Skip to navigation Skip to main content

15 mooie en herkenbare momenten tijdens de heenreis

Autorijden Ford

YES! De voorjaarsvakantie staat voor de deur: eindelijk op wintersport! Of je nu met de auto, het vliegtuig, de trein of de bus gaat, het is altijd weer een fijn moment als je eindelijk de deur achter je dicht kunt doen om te vertrekken naar de wintersport. Natuurlijk kun je ontzettend opzien tegen de reis, maar dat weegt niet op tegen alle mooie momenten die je onderweg meemaakt. Stap in, vertrek en geniet. Dit zijn de 15 mooiste momenten tijdens de heenreis.

1. De voorpret

De heenreis naar de wintersportvakantie begint eigenlijk met het allerleukste: de voorpret. Als de vakantie eenmaal geboekt is, dan kan de voorpret beginnen. Op onderzoek naar alle ins en outs van het skigebied, zoals waar je het beste kunt après-skiën, hoeveel skitochten er te vinden zijn en in welk bergrestaurant je het lekkerst kunt eten. Groeps Apps worden aangemaakt en jullie houden elkaar dagelijks op de hoogte van alle informatie, de nieuwe outfits en de leukste après-ski hits. Er worden speciale t-shirts en truien besteld en ondertussen komt de wintersportweek steeds dichterbij. In de weken voor vertrek zijn jullie druk bezig met de auto-indeling, de boodschappen en de indeling van de kamers.

Leer deze hits maar vast uit je hoofd!

2. Het moment dat je eindelijk de voordeur achter je dichttrekt

De auto is ingepakt en de koffers zitten dicht. Klaar voor vertrek. De uren lijken voorbij te kruipen en iedereen is opgewonden. Een laatste check, de planten nog een beetje water, vuilniszakken in de bak en GAAN! Het moment dat je de voordeur dichttrekt geeft een ontzettend fijn gevoel. Eindelijk kan de wintersportvakantie beginnen!

Auto ingepakt voor de wintersport
Auto vol, gaan met die banaan!

3. De eerste die al na 150 kilometer moet plassen

Hoe irritant het ook is, het is zo kenmerkend van op vakantie gaan met de auto. Ondanks dat iedereen nog een keer extra is geweest voor vertrek, kun je de kilometerteller er bijna op gelijk zetten. Na nog geen 150 kilometer komt het eerste verzoekje: ‘Ik moet naar de wc’. Snel stoppen en weer door.

Wc-rol met uitzicht

4. Gas geven op de Duitse autobaan

Het bordje ‘einde alles’ betekent: vol gas, nou ja, niet te hard natuurlijk, maar wel net even harder dan toegestaan is op de Nederlandse snelwegen. Een heerlijk gevoel als je de auto steeds sneller voelt gaan. Veiligheid boven alles!!

KM teller snelheid autobahn

5. Het inhalen van de aankomsttijd op de navi

Als jullie eenmaal bepakt en bezakt in de auto zitten, wordt de navigatie ingesteld op het adres van de eindbestemming. Een reistijd van 10 uur en 45 minuten, 984 kilometer en de verwachte aankomsttijd is 11:37 uur. Na een uurtje flink doorrijden hebben jullie de eerste 100 kilometer erop zitten en staat de verwachte aankomsttijd op 11:33. En nu maar hopen dat de teller nog verder terugloopt!

7. De bonnetjes inleveren voor een kop koffie

Na een aantal wc bezoekjes bij het tankstation heb je redelijk wat vouchers verzameld. Op naar de shop en zien wat je voordelig kunt scoren. Een kop koffie gaat er altijd wel in!

8. Keihard meezingen met alle après-ski hits

Iedereen is opgewonden en in een ontzettend goed humeur. Jullie zijn zo happy dat jullie eindelijk naar de sneeuw gaan! De muziek gaat aan en met z’n allen oefenen jullie voor de week die komen gaat. Keihard meezingen met de Nederlandstalige après-ski hits en helemaal in een deuk liggen van het lachen. De tijd vliegt voorbij!

Luisteren naar après-ski in de auto

9. Picknicken onderweg

Of het nu in de auto is of aan de kant van de weg, er gaat niks boven een echte picknick. Lekker eten mee van thuis, een thermoskan koffie en thee, frisdrank en fruit. Een ideaal moment om even te pauzeren en om even de benen te strekken. Een picknick geeft altijd weer het echte vakantiegevoel.

Broodje in de auto onderweg
© Spalder Media Group

10. De eerste sneeuw onderweg

Herken je dat? Dat je bij het zien van de eerste beetjes sneeuw langs de weg een blije kriebel in je buik krijgt? De hoeveelheid sneeuw wordt alleen maar meer en je vraagt je af hoe de sneeuw in jouw skigebied is.

11. Herinneringen ophalen van de vorige wintersportvakanties

Tijdens de heenreis komen altijd de voorgaande wintersportvakanties aan bod. Herinneringen over heerlijke pistes, de hevige sneeuwval, grappige crashes en het liefdesverleden in de après-ski. Wat een mooie herinneringen!

Groepsfoto wintersporters
Wat hebben jullie genoten vorig jaar! Wordt het dit jaar nóg leuker?

12. De eerste witte bergen die opdoemen in de verte

Niet alleen de eerste sneeuw geeft een bijzonder gevoel, ook de eerste witte bergtoppen hebben dat effect. Bergen hebben iets magisch en zijn ontzettend fascinerend om te zien. Bij het zien van de eerste witte bergen worden we allemaal ontzettend blij.

Eerste bergen met sneeuw
Het beste moment onderweg naar de wintersport!

13. Eindelijk jouw wintersportland binnenrijden

Voor sommigen begint de vakantie pas echt als ze de Nederlandse grens over zijn, maar eerlijk is eerlijk, na 300 kilometer aan snelwegen ben je dat ook wel ook wel weer zat. Het geeft dan ook een ontzettend fijn gevoel als je eindelijk over de grens van jouw wintersportland rijdt. Nu ben je pas echt dichtbij het skigebied!

14. Aankomen zonder verkeerd rijden

Google Maps en navigatiesystemen zijn fantastisch, maar je moet wel goed naar ze luisteren en goed opletten. Wegwerkzaamheden, onduidelijke verkeersborden of verkeerde instellingen kunnen zomaar resulteren in het nemen van een verkeerde afslag. Daarom is het iedere keer weer ontzettend fijn als je de plaats van bestemming hebt bereikt zonder fouten.

La Villa Alta Badia

15. De aankomst

Eigenlijk is het allermooiste moment van deze lijst de aankomst. Na een lange reis rijd je met de eigen auto of taxi de parkeerplaats van de accommodatie op. De deur van de auto gaat open en je wordt getrakteerd op een flinke dosis frisse berglucht en een witte wonderwereld om je heen. De vakantie kan beginnen en dat wordt op en top genieten!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.