Skip to navigation Skip to main content
Les Portes du Soleil
© Spalder Media Group
Frankrijk

Vervoer naar Frankrijk

Vervoer naar Frankrijk

Je wintersport begint met vervoer naar Frankrijk. Er zijn verschillende vervoersmiddelen om mee op wintersport naar Frankrijk te gaan en elk heeft zo z’n voordelen. De meeste wintersporters verkiezen de auto vanwege de vrijheid. Voor wintersportbestemmingen diep in de Franse Alpen rijd je veelal via Lyon, maar voor bijvoorbeeld Les Portes du Soleil is via Zwitserland ook een optie. Voor de skigebieden in de Franse Pyreneeën dien je wat uurtjes extra uit te trekken. De Pyreneeën zijn zo’n 1400 kilometer rijden vanuit Utrecht.

Wie op wintersport naar Frankrijk gaat kan ook reizen per vliegtuig. Zo kun je tijdens de wintermaanden o.a. vliegen naar Grenoble en Chambéry. Goede busverbindingen zorgen ervoor dat je vaak niet eens gebruik hoeft te maken van een huurauto. Met de Thalys, de Franse hogesnelheidstrein, op wintersport gaan behoort ook tot de mogelijkheden. Vanaf diverse Nederlandse stations rijdt de Ski-Thalys rechtstreeks naar de Franse Alpen (bv. Albertville en Bourg-Saint-Maurice). De busreis naar Frankrijk blijft ook onverminderd populair. Het is een voordelige en comfortabele manier van reizen. Bij het boeken van een pakketreis inclusief busvervoer weet je precies waar je aan toe bent. Na een nachtelijke reis sta je de volgende ochtend in de Franse sneeuw!

Reizen per vliegtuig naar Frankrijk

Wie met het vliegtuit op wintersport wil naar Frankrijk, heeft diverse keuzes. Vanuit Nederland kun je (tijdens de winter) onder andere rechtstreeks naar Grenoble, Chambéry, Lyon, Nice en Toulouse vliegen. En vergeet ook niet dat je vanuit het Zwitserse Genève zo in de Franse Alpen zit (o.a. Massif des AravisLes Portes du Soleil). Opstappen is voor veel bestemmingen zowel mogelijk op Schiphol als op Rotterdam/Den Haag airport. Ook vertrekken er enkele vluchten vanaf Eindhoven. Wie zich een privévliegtuig kan veroorloven kan rechtstreeks vliegen naar bijvoorbeeld L’Alpe d’Huez of Courchevel.

Naar Vanaf Maatschappij
Grenoble Rotterdam Transavia
Chambéry Amsterdam, Rotterdam Transavia
Lyon Amsterdam KLM
Nice Amsterdam, Eindhoven Transavia
Toulouse Amsterdam KLM
Genève (CH) Amsterdam, Rotterdam KLMTransavia

Parkeren op de luchthaven

Ski’s meenemen in het vliegtuig: kosten, tips & regels >

Reizen per trein naar Frankrijk

Frankrijk is het land van de Thalys en daar kunnen ook wintersporters gebruik van maken. Tijdens de wintermaanden (eind december – eind maart) vertrekt er iedere zaterdagochtend vanaf Amsterdam Centraal, via Schiphol en Rotterdam Centraal een rechtstreekse trein naar de Franse Alpen. Aankomststations van de wintersport Thalys zijn Chambéry, Albertville, Moûtier, Aime-la-Plagne, Landry en Bourg Saint Maurice. Dit betekent dat onder andere La PlagneMontchavin Les Coches en Les Arcs uitstekend bereikbaar zijn. Dankzij de verplichte reservering ben je verzekerd van een zitplaats. In de Ski-Thalys krijg je ontbijt en een welkomstdrankje aangeboden. Ook kun je gebruik maken van de Thalyx Bar en gratis WiFi. Om je eindbestemming te bereiken bieden veel Franse skistations een directe busverbinding aan. Eigen ski’s meenemen is zowel in de Thalys als de bus geen probleem.

Naar Vanaf Maatschappij
Chambéry Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS Ski-Thalys
Albertville Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS Ski-Thalys
Moûtier Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS Ski-Thalys
Aime-la-Plagne Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS Ski-Thalys
Landry Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS Ski-Thalys
Bourg Saint Maurice Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS Ski-Thalys

 

Reizen per bus naar Frankrijk

Pakketreizen naar Frankrijk inclusief busvervoer blijven onverminderd populair. Het is de ideale manier om je wintersport betaalbaar te houden én zelf geen stress van een reis te ondervinden. Op diverse plekken in Nederland kun je opstappen, om vervolgens ’s nachts te rijden (slapen!) en de volgende ochtend in de Franse sneeuw te staan. Dit type pakketreizen zijn inclusief busreis, accommodatie en skipas, zodat je precies weet wat je aan je wintersport kwijt bent. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer busmaatschappijen die losse busreizen naar de Franse Alpen aanbieden.

Naar Vanaf Maatschappij
div. bestemmingen div. grote steden Sunweb
div. bestemmingen div. grote steden Bizztravel
div. bestemmingen div. grote steden Husk/Totally
o.a. La Plagne, Châtel, Les Menuires div. grote steden Interbus
o.a. La Plagne, Châtel, Val Thorens div. grote steden Snowtime
o.a. Lyon div. grote steden Flixbus

 

Reizen per auto naar Frankrijk

De meeste wintersporters reizen nog altijd per auto naar Frankrijk. De vrijheid, flexibiliteit en betaalbaarheid van de auto prefereren velen nog altijd boven andere vormen van vervoer. Om veilig je wintersportbestemming in Frankrijk te bereiken is het belangrijk dat je de auto goed voorbereid op de wintersport. Doe een wintercheck, bekijk je verzekering en pak de auto slim in. Veel Franse wintersportbestemmingen liggen hoog in de bergen, dus bij verse sneeuw kunnen sneeuwkettingen zomaar nodig zijn. Winterbanden zijn in Frankrijk niet verplicht, wel dien je altijd een gevarendriehoek en veiligheidshesje bij je te hebben. Bepaal voor vertrek alvast de route, zo kun je ook inschatten hoeveel tol je moet betalen tijdens je autorit naar Frankrijk.

  • Houd rekening met péage (tol)
  • Sneeuwkettingen verplicht indien aangegeven

Auto huren in Frankrijk

Vanaf een (groot) station of vliegveld in Frankrijk kun je het laatste deel van je reis afleggen per huurauto. Vergeet echter niet dat veel Franse skistations directe shuttles aanbieden vanaf station en luchthavens. Wie toch liever een auto huurt, heeft dit snel geregeld. Houd bij het huren van een auto in Frankrijk echter wel met een aantal zaken rekening. Kijk goed naar de eisen die er aan het rijbewijs worden gesteld en zorg voor een creditcard op naam van de hoofdbestuurder met voldoende krediet om de waarborgsom te kunnen voldoen. Afhankelijk van de weersverwachting en de ligging van de eindbestemming kan het verstandig zijn om voor een sterkere auto én sneeuwkettingen te kiezen. Zo weet je zeker dat je in je huurauto veilig je wintersportbestemming in Frankrijk bereikt.

 Ook interessant: