Skip to navigation Skip to main content
Wintersport in Italië
© Spalder Media Group
Italië

Wintersport Italië

Wintersport in Italië heeft het allemaal! Heerlijke pistes, gezellige terrassen en een zon die vaak op volle toeren schijnt. Genieten staat centraal tijdens een wintersport in Italië. Onbezorgd afdalen is hier net zo belangrijk als uitgebreid lunchen bij een bergrestaurant. Wie gaat wintersporten in Italië kiest voor goede wintersportmogelijkheden in combinatie met een relaxte sfeer.

Wintersport in Italië heeft het allemaal! Heerlijke pistes, gezellige terrassen en een zon die vaak op volle toeren schijnt. Genieten staat centraal tijdens een wintersport in Italië. Onbezorgd afdalen is hier net zo belangrijk als uitgebreid lunchen bij een bergrestaurant. Wie gaat wintersporten in Italië kiest voor goede wintersportmogelijkheden in combinatie met een relaxte sfeer.

Regio's in Italië

meer regio's

Skigebieden in Italië

Wie nog nooit op wintersport in Italië is geweest mist veel. De pistepreparatie in de Italiaanse skigebieden is van een zeldzaam hoog niveau. Tel het veelzijdige piste-aanbod hierbij op en je begrijpt dat wintersporten in Italië zowel geschikt is voor gevorderden als beginners. Als beginner word je wintersport in Italië sowieso een succes aangezien je les krijgt van ervaren skileraren. Alta BadiaBreuil-CerviniaMonte RosaKronplatz, het zijn stuk voor stuk top skigebieden! Een groot deel van de skigebieden in Italië vallen onder de Dolomiti Superski. Met 12 skiregio´s, waaronder Cortina d'AmpezzoSan Martino di CastrozzaVal Gardena, en 1200 pistekilometers de grootste skiregio ter wereld. Wanneer je de kans hebt moet je tijdens je wintersport in Italië beslist de Sella Ronda skiën. Een indrukwekkende skitour die je wintersport in Italië compleet maakt. Andere populaire skigebieden in Italië zijn BormioCourmayeur en Via Lattea.

Populaire skidorpen in Italië

De skidorpen in Italië kenmerken zich door een bijzondere wintersportsfeer. Pittoreske kerkjes, gezellige pleinen en historische straatjes zijn gemeengoed. Het authentieke karakter van wintersportbestemmingen als BrixenMeranMoena en Wolkenstein spreekt iedereen aan. Vanzelfsprekend geniet je tijdens je wintersport in Italië ook van de lokale keuken. Genieten speelt tijdens een wintersport in Italië net zo’n grote rol als kilometers maken op de piste. In de skidorpen van Italië gaat het leven in de laagste versnelling. Hier vergeet je de stress van alledag en kom je volledig tot rust te midden van een indrukwekkend berglandschap. Wintersportbestemmingen in Italië bieden alles wat wintersport zo mooi maakt; zon, heerlijk eten, perfect geprepareerde pistes en gezelligheid. Kies voor een wintersport in charmante plaatsen als AndaloChampolucInnichen of St. Christina.

Italië biedt perfecte ski omstandigheden

Over de sneeuwzekerheid en de pistecondities hoef je je in Italië geen enkele zorgen te maken. Iedere winter valt er in de Italiaanse bergen voldoende sneeuw voor een sneeuwzeker wintersportseizoen. Bovendien zijn de Italianen meesters in het prepareren van pistes waardoor je iedere ochtend weer over heerlijke pistes skiet. Het weer is voor veel wintersporters ook een reden om te kiezen voor Italië. Skiën onder een strakblauwe hemel met volop zon, wie wil dat nou niet?

Après-ski in Italië houdt iets heel anders in

Wie gewend is aan Nederlandse meezingers en hossen op de skischoenen tijdens de après-ski komt in Italië bedrogen uit. In Italië gaat het er tijdens de après-ski doorgaans iets anders aan toe. Het komt maar al te vaak voor dat men na de lunch de ski’s in de rekken laat staan om direct door te gaan met après-ski. Flessen wijn en Italiaanse specialiteiten komen op tafel en met z’n allen wordt er genoten van de zon en het landschap. Natuurlijk zijn er wel bestemmingen waar het ’s avonds nog langdurig onrustig is. Hiervoor moet je naar Sulden am OrtlerObereggenSauze d'Oulx en Madonna di Campiglio.

Wintersport accommodaties in Italië

In Italië heb je doorgaans een ruime keus aan accommodaties. De meeste wintersportbestemmingen beschikken over een uitgebreid aanbod aan hotels, vakantiehuizen, pensions en chalets. Ook zijn er bestemmingen die beschikken over accommodaties direct aan de piste. Wie wil genieten van net dat beetje extra luxe kiest voor de service en voorzieningen van een hotel. Ga je met een grotere groep op wintersport dan licht de keuze voor een chalet of vakantiehuis voor de hand. Tijdens een korte wintersportrip in Italië kun je wellicht het beste overnachten in een pension.

Mogelijkheden van vervoer naar Italië

Hoewel de Italiaanse wintersportbestemmingen verder weg lijken valt dit ten opzichte van veel andere skidorpen behoorlijk mee. Wie per auto reist maakt voor veel bestemmingen gebruik van de Brennerpas, een bergpas door de Tiroler Alpen op de grens tussen Oostenrijk en Italië. In Zwitserland verschaffen diverse andere bergpassen en tunnels (waaronder de Mont Blanc tunnel) je toegang tot de Italiaanse wintersportbestemmingen. Met ander vormen van vervoer, zoals het vliegtuig, de bus en trein, is je wintersportbestemming in Italië ook prima bereikbaar. Wie per vliegtuig wil reizen dient gebruik te maken van het vliegveld in Milaan. Vervolgens staat je nog wel een transfer te wachten van minimaal twee uur. Per trein kun je onder meer met de Alpen Express naar Italië reizen, direct gaat dit echter niet. In Innsbruck dien je over te stappen op een bus om je eindbestemming te bereiken. Diverse touroperators bieden volledige verzorgde reizen per bus naar Italië aan.

Ervaar het Italiaanse wintersportgevoel

Iedereen die wel eens in op wintersport in Italië is geweest zal het beamen. In de Italiaanse bergen hangt een bijzondere wintersportsfeer. Kom het door de bijzondere uitstraling van de Dolomieten? De gastvrije bevolking? Of toch door de heerlijke keuken? Feit is dat je in skigebieden als Val GardenaLivignoSchnalstal en Val di Sole een onvergetelijke wintersport zal beleven. Wintersport in Italië is hoe wintersport hoort te zijn. Dompel je onder in die typische Italiaanse wintersportsfeer en beleef het komende winter zelf.

Dorpen in Italië

meer dorpen