Skip to navigation Skip to main content
Witte bomen Altastenberg

We kunnen het niet ontkennen: wintersport is absoluut niet goedkoop. Een week skiën kost al snel net zoveel als een paar weken zomervakantie. Zeker als je met de hele familie gaat skiën, is het een hele uitgave. Accommodatie, skipas, skiles en skihuur, het is vaak even schrikken als je alles bij elkaar optelt. Zeker als je afhankelijk bent van de schoolvakanties. Gelukkig zijn er ook skibestemmingen die betaalbaar zijn. In dit blog hebben we een aantal goedkope wintersportbestemmingen voor je op een rijtje gezet, waar je ook met een kleiner budget een hele fijne vakantie kunt beleven.

Op wintersport naar goedkope wintersportbestemmingen

Een skivakantie is helaas geen goedkope vakantie. Er staat al snel een flink bedrag onderaan de streep als je alle kosten voor skimateriaal, skipassen, de heen- en terugreis en accommodatie bij elkaar optelt. Zeker als je met een groot gezin op vakantie gaat, maar ook als je allerlei wensen hebt. Toch hoeft een wintersport ook niet meteen heel duur te zijn. Er zijn genoeg mogelijkheden om te besparen, bijvoorbeeld door te kiezen voor een van deze goedkope wintersportbestemmingen. Een wintersport draait om skiën, sneeuw en gezellig samen zijn. Dat hoeft niet per se in een groot, populair skigebied. Wie bepaalde 'eisen' versoepelt of helemaal laat vallen, kan al snel flink geld besparen. Benieuwd naar de goedkope wintersportbestemmingen?

Goedkope wintersport in Tsjechië: Spindleruv Mlyn

Tsjechië staat al jaren bekend als een voordelig wintersportland. En oké, de pistes zijn er minder lang en hoog dan in de Alpenlanden, maar je kunt er prima skiën. De tijd van oude langzame liften is voorbij en ook qua sneeuwzekerheid zit je hier bijna het hele seizoen goed. De wintersportplaats Špindlerův Mlýn is een van de populairste van Tsjechië en dat is niet voor niets. Hier vind je mooie afdalingen, een gezellig dorp, prima accommodaties en dat alles voor ouderwets vriendelijke prijzen.

Goedkope wintersportbestemmingen in Tsjechië
© Unsplash, Honza Emler

Budgetbestemmingen in Frankrijk

Frankrijk kent een aantal budgetdorpen waar je bij de voordeur je ski’s onderklikt en binnen no time midden in het skigebied staat. Valfréjus is een bestemming die relatief dicht bij het bekende Val Thorens ligt, maar een heel ander prijsniveau kent. Je kunt hier kiezen uit voordelige studio’s direct aan de pistes of wat luxere en nieuwere appartementen en hotels. Het skigebied is niet super groot (ongeveer 50 km aan pistes), maar de gemiddelde wintersporter zal zich er prima vermaken. Ook La Norma biedt ongeveer evenveel pistes en lage prijzen. Dit Franse autovrije dorpje is bovendien populair bij families met kinderen. Wil je een groter skigebied, dan kun je ook kiezen voor de budgetbestemmingen La Joue du Loup en Superdévoluy.

Wintersport Superdévoluy

Een betaalbare skivakantie in Oostenrijk

Ga je toch liever - net als de meeste Nederlanders - 'gewoon' naar Oostenrijk? Ook daar vind je genoeg bestemmingen waar je niet de hoofdprijs betaalt voor accommodaties, skipas en -les. In Oostenrijk zijn de dorpen die een wat kleiner skigebied hebben vaak een stuk goedkoper dan de grote en bekende namen. Enkele voorbeelden van relatief goedkope skigebieden in Oostenrijk zijn Brandnertal, Diedamskopf en Wildkogel-Arena. In de kleinere gebieden is het bovendien fijn en overzichtelijk voor families met kinderen. Ook is het vaak wat minder druk. Wil je een groot gebied, maar een prijs betalen die onder het gemiddelde ligt, denk dan eens aan Wildschönau. Om de hoek bij SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, maar een stuk goedkoper op alle fronten. Ook vakanties in de regio's Karinthië en Steiermark zijn over het algemeen voordeliger.

Brandnertal is een van de goedkope wintersportbestemmingen in Oostenrijk

Goedkoop skiën in Italië

Veel wintersporters hebben het idee dat Italië erg ver is, maar dat valt reuze mee. Diverse skigebieden liggen dichterbij dan veel plaatsen in Frankrijk. Via de Brenner Autobahn zijn Meransen, Pinzolo en Fai della Paganella gemakkelijk te bereiken. Eenmaal aangekomen kun je genieten van prijzen die veelal een stuk lager liggen dan in andere Alpenlanden. Het geïsoleerde Livigno is zelfs belastingvrij. Hier kun je niet alleen prima wintersporten, maar ook heel goed winkelen.

Goedkope skivakantie in Livigno

Voordelig op wintersport naar Duitsland

Blijf je toch liever wat dichter bij huis? Dan is Duitsland een voor de hand liggende keuze. Een korte wintersport in het Sauerland is een goede oplossing voor de kleinere portemonnee. Winterberg en Willingen bieden dan wel geen hoge Alpen, maar wel het echte wintersportgevoel. Iets verder rijden, maar ook betaalbaar zijn de skigebieden in het Zwarte Woud, zoals Feldberg. In Zuid-Duitsland liggen de skigebieden Großer Arber en Ostallgäu, waar je ook voor een beperkt budget een mooie wintersportvakantie kunt beleven.

Goedkope skibestemmingen Duitsland
© Spalder Media Group
Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.