Skip to navigation Skip to main content

Spelletjes die makkelijk mee te nemen zijn op wintersport

Wintersport is hét moment voor spelletjes. Natuurlijk kun je na afloop van de skidag samen de après-ski induiken, maar een middag en avond spelletjes spelen is ook ontzettend leuk. Trek je huispak aan, zet wat lekkers op tafel en het feest kan beginnen. Iedereen fanatiek, valsspelen hoort erbij en elkaar pesten ook. Wedden dat jullie uren lol beleven?! De meeste spelletjes zijn tegenwoordig in kleinformaat te koop, dus om de ruimte hoef je het niet te laten! Op zoek naar inspiratie? In dit artikel 7 leuke spelletjes die makkelijk mee te nemen zijn op wintersport.

1. Vlotte geesten

Snel zijn en goed opletten. Dat is waar het bij dit spel allemaal om draait. Je zet vijf verschillende voorwerpen in een kring op tafel. Iedere ronde wordt er een kaart omgedraaid waarop één of meerdere voorwerpen staan afgebeeld. Je moet zo snel mogelijk het juiste voorwerp van tafel pakken. Lukt dat, dan mag je de kaart houden, pak je een verkeerd voorwerp, dan moet je een kaart weggeven. Het gaat erom dat je het spel eindigt met de meeste kaarten. Het lijkt simpel, maar uiteraard zitten er genoeg addertjes onder het gras.

2. Halli Galli

Halli Galli, ook wel het spel van de grote fruitsalade met bel, is het ideale spel om te spelen na een fijne skidag. Het totaal aantal kaarten wordt over iedere speler verdeeld. Om de beurt draait iedereen een kaart om en daar ga je mee door tot er precies vijf dezelfde vruchten op tafel liggen. Dan is het een kwestie van snel op de bel drukken, voordat een andere speler dat doet. Lekker fanatiek!

3. Yathzee

Makkelijk mee te nemen, super goedkoop en altijd leuk om te spelen. Gewoon simpel dobbelen en ondertussen met elkaar kletsen, lachen en de dag doornemen. Naarmate de rondes vorderen wordt iedereen steeds fanatieker en wordt het spel alleen maar leuker. Yathzee is een spel dat je uren kunt spelen. Gooi jij 5 dezelfde?

4. UNO

Vind je Pesten een leuk kaartspel? Dan vind je UNO zeker leuk! De traditionele kaarten zijn vervangen voor kaarten in vier kleuren met de cijfers 0 tot en met 9. Daarnaast zijn er speciale pestkaarten aan het spel toegevoegd, zoals een beurt overslaan, draai het spel om en het wijzigen van kleur. Net als bij Pesten gaat het er ook bij UNO wild aan toe. Raak jij als eerste je kaarten kwijt? Of vergeet je, heel stom, “UNO' te roepen als je net de laatste kaart in je handen hebt? Urenlang plezier gegarandeerd!

5. Regenwormen

Geen glibberige regenwormen, maar dobbel- en dominostenen met cijfers en wormpjes. Je hebt tijdens dit spel een behoorlijke dosis geluk en lef nodig. Je moet immers risico’s durven nemen. Op iedere dominosteen staat een getal. Dat getal is het aantal regenwormen. Er zijn 8 dobbelstenen, waarmee je zoveel mogelijk regenwormen verzamelt. Heb jij een speciale tactiek? Of is het gewoon een kwestie van geluk?

6. Beverbende

Heb jij een fotografisch geheugen, of ben je gewoon ontzettend goed in het ontwikkelen van bepaalde technieken? Dan is Beverbende het ideale spel voor jou. Beverbende is een kaartspel, maar dan met een memorie factor. Je hebt 4 kaarten voor je liggen, waarvan je er maar 2 mag bekijken. De kaarten bestaan uit strafpunten en uit actiekaarten. Heb jij de minste strafpunten voor je op tafel liggen? Dan win jij deze ronde. Natuurlijk is het leuk om af en toe een onlogische actie uit te voeren. Daarmee kun je jouw tegenstanders misleiden. Uiteraard word het spel nog spannender met meer deelnemers.

7. Koehandel

Eenmaal, andermaal, VERKOCHT! Koehandel is één van de populairste spellen op wintersport en dat is niet zo gek, want het is ontzettend leuk om te doen. Tijdens koehandel wordt de complete beestenboel van de boerderij geveild en is het zaak dat jij zoveel mogelijk (waardevolle) dieren weet te bemachtigen. Ieder dier komt vier keer voor in het spel en heeft een eigen waarde. Qua punten is het belangrijk dat je zoveel mogelijk kwartetjes bij elkaar spaart. Ben jij een goede verkoper? Of speel je juist een slim spelletje? Succes gegarandeerd!

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.