12 februari 2021 door Thijs in Tips

De voorjaarsvakantie staat voor de deur! Iedere keer komt er weer heel wat kijken bij dat op wintersport gaan. Er moet ingepakt worden, de auto moet winterklaar zijn en de ski’s moeten hun servicebeurt hebben gehad. In dit blog vind je een overzicht van alles waar je rekening mee moet houden voordat je afreist naar de sneeuw.

Geen inpakstress

Waarom toch altijd die stress voor dat inpakken? Om je wat meer rust te bezorgen hebben wij een wintersport paklijst opgesteld met daarin de items die je echt niet mag vergeten. Van skipully’s tot zonnebrand en van reservesleutel tot telefoonoplader, het staat er allemaal in vermeld. Begin vervolgens ruim op tijd met inpakken, zodat je niet de dag van tevoren nog van alles hoeft te regelen.

Bagage auto wintersport

 

Auto winterklaar maken

Niet alleen jijzelf moet ski fit zijn voor de wintersport, ook de auto moet er klaar voor zijn. Laat de winterbanden monteren, controleer de accu en smeer de rubbers van de deuren in met vaseline. Ga je naar Oostenrijk of Zwitserland dan dien je nog een vignet aan te schaffen. Autorijden in de bergen is niet per se heel moeilijk, maar gaat er wel iets anders aan toe dan hier in Nederland. Rijd door de bergen met een lage versnelling, rem op de motor en schakel op tijd terug.

Ford sneeuw wintersport

Onderweg richting de Alpen

Eenmaal onderweg is het nog niet gedaan met de stress. Voor je het weet sta je in de file, de kinderen op de achterbank moeten vermaakt worden en de route is niet altijd even duidelijk. Check daarom voor vertrek nog even waar de knelpunten kunnen ontstaan en wat het weer onderweg gaat worden. Om de kinderen te vermaken kun je leuke spelletjes spelen en iets lekkers te eten sleept jong en oud door de lange reis heen.

Fernpass wintersport

Hoe zijn de sneeuwcondities?

Over de sneeuwcondities op de plaats van bestemming hoef je je geen zorgen te maken. Overal in de Alpen ligt een geruststellende hoeveelheid sneeuw waar heerlijk op geskied kan worden. Wie last minute nog een dagje wil gaan skiën in Winterberg of Willingen kan dat ook prima gaan doen. Ook hier liggen de pistes er redelijk bij!

Sneeuwcondities voorjaarsvakantie

Eindelijk weer de piste op

Voor veel wintersporters betekent de voorjaarsvakantie dat ze dit seizoen weer voor het eerst op de ski’s staan. En dat is toch altijd weer even wennen geblazen. Ga niet te voortvarend van start en probeer het lichaam langzaam weer te laten wennen aan de beweging, de hoogte en de omstandigheden. Al snel kom je weer in de juiste ‘Schwüng’ en kunnen de kilometerslange tochten gemaakt gaan worden.

Skitechniek voorjaarsvakantie

Het recept voor heerlijke skidagen

Wat hebben we toch een fijne hobby. Heerlijke sneeuw, perfect geprepareerde pistes, het imposante berglandschap, je moet er wintersporter voor zijn om de schoonheid ervan te begrijpen. In het bergrestaurant is het iedere dag weer moeilijk kiezen. Wordt het de Wiener Schnitzel, de Tiroler Gröstl of toch de Kaiserschmarrn? En aan het eind van de middag is het natuurlijk tijd om de après-ski in te gaan.

Berghut wintersport

Gezellige avond in je accommodatie

Wintersport is een vakantie van gezellig samenzijn. Aan het einde van de dag wordt er een makkelijk gerecht gekookt en ’s avonds wordt er een gezelschapsspelletje gespeeld. Makkelijke kleding aan, de dag nabeschouwen en vervolgens lekker op tijd naar bed. De echte diehards zouden nog kunnen gaan avondskiën. Lekker een paar uurtjes relaxen in de wellness of een avondwandeling behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Ski d'Alpine bordspel

Helaas, de wintersport zit er weer op

Wat gaat zo’n weekje toch altijd weer snel voorbij. Voor je het weet breekt de laatste skidag aan en moet je weer terug richting Nederland. Vergeet niet nog even wat souvenirs in te slaan en je skipas weer in te leveren. Eenmaal terug in eigen land is het afkicken geblazen. Geen bergen meer, gewoon weer een broodje kaas en een ontplofte mailbox. Vergeet niet nog even een beoordeling achter te laten op Snowplaza, zo kunnen andere mensen ook ervaren hoe jouw wintersport was.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen