Skip to navigation Skip to main content

Met Eurostar Snow (voorheen Thalys) op wintersport

Wachten Op Trein
© Spalder Media Group

Thalys is vanaf nu Eurostar, dus wie voorheen met de Ski Thalys op wintersport ging, boekt nu treintickets voor de Eurostar Snow. Dit is allemaal te danken aan een fusie tussen beide spoorwegmaatschappijen, met als doel één netwerk met eenvoudige verbindingen tussen Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In dit blog meer informatie over een wintersport met Eurostar Snow.

Fusie Thalys en Eurostar: voortaan met Eurostar Snow op wintersport

Wie weleens met de trein op wintersport is geweest naar de Franse Alpen, kent de Ski Thalys wel. In de wintermaanden bracht deze trein je rechtstreeks naar diverse bestemmingen in de Franse Alpen. Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in het toerisme en is een van de redenen waarom de trein als type vervoer naar de wintersport de laatste jaren zo populair is geworden. Komende winter met de trein op wintersport naar de Franse sneeuw? Dankzij de fusie tussen Eurostar en Thalys, die in 2019 al werd aangekondigd, stap je ’s winters niet meer in de Sky Thalys maar in de Eurostar Snow. Met dezelfde snelheid en service, alleen met een nieuwe naam. Lees hier meer over de fusie ›

Thalis Sky is nu Eurostar Snow
© Spalder Media Group
Een andere naam, maar wel dezelfde service!

Wat is er nieuw aan Eurostar?

Een nieuwe naam en een nieuw logo veranderen niks aan de service aan boord, de verschillende reisklassen, cateringservice en het comfort. Bovendien reis je nog altijd supersnel vanuit Nederland naar alle Eurostar bestemmingen. Benieuwd naar de verschillen tussen Thalys en Eurostar? Onder andere deze veranderingen kun je verwachten:

 • Alle treinen rijden nu met het vernieuwde Eurostar logo
 • Thalys Snow en Thalys Sun vanaf nu onder de namen Eurostar Snow en Eurostar Sun.
 • Boeken, reisinformatie en overige diensten vanaf nu via Eurostar.com, NS International Eurostar Snow en de Eurostar app.
 • Kleur van de treinen: blauwe treinen naar de UK, rode treinen naar Frankrijk, België, Duitsland en Nederland.

Met Eurostar Snow op wintersport naar Frankrijk

Op wintersport met de trein naar Frankrijk? Eurostar Snow rijdt vanaf 23 december iedere zaterdag naar verschillende bestemmingen in de Franse Alpen. De trein stopt bij de volgende stations: Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-la-Plagne, Landry en Bourg-Saint-Maurice. Welke skigebieden je vanaf deze locaties gemakkelijk kunt bereiken? Hieronder drie tips.

Let op: vanaf de treinstations moet je nog wel met de bus om in het skigebied aan te komen!

Op wintersport met de trein naar Frankrijk, skiën in Tignes
Met Eurostar Snow sta je zo op de pistes van Tignes!

Drie verschillende reisklassen en ticketprijzen

Eurostar Snow vertrekt vroeg in de ochtend, zodat je rond of net na het middaguur aankomt op de plaats van bestemming. Je kunt drie verschillende reisklasses boeken: standard, comfort en premium. Wat een wintersport met de Eurostar Snow trein naar Frankrijk kost?

 • Standard: een zitplaats vanaf € 65,- per persoon
 • Comfort: een zitplaats met extra beenruimte vanaf € 109,- per persoon
 • Premium: een comfortabele zitplaats met extra veel beenruimte, inclusief maaltijd, vanaf € 144,- per persoon

Voordelen wintersport met de trein

Waarom op wintersport met de trein? We hebben hieronder een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet.

 1. Niemand hoeft te rijden: de skivakantie kan meteen beginnen!
 2. Supersnel en zonder files naar de sneeuw: vanuit Amsterdam is het slechts negen uur met de trein naar Bourg-Saint-Maurice.
 3. Je komt uitgerust aan op de plaats van bestemming.
 4. Ideaal voor gezinnen: kinderen hoeven niet urenlang stil te zitten en in de trein valt genoeg te beleven.
 5. Geen extra kosten voor meer bagage: bij Eurostar Snow zit alles inbegrepen in de ticketprijs.
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.