Skip to navigation Skip to main content
Wintersport Paznaun
© TVB Paznaun – Ischgl

Ischgl, Galtür, Kappl en See: bruisende skibestemmingen in Paznaun

Ken je het wintersportdal Paznaun al? Misschien gaat er wel een belletje rinkelen als we je vertellen dat dit de plek is waar je de dorpen Galtür, Ischgl Kappl en See vindt. Vier sfeervolle en bruisende wintersportbestemmingen, met elk hun eigen skigebied, kenmerken en karakter. Of je er nu komt om te skiën, langlaufen of winterwandelen en of dat nu is met je partner of met het gezin: de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Ga je mee op wintersport naar Paznaun?

Paznaun: wintersportdal voor genieters en actievelingen

In het uiterste zuidwesten van Tirol, omringd door de bergtoppen van de Verwall, Silvretta en Samnaun, ligt het prachtige wintersportdal Paznaun. Een relatief smal dal, dat zich vanaf Pians zo’n 30 km in zuidelijke richting uitstrekt tot aan de grens met Vorarlberg. Vanaf Utrecht is het een kleine 900 km rijden en dat kan op twee manieren: bij Bregenz de grens over of bij Füssen en dan via de Fernpas. Paznaun is een dal waar actievelingen zich van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat kunnen vermaken, maar waar je ook volledig kunt ontspannen. De natuur vraagt in ieder geval om ontdekt te worden, op wat voor manier dan ook! Op ski’s, op een snowboard, te voet, op een slee, op langlaufski’s…

Vier dorpen voor een heerlijke wintersport

In Paznaun kun je overnachten in vier verschillende dorpen. Gezellige plaatsen met voor ieder wat wils. See is het eerste dorpje in het dal, gevolgd door Kappl, Ischgl en aan het einde Galtür. Elk dorp heeft een eigen skigebied, waarvan de grootste bij Ischgl ligt. Skiën kan hier zelfs in twee landen! We lichten alle vier de dorpen aan je uit, inclusief een aantal tips.

Wintersport in Ischgl
© TVB Paznaun – Ischgl

Snow Paradise Ischgl

Ischgl ligt op 1337 meter hoogte in Paznaun en is de meest bruisende en levendige bestemming van allemaal. Het dorp is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire skibestemmingen in de Alpen. Logisch ook als je kijkt naar de mogelijkheden! Skiën kan op de pistes van Silvretta Arena Ischgl - Samnaun. Een grensoverschrijdend skigebied met 239 km aan pistes in zowel Oostenrijk als Zwitserland. De liften zijn modern en aangezien maar liefst 90% van de pistes boven de 2000 meter hoogte ligt, ben je hier verzekerd van een lang en sneeuwzeker skiseizoen. Skiën kan doorgaans van eind november tot begin mei. Saai is het er geen moment. Niet alleen is er zowel op als naast de pistes van alles te doen, ook wordt er van alles georganiseerd en is er van alles te doen. Van het Top of the Mountain Opening Concert tot Spring Blanc: dit wil je niet missen:

Wintersport in Galtür
© TVB Paznaun – Ischgl

Outdoor Paradise Galtür

Aan het eind van Paznaun ligt Galtür, een sfeervol plaatsje waar de grote massa nog niet is neergestreken. Het dorp ligt op 1600 meter hoogte en is vanwege de bijzonder schone berglucht onderscheiden met de titel ‘luchtkuuroord’. Het skigebied van Galtür ligt op de flanken van de 2671 meter hoge Ballunspitze en biedt met 43 km aan pistes voor ieder wat wils. Families en rustzoekers weten deze skibestemming het meest te waarderen. Er is een uitgebreid kinderland met de vrolijke mascotte Siggi en ook kun je hier prachtig langlaufen. Wat je niet wilt missen?

Wintersport in Kappl
© TVB Paznaun – Ischgl

Sunnyside Paradise Kappl

Als je vanaf See iets verder doorrijdt, kom je al snel uit in Kappl. Het dorp ligt op een hoogte van 1250 meter en heeft haar naam te danken aan de vele kapelletjes. Waar je ook verblijft, het dalstation van de Diasbahn is nooit ver weg. Ook Kappl is geliefd bij families, maar ook freeriders komen hier graag. Het skigebied ligt op de flanken van de 2720 meter hoge Alblittköpfe en beschikt over 42 km aan pistes en mooie freeride afdalingen. Je skiet hier veelal op zonnige hellingen, maar maak je om die reden geen zorgen om de sneeuw. Die is hier uitstekend. Ook aan leuke hutten is geen gebrek en voor families is het Sunny Mountain Erlebnispark een hoogtepunt. Dit wil je niet missen:

Skischaukel Kappl en See
© TVB Paznaun – Ischgl

Nieuw: Skischaukel Kappl & See

Nieuw komende winter is Skischaukel Kappl & See: een skiverbond tussen de twee familiebestemmingen Kappl en See. Geniet van het beste van twee skigebieden met slechts één skipas! Je kunt op dag 1 skiën op de pistes van See en op dag 2 op de pistes van Kappl, maar ook in beide skigebieden tegelijk. Met de skibus is het slechts 15 minuten pendelen! Schijnt de zon en ski je graag in de zon? Start in Kappl en eindig in See en je komt alleen je eigen schaduw tegen. Ander fijn weetje: in het weekend kost een dagpas voor kinderen tussen 8 en 16 jaar slechts € 20,-.

Wintersport in See in Paznaun
© TVB Paznaun – Ischgl

Family Paradise See

Gelegen op 1050 meter hoogte, aan een idyllisch meertje, ligt het plaatsje See. Weg van alle drukte voelen families, maar ook rustzoekers zich hier direct thuis. Er hangt een gemoedelijke sfeer en er zijn tal van kindvriendelijke accommodaties en leuke restaurants. De 6-persoons Medrigjochbahn biedt toegang tot het skigebied dat over 42,5 km aan pistes en negen liften beschikt. Er is een uitgebreid kinderland met mooie oefenweides voor beginners en zelfs kinderopvang is mogelijk. 

Deze special is geschreven in samenwerking met Paznaun – Ischgl.