhebbers zijn er een aantal leuke berghutten, waaronder de Hasenhütte. De belangrijkste details op een rijtje:

Weer Altastenberg |Sneeuwhoogte Altastenberg

Altastenberg is een van de skigebieden in het Sauerland

Postwiese-Neuastenberg: 8 km aan pistes

Het rustige Postwiese-Neuastenberg is een prima alternatief voor het drukkere Winterberg. Je hoeft hier niet lang in de rij te staan voor de lift en je hebt een veelzijdig piste-aanbod tot je beschikking. Postwiese-Neuastenberg beschikt over 16 afdalingen met een totale lengte van 8 km. Voor degene die wel van een uitdaging houden is er een uitgebreid snowpark en voor beginners zijn er voldoende oefenpistes te vinden. Daarnaast kun je er op sommige avonden avondskiën en is er gezellige après-ski bij de Lawine bar. De belangrijkste details op een rijtje:

Weer Postwiese-Neuastenberg |Sneeuwhoogte Postwiese-Neuastenberg

Züschen: 5 km aan pistes

Het kleinschalige skigebied Züschen is een echt familieskigebied. Door de brede pistes is er genoeg ruimte om met de kleintjes van de piste af te gaan. Speciaal voor  freestylers is er een compact funpark gecreëerd met verschillende obstakels. Verder is het skigebied meestal niet zo druk, waardoor er nauwelijks wachtrijen bij de skiliften zijn. Wil je even iets anders dan skiën, dan kun je hier met een snowtube van de berg af of een prachtige sneeuwschoenwandeling maken. De belangrijkste details op een rijtje:

Weer Züschen|Sneeuwhoogte Züschen

Piste in Winterberg
© Spalder Media Group

Meer skigebieden in het Sauerland

Uiteraard zijn dit niet de enige skigebieden in het Sauerland waar je kunt skiën. Ook in Sahnehang, Skigebiet Bödefeld-Hunau en Skigebiet Ruhrquelle kun je komende winter weer afdalingen maken. Wil je tijdens je wintersport meerdere skigebieden bezoeken? Dat kan met de Wintersport-Arena-CARD. Deze skipas biedt toegang tot acht skigebieden in het Sauerland en meer dan 90 km aan pistes in totaal. Je krijgt de pas automatisch als je een skipas van drie dagen of meer koopt.

1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.