Skip to navigation Skip to main content
Les Portes du Soleil
© Spalder Media Group
Frankrijk

Skigebieden in Frankrijk

De skigebieden in Frankrijk staan bekend om hun sneeuwzekerheid en enorme omvang. Honderden kilometers aan pistes is voor een skigebied in Frankrijk eerder regel dan uitzondering. De sneeuwcondities zijn vrijwel altijd optimaal en door de zuidelijke ligging profiteren de skigebieden in Frankrijk van veel zon. Liefhebbers van lange tochten en kilometervreten zweren bij de skigebieden van Frankrijk.

Vanwege de omvang, sneeuwzekerheid en vele zonuren zijn de skigebieden van Frankrijk geliefd bij een breed publiek. Beginners leren in alle rust skiën op de brede pistes en voor off-piste liefhebbers liggen er genoeg stroken buiten de piste klaar in de Franse skigebieden. Wie vrijwel uitsluitend waarde hecht aan perfecte ski-omstandigheden voelt zich helemaal thuis in de skigebieden van Frankrijk.

Populaire skigebieden in Frankrijk

Sneeuwzeker, zonnig, veelzijdig en uitgebreid. Zo kun je de skigebieden in Frankrijk het beste samenvatten. Les Portes du Soleil en Les Trois Vallées behoren tot de grootste skigebieden ter wereld en bieden perfecte omstandigheden voor zowel beginners als de meest ervaren wintersport. De veelzijdigheid van de Franse skigebieden zorgt ervoor dat jong en oud zich thuis voelt. Tignes-Val d'IsèreL'Alpe d'Huez en Evasion Mont-Blanc zijn stuk voor stuk skigebieden die tot de mooiste van de Alpen behoren.

Wie houdt van kilometerslange tochten skiën komt in Frankrijk volledig aan z’n trekken. Er zijn tal van skigebieden die over honderden kilometers aan piste beschikken. Tijdens je wintersport in ParadiskiLes Sybelles en Le Grand Massif hoef je geen enkele keer dezelfde piste te nemen. Zelfs de meest ervaren skiër vindt hier uitdagingen van niveau. Geef je als minder ervaren skiër voorkeur aan een skigebied dat compacter en overzichtelijker is? In IIsola 2000Le Dévoluy en Val Cenis kun je rustig je bochten draaien en de skitechniek onder de knie krijgen.

Voor een familievriendelijke wintersport bieden de skigebieden in Frankrijk ook goede voorwaarden. Massif des AravisLa Norma en Val Cenis bieden gezinnen alles voor een zorgeloze wintersport. Freeriders hebben hier geen boodschap aan. Zij kiezen voor skigebieden als La Grave - La MeijeParadiski en Tignes-Val d'Isère waar je prachtige off-piste tracks vindt.

 

Franse skigebieden spreken iedereen aan

Maar ook de minder bekende skigebieden in Frankrijk hebben genoeg te bieden. Hier zijn de pistes vaak een stuk rustiger en is de skipas nog altijd aantrekkelijk geprijsd. Massif des Aravis en Le Grand Domaine zijn stuk voor stuk skigebieden die weinig tot niets onder doen voor hun grotere broers elders in de Franse Alpen. Een anders Frans skigebied dat veel geroemd wordt is Serre Chevalier.

Over de sneeuwzekerheid hoef je je in de meeste skigebieden van Frankrijk geen zorgen te maken. In veel skigebieden reiken de pistes tot ver boven de 2000 meter. Wil je helemaal geen risico nemen dan kies je voor een skigebied waar een gletsjer aanwezig is. In ChamonixLes Deux Alpes en Tignes-Val d'Isère kun je skiën op de eeuwige sneeuw. De Franse skigebieden blinken uit in veelzijdigheid en spreken iedere wintersporter aan.