7 september 2018 door Yvonne in 'Recepten'' | 11 Reactie(s)

Tiroler Gröstl met spiegelei

Tijdens een actieve dag op de berg is niets zo lekker als een flink bord Tiroler Gröstl! Voedzaam en vrij makkelijk om te maken. Tiroler Gröstl is een traditionele Oostenrijkse recept en zoals de naam al verklapt, komt het uit de regio Tirol. Het recept is ontstaan doordat de koks van de gasthofen altijd teveel eten maakten voor de gasten. Eens in de zoveel dagen maakten ze van deze restjes het avondeten voor het personeel. Tiroler Gröstl werd geboren! Inmiddels is het een zeer gewaardeerd gerecht. Hieronder lees je hoe snel en simpel je deze Tiroolse specialiteit op tafel zet.

Ingrediënten Tiroler Gröstl

  • 600 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 300 gram spek in dobbelsteentjes
  • 2 keer 2 eetlepels boter
  • zout en (vers gemalen) zwarte peper
  • 1 theelepel marjolein
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 4 eieren
  • Optioneel: 250 gram gekookt rundvlees (soepvlees) in stukjes, of een restje varkensgebraad

Bereiding Tiroler Gröstl

Kook de aardappelen ongeveer 10 minuten in de schil. Giet de aardappelen af en verwijder de schil. Snijd de aardappelen in plakjes. Bak ondertussen de spekjes in boter. Als de spekjes bijna klaar zijn, zet dan het vuur lager en voeg de ui en knoflook toe. Bak het geheel totdat de ui mooi glazig is. Smelt boter in een pan en voeg hier de aardappelplakjes aan toe. Bak de aardappeltjes tot ze goudbruin worden, schep het geheel regelmatig om! Voeg het mengsel met de spekjes toe aan de aardappelen en breng het geheel op smaak met zout, peper en marjolein. Wil je de Tiroler Gröstl nog voedzamer en smaakvoller maken, voeg dan nog 250 gram gekookt rundvlees of een restje varkensgebraad aan het gerecht toe. Bak ondertussen de eieren en breng op smaak met zout en peper. Doe de Gröstl op de borden, strooi er wat peterselie over en leg er een gebakken spiegelei bovenop. Eet smakelijk!!

Tip: serveer de Tiroler Gröstl met een lekkere frisse salade.

Zo maakt men Tiroler Gröstl in restaurant Leithe Wirt (Serfaus):

Nog niet uitgegeten? Maak ook een van onze andere recepten:

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen