23 februari 2018 door Florien in 'Algemeen''

UNO kaarten

Het is ontzettend leuk om na het skiën de après-ski in te duiken, maar het is eigenlijk net zo leuk om lekker samen spelletjes te spelen in het appartement. Skibroek uit, gemakkelijke kleding aan en met z'n allen aan tafel. Borreltje, chips en een toastje erbij en de avond kan beginnen. Uren doorgaan, veel lol en allemaal super fanatiek. Er zijn natuurlijk ontzettend veel leuke spellen, maar meestal zijn die veel te groot om mee te nemen. Met een pak kaarten kom je een heel eind, maar er zijn ook ontzettend veel kleine spellen. In dit weblog heb ik daarom 7 leuke spellen voor je op een rijtje gezet die je gemakkelijk mee kunt nemen op wintersport.

#1. Vlotte geesten

Snel zijn en goed opletten. Dat is waar het bij dit spel allemaal om draait. Je zet vijf verschillende voorwerpen in een kring op tafel. Iedere ronde wordt er een kaart omgedraaid waarop één of meerdere voorwerpen staan afgebeeld. Je moet zo snel mogelijk het juiste voorwerp van tafel pakken. Lukt dat, dan mag je de kaart houden, pak je een verkeerd voorwerp, dan moet je een kaart weggeven. Het gaat erom dat je het spel eindigt met de meeste kaarten. Het lijkt simpel, maar uiteraard zitten er genoeg addertjes onder het gras.

Vlotte geesten, €14,99

Spelinhoud Vlotte geesten

#2. Yathzee

Makkelijk mee te nemen, super goedkoop en altijd leuk om te spelen. Gewoon simpel dobbelen en ondertussen met elkaar kletsen, lachen en de dag doornemen. Naarmate de rondes vorderen wordt iedereen steeds fanatieker en wordt het spel alleen maar leuker. Yathzee is een spel dat je uren kunt spelen. Gooi jij 5 dezelfde?

Yathzee, €1,99

yathzee dobbelstenen en boekje

#3. UNO

Vind je Pesten een leuk kaartspel? Dan vind je UNO zeker leuk! De traditionele kaarten zijn vervangen voor kaarten in vier kleuren met de cijfers 0 tot en met 9. Daarnaast zijn er speciale pestkaarten aan het spel toegevoegd, zoals een beurt overslaan, draai het spel om en het wijzigen van kleur. Net als bij Pesten gaat het er ook bij UNO wild aan toe. Raak jij als eerste je kaarten kwijt? Of vergeet je, heel stom, “UNO" te roepen als je net de laatste kaart in je handen hebt? Urenlang plezier gegarandeerd!

UNO, €9,99

UNO spelinhoud

#4. Halli Galli

Halli Galli, ook wel het spel van de grote fruitsalade met de bel, is het ideale spel om te spelen na een fijne skidag. Het totaal aantal kaarten wordt over iedere speler verdeeld. Om de beurt draait iedereen een kaart om en daar ga je mee door tot er precies vijf dezelfde vruchten op tafel liggen. Dan is het een kwestie van snel op de bel drukken, voordat een andere speler dat doet. Lekker fanatiek!

Halli Galli, €12,99

halli galli spelinhoud

#5. Regenwormen

Geen glibberige regenwormen, maar dobbel- en dominostenen met cijfers en wormpjes. Je hebt tijdens dit spel een behoorlijke dosis geluk en lef nodig. Je moet immers risico’s durven nemen. Op iedere dominosteen staat een getal. Dat getal is het aantal regenwormen. Er zijn 8 dobbelstenen, waarmee je zoveel mogelijk regenwormen verzamelt. Heb jij een speciale tactiek? Of is het gewoon een kwestie van geluk?

Regenwormen, €14,99

regenwormen dobbelstenen

#6. Koehandel

Eenmaal, andermaal, VERKOCHT! Koehandel is één van de populairste spellen op wintersport en dat is niet zo gek, want het is ontzettend leuk om te doen. Tijdens koehandel wordt de complete beestenboel van de boerderij geveild en is het zaak dat jij zoveel mogelijk (waardevolle) dieren weet te bemachtigen. Ieder dier komt vier keer voor in het spel en heeft een eigen waarde. Qua punten is het belangrijk dat je zoveel mogelijk kwartetjes bij elkaar spaart. Ben jij een goede verkoper? Of speel je juist een slim spelletje? Succes gegarandeerd!

Koehandel, €10,99

Koehandel spelinhoud

#7. Beverbende

Heb jij een fotografisch geheugen, of ben je gewoon ontzettend goed in het ontwikkelen van bepaalde technieken? Dan is Beverbende het ideale spel voor jou. Beverbende is een kaartspel, maar dan met een memorie factor. Je hebt 4 kaarten voor je liggen, waarvan je er maar 2 mag bekijken. De kaarten bestaan uit strafpunten en uit actiekaarten. Heb jij de minste strafpunten voor je op tafel liggen? Dan win jij deze ronde. Natuurlijk is het leuk om af en toe een onlogische actie uit te voeren. Daarmee kun je jouw tegenstanders misleiden. Uiteraard word het spel nog spannender met meer deelnemers.

Beverbende, €10,99

beverbende kaarten

Welk spel is jouw favoriet? Of heb je nog tips of aanvullingen? Laat het ons weten in een reactie!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen