Skip to navigation Skip to main content

5 voordelen van het vroegboeken van je wintersport

Blij Wintersport
© Spalder Media Group

Wie wil, kan de wintersport van skiseizoen 2022/2023 nu al vastleggen. De lente is misschien net begonnen en waarschijnlijk is je omgeving nu volop bezig met het plannen van de zomervakantie, maar bij reisorganisaties staat het eerste aanbod voor komende winter alweer online! Het vroegboeken van je wintersport heeft meerdere voordelen. Zeker als je met een grote groep op wintersport gaat of als je specifieke wensen hebt. Bovendien: hoe leuk is het om extra lang van de voorpret te genieten! Daarom in dit artikel 5 voordelen van het vroegboeken van je wintersport op een rij.

Je wintersport vroegboeken

Skiseizoen 2021/2022 is helaas weer voorbij. De meeste skigebieden hebben hun liften en pistes na Pasen gesloten en maar weinig zijn in mei nog open. De meeste wintersportliefhebbers zitten nu volop met hun hoofd in de zomer. Alle skispullen staan weer netjes opgeborgen op zolder en dagelijks worden er nieuwe plannen gemaakt voor de zomervakantie. Logisch! Toch kan het slim zijn om nog even terug te schakelen naar de winter. Bijvoorbeeld voor het vroegboeken van je wintersport. Wie er op tijd bij is, profiteert van meerdere voordelen. Benieuwd welke?

De beste vroegboekdeals voor skiseizoen 2022/2023

16919 -  (15)

1. Vroegboekkorting

Eén van de grootste voordelen van het vroegboeken van je wintersport is toch wel de vroegboekkorting. Al ver voor winterseizoen 2022/2023 van start gaat, stunten reisorganisaties met aantrekkelijke aanbiedingen. Wie de skivakantie op tijd boekt, profiteert van goede deals. Ook op accommodaties waarbij de skipas inclusief is. Ideaal, zo kun je de kosten thuis al beter inschatten en hoef je straks in de sneeuw geen dure skipas meer aan te schaffen!

Boek al vanaf € 169,- per persoon naar Frankrijk bij Snowtrex ›
Met Sunweb naar Zell am See - Kaprun vanaf € 179,- per persoon, inclusief skipas ›
Profiteer van kortingen tot wel € 111,- per persoon bij Summit Travel ›

2. Groot aanbod

Wie er op tijd bij is, heeft nog meer dan voldoende keuze. Zeker als je met een grote groep vrienden of familie naar de sneeuw gaat, kan dit handig zijn. Met een groot gezelschap is het vaak een flinke zoektocht naar een geschikte accommodatie, omdat er meer kleine verblijven beschikbaar zijn. Als je nu al weet met wie je gaat, wanneer en wat ieders wensen zijn, kun je nu al kijken naar de mogelijkheden. Omdat maar weinig mensen dat doen, profiteer je van een groot aanbod met veel keuze.

16919 -  (16)

3. Skigarantie

Een nadeel van het vroegboeken van je wintersport is dat de sneeuwcondities tegen kunnen vallen. Zeker als je vroeg of laat in het seizoen boekt. Bij Sunweb hoeft dit geen reden te zijn om niet te boeken De reisorganisatie biedt aan iedereen die voor 15 november 2022 een verblijf tussen 25 december en 26 maart boekt, gratis skigarantie. Mocht er onverhoopt toch onvoldoende sneeuw liggen op de plaats van bestemming, dan kun je je wintersport kosteloos omboeken of annuleren.

Ontdek de gratis skigarantie van Sunweb

4. Extra lang voorpret

Een wintersport vroegboeken betekent extra lang genieten van de voorpret. Maak alvast een WhatsApp-groep aan met je reisgezelschap, houd de sneeuwhoogtes in de gaten, ontwerp alvast een groepsoutfit, deel webcams als het gesneeuwd heeft en overleg alvast over wie wat meeneemt. De rest van de lente en de hele zomer en herfst kun je je verheugen op wat er komen gaat. Hoeveel kruisjes mag je nog zetten in de agenda tot jullie op wintersport gaan? Een wintersport boek je nooit té vroeg!

16919 -  (17)

5. Online skiles en skihuur boeken

Op vakantie gaan kan soms best stressvol zijn. Al dat geregel! Vroegboeken geeft je meer tijd om alles tot in de puntjes te plannen. Bijvoorbeeld om online alvast skilessen te regelen, zodat dit niet meer op locatie hoeft. Of zelfs het skimateriaal al bij te boeken. Soms kan dit zelfs al tijdens het boekingsproces.

Nadelen van je wintersport vroegboeken

Waar voordelen zijn, zijn vaak ook nadelen. Wil je beide graag tegen elkaar opwegen? Om je een handje te helpen hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet:

  • Onzeker: je weet nooit hoe het leven er over driekwart jaar uitziet of hoe je financiële status en gezondheid dan zijn. En hoe zit het bijvoorbeeld komende winter met corona? Komt er weer een lockdown? Is een coronabewijs weer verplicht? Allemaal onzekerheden! Gelukkig bieden veel reisorganisaties voor dat laatste een oplossing. Summit Travel heeft bijvoorbeeld de Corona Cashback Garantie, Sunweb de Geldteruggarantie en Snowtrex de Corona-geld-terug-garantie.
  • Nu al veel geld betalen: nu boeken betekent vaak ook nu al een deel of de complete reissom betalen. Dat geld staat dan niet meer op je rekening en heb je de komende maanden niet meer tot je beschikking voor iets anders.
  • Wisselende sneeuwcondities: nu al boeken voor een skivakantie vroeg of laat in het seizoen brengt risico's met zich mee. Eind november, begin december en in april kunnen de sneeuwcondities tegenvallen. Omdat er dan weinig mensen gaan, kun je beter last minute boeken.
  • Spijt: je boekt naar bestemming A, omdat dit je geweldig lijkt. Maar drie maanden later heb je ineens hartstikke spijt. Waarom heb je niet gewoon voor bestemming B gekozen? Nu ligt alles al vast en kun je niet zomaar omboeken...
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.