Skip to navigation Skip to main content
Apres Ski Seppi Gerlos
© Spalder Media Group

Après-ski

Bij sommige wintersporters draait het maar om één ding: après-ski. Ze zoeken hun wintersportbestemming uit op de après-ski mogelijkheden. Pistekilometers, faciliteiten en sneeuwzekerheid zijn slechts bijzaak. Als het maar gezellig is! Na een dag op de piste gaan de ski’s in het rek en is het tijd voor een drankje in de bar. Oostenrijk staat bekend om de après-ski die tot in de late uurtjes doorgaat en ook in de andere Alpenlanden komt het steeds meer op gang.

Après-ski begint voor de echte fanatiekelingen natuurlijk al na de lunch en in de loop van de middag stromen de bars rond de liften en op de pistes vol. De bekende après-ski hits ‘Anton aus Tirol’ en het ‘Fliegerlied’ knallen uit de speakers en iedereen zingt luidkeels mee. Tegen de avond gaat het feest verder in de bars, pubs en discotheken in het centrum van het dorp. Het bier stroomt rijkelijk, de muziek gaat steeds een beetje harder en pas als het buiten weer licht wordt, is het tijd om naar bed te gaan. Wie voor après-ski gaat, kiest voor korte dagen, lange nachten en eindeloze gezelligheid.

Ga direct naar:

Après-ski in Oostenrijk

Jaarlijks trekken duizenden Nederlanders naar Oostenrijk voor een heerlijke wintersport met grote skigebieden, veel sneeuw en natuurlijk après-ski. Oostenrijk is een echt après-ski land. Het bier, de Jägerbombs en de flügels vliegen je om de oren en de klassiekers dreunen door de speakers. Van uitgebreid feesten tot rustig een biertje op het terras, je vindt het er allemaal!

Après-ski in Frankrijk

Ook in Frankrijk kun je heerlijk après-skiën. De bekende internationale en Franse aprèr-ski hits zorgen hier voor een hoop plezier. Onder het genot van een biertje, wijntje of de Franse Alpen likeur Génépi praat je na over je skidag op het terras of waag je een dansje op de dansvloer. Ontdek de grote en bekende après-ski clubs en -barren van Frankrijk.

Top 5 après-ski in Duitsland, Italië en Zwitserland

Het zijn niet de eerste landen die in je opkomen als je aan après-ski denkt, maar ook in Duitsland, Italië en Zwitserland kun je een feestje vieren na een dag op de pistes. Het is dan misschien niet zo uitgebreid als in Oostenrijk of Frankrijk, maar het is er wel degelijk. Een drankje op het terras of toch naar de club, het kan ook als je op wintersport bent in Duitsland, Italië en Zwitserland.

1000003 -

Après-ski muziek

Après-ski betekent niet alleen een drankje drinken en een dansje wagen, het is ook meezingen met de muziek die gedraaid wordt. En après-ski muziek is natuurlijk super gezellig! Speciaal daarvoor hebben we een afspeellijst op Spotify voor je gemaakt: de Snowplaza Après-ski muziek lijst. Volg deze lijst en luister ‘m in de auto, tijdens je werk, onder de douche en tijdens het avondeten zodat je tijdens je wintersport alle nummers mee kunt zingen.

Beste après-ski hits

De après-ski kent al jaren een grote variatie aan muziek. Van Duitse schlagers tot de Engelse nummer die letterlijk elke wintersporter kan meezingen, het wordt allemaal gedraaid. Deze variatie is leuk en zorgt elk jaar voor nieuwe après-ski hits, maar er zijn een paar nummers die nooit vervelen. Deze zijn niet meer weg te denken uit de après-ski hitlijsten en iedereen zingt ze altijd luidkeels mee.

Après-ski events

Gedurende het winterseizoen vinden er verschillende evenementen plaats in de Alpen. Zo worden er ook een aantal après-ski events georganiseerd. Het populairste evenement onder de Nederlandse wintersporters is Dutchweek. Een paar dagen genieten van de beste pistes en gezellige feesten, dat is Dutchweek. Het wordt een paar keer per jaar georganiseerd in verschillende landen. Maar ook de Top of the Mountain-concerten in Ischgl zijn bekend bij de meeste wintersporters. Het skiseizoen wordt geopend en gesloten met een Top of the Mountain concert en ook gedurende het seizoen kun je een paar keer het event bijwonen. Onze après-ski eventtip is natuurlijk de Snowplaza Ski Opening in Gurgl!

Après-ski bars aan de piste

Veel après-ski vindt plaats in het dorp, zodat mensen eerst hun skischoenen even om kunnen ruilen voor normale schoenen. Maar ook aan de piste kan het goed losgaan. Er zijn verschillende après-ski bars aan de piste waar je een goed feestje kan vieren. Zo kun je onder het genot van een biertje een heerlijke dag op de pistes goed afsluiten. En met een zonsondergang in de bergen kan zo’n middagje in de après-ski bar natuurlijk helemaal niet meer stuk. Het enige nadeel: na afloop moet je nog naar het dorp skiën…

Après-ski bar Dorp Waar?
Goaßstall Hinterglemm
Piste 33a
Paznauner Taja Ischgl
Piste 36 en 37
360 bar Val Thorens
Boven de Portettelift en Morainelift
Seppi's Gerlos
Piste 1 (Isskogel Dalafdaling)
Hexenalm Fiss
Aan de Winklabfahrt, Langwieseabfahrt en Möseralmabfahrt
La Folie Douce Val Thorens
Plein Sud

Après-ski drankjes

Wintersport en après-ski gaan hand in hand en daar horen natuurlijk de nodige drankjes bij. Zo kun je je bijna niet voorstellen om zonder bier in de bar te staan en ook een Flügeltje hier en daar kun je niet weigeren. De tap staat bijna non-stop aan en de roze drankjes vliegen je dus overal om de oren. Maar er zijn nog een aantal drankjes die niet weg zijn te denken uit de après-ski.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Jägermeister?! Deze kruidenlikeur is ook één van de favoriete drankjes tijdens een middag in de bar. Je komt het veel tegen als mixdrankje met RedBull of puur als shotje. Daarnaast kom je ook regelmatig de Schnaps tegen in de après-ski. Dit drankje komt in veel verschillende smaken voor, en is zeker niet iedereens favoriet. Maar ondanks dat niet iedereen het lekker vindt, vliegen ook deze over de bar.

Ook de Aperol Spritz heeft de après-ski in de Alpen inmiddels overgenomen. Dit Italiaanse drankje is vooral geliefd bij de vrouwelijke wintersporters en wordt dan ook regelmatig besteld door groepen die lekker op het terras zitten. De eerste Aperol wordt onder het genot van de laatste zonnestralen gedronken en daarna wordt het feest binnen voortgezet.

5 tips tegen een après-ski kater

De dag afsluiten met bier, Flügel en Schnaps lijkt altijd een goed idee, tot je de volgende ochtend wakker wordt. Met knallende koppijn zit je aan het ontbijt, waar je vervolgens geen hap door je keel krijgt. Gelukkig ben je in de bergen en kun je weer de hele dag buiten op de piste staan, waardoor je après-ski kater als sneeuw voor de zon verdwijnt. Mocht dat niet helpen, probeer dan eens één van onderstaande tips.

1: Drink niet alle drankjes door elkaar.
2: Leg een flesje water en ibuprofen klaar op je nachtkastje, neem dit voor het slapen.
3: Neem 's ochtends een duik in de sneeuw, ben je meteen goed wakker.
4: Zorg dat je genoeg gegeten hebt voor je de après-ski induikt en drink af en toe een glas water tussendoor.
5: Ga de frisse berglucht in, blijf bewegen en niet (teveel) klagen!

 • 10x wel en niet doen tijdens de après-ski

  Bierlaars

  Een biertje in je hand en keihard meezingen, zo ziet voor velen een middagje in de après-ski eruit. Maar wat kan je eigenlijk beter niet doen en wat moet je juist wel doen?

  Lees verder >

 • 10 fases tijdens de après-ski

  Tips wintersport met kinderen

  Iedereen die naar de après-ski gaat, herkent één van deze fases. Ben jij iemand die vaak in de ontkenningsfase zit of klinkt juist de helikopterfase bekend voor jou?

  Lees verder >