Skip to navigation Skip to main content

6 voordelen van het vroegboeken van je wintersport

Groep Snowplaza in de sneeuw

Wie wil, kan de wintersport van skiseizoen 2024/2025 nu al vastleggen. Het is misschien volop lente en waarschijnlijk is je omgeving nu vooral bezig met het plannen van de zomervakantie, maar bij de reisorganisaties staat het eerste aanbod voor komende winter alweer online! Het vroegboeken van je wintersport heeft meerdere voordelen. Zeker als je met een grote groep op wintersport gaat of als je specifieke wensen hebt. Bovendien: hoe leuk is het om extra lang van de voorpret te genieten! Daarom in dit artikel 6 voordelen van het vroegboeken van je wintersport op een rij.

Je wintersport vroegboeken

Skiseizoen 2024/2025 is helaas bijna voorbij. De meeste skigebieden sluiten hun liften en pistes na Pasen en maar weinig blijven in april of zelfs mei nog open. De meeste wintersportliefhebbers zitten nu vol met hun hoofd in de zomer. Alle skispullen staan weer netjes opgeborgen op zolder en dagelijks worden er nieuwe plannen gemaakt voor de zomervakantie. Logisch! Toch kan het slim zijn om nog even terug te schakelen naar de winter. Bijvoorbeeld voor het vroegboeken van je wintersport. Wie er op tijd bij is, profiteert van meerdere voordelen. Benieuwd welke?

Wintersport vroegboeken voordelen uitkijken naar skiën

1. Vroegboekkorting

Eén van de grootste voordelen van het vroegboeken van je wintersport is toch wel de vroegboekkorting. Al ver voor winterseizoen 2024/2025 van start gaat, stunten reisorganisaties met aantrekkelijke aanbiedingen. Wie de skivakantie op tijd boekt, profiteert van goede deals. Ook op accommodaties waarbij de skipas inclusief is. Ideaal, zo kun je de kosten thuis al beter inschatten en hoef je straks in de sneeuw geen dure skipas meer aan te schaffen!

2. Groot aanbod

Wie er op tijd bij is, heeft nog meer dan voldoende keuze. Zeker als je met een grote groep vrienden of familie naar de sneeuw gaat, kan dit handig zijn. Met een groot gezelschap is het vaak een flinke zoektocht naar een geschikte accommodatie, omdat er meer kleine verblijven beschikbaar zijn. Als je nu al weet met wie je gaat, wanneer en wat ieders wensen zijn, kun je nu al kijken naar de mogelijkheden. Omdat maar weinig mensen dat doen, profiteer je van een groot aanbod met veel keuze.

Accommodatie vroegboeken skiseizoen 2024/2025

3. Voorbereid op reis

Wie de wintersport al ver voor het volgende seizoen boekt, heeft extra lang de tijd om zich voor te bereiden op de volgende reis. Skitochten, fijne lunchadresjes, restaurants in het dorp... En dan natuurlijk nog alle verzekeringen. Je kunt alles al ver van tevoren uitzoeken.

4. Extra lang voorpret

Een wintersport vroegboeken betekent extra lang genieten van de voorpret. Maak alvast een WhatsApp-groep aan met je reisgezelschap, houd het Alpenweer in de gaten, ontwerp alvast een groepsoutfit, deel webcams als het gesneeuwd heeft en overleg alvast over wie wat meeneemt. De rest van de lente en de hele zomer en herfst kun je je verheugen op wat er komen gaat. Hoeveel kruisjes mag je nog zetten in de agenda tot jullie op wintersport gaan? Een wintersport boek je nooit té vroeg!

Blije wintersporter wintersport op tijd geboekt met korting

5. Online skiles, skiverhuur en de skipas boeken

Op vakantie gaan kan soms best stressvol zijn. Al dat geregel! Vroegboeken geeft je meer tijd om alles tot in de puntjes te plannen. Bijvoorbeeld om online alvast skilessen te regelen, zodat dit niet meer op locatie hoeft. Of zelfs het skimateriaal al bij te boeken. Soms kan dit zelfs al tijdens het boekingsproces.

6. Flex-Option

Snowtrex hangt nog een extra voordeel aan het vroegboeken van je wintersport. De reisorganisatie heeft niet alleen al heel wat aantrekkelijke aanbiedingen online staan, maar biedt daarnaast ook voorpret zonder risico en de 'Flex-Option'. Bij elke reis kun je deze optie bijboeken, waarmee je tot 16 of 32 dagen voor vertrek de wintersport kunt annuleren of omboeken. Mocht er toch wat gebeuren of ligt er te weinig sneeuw, dan biedt dit extra zekerheid. Tot slot kan iedereen gratis annuleren t/m 30 september 2024. Lees hier meer en bekijk het aanbod ›

Nadelen van je wintersport vroegboeken

Waar voordelen zijn, zijn vaak ook nadelen. Wil je beide graag tegen elkaar opwegen? Om je een handje te helpen hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet:

  • Onzeker: je weet nooit hoe het leven er over driekwart jaar uitziet of hoe je financiële status en gezondheid dan zijn. 
  • Nu al veel geld betalen: nu boeken betekent vaak ook nu al een deel of de complete reissom betalen. Dat geld staat dan niet meer op je rekening en heb je de komende maanden niet meer tot je beschikking voor iets anders.
  • Wisselende sneeuwcondities: nu al boeken voor een skivakantie vroeg of laat in het seizoen brengt risico's met zich mee. Eind november, begin december en in april kunnen de sneeuwcondities tegenvallen. Omdat er dan weinig mensen gaan, kun je beter last minute boeken.
  • Spijt: je boekt naar bestemming A, omdat dit je geweldig lijkt. Maar drie maanden later heb je ineens hartstikke spijt. Waarom heb je niet gewoon voor bestemming B gekozen? Nu ligt alles al vast en kun je niet zomaar omboeken...
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.