Skip to navigation Skip to main content

De leukste dingen die je meemaakt met een wintersportgroep

Groep wintersport

Op wintersport gaan met een groep vrienden of familie is één van de leukste dingen die er bestaat. De voorpret, de avonturen tijdens de wintersport en de mooie herinneringen na afloop zijn onbeschrijfelijk. Jaren na de vakantie halen jullie nog steeds herinneringen op en maken jullie opnieuw plannen voor de volgende wintersport samen. Natuurlijk zijn er weleens onenigheden, maar die wegen niet af tegen de gezelligheid en het plezier dat jullie hebben. Samen skiën, samen lunchen, samen après-skiën en ga zo maar door. Je doet zo veel leuke dingen met een wintersportgroep!

1. T-shirts of truien bestellen met jullie (bij)namen erop

De wintersport is weer geboekt, dus nu is het tijd voor de voorbereiding. Natuurlijk hoort daar een t-shirt of trui bij met jullie (bij)namen en eventuele groepsnaam erop. Natuurlijk in felle neonkleurtjes, zodat het lekker opvalt.

In teamkleding de piste op

2. Het feest begint al tijdens de heenreis

Eigenlijk al in de maanden daarvoor, maar nu gaan jullie echt die kant op. Vriend 1 heeft broodjes gesmeerd, vriend 2 komt met zakken snoep aan, vriend 3 heeft de playlist voor onderweg samengesteld, vriend 4 is veel te laat... Onderweg wordt er natuurlijk samen gestopt voor een minipicknick of plaspauze en de beste après-ski hits van 2024 kunnen jullie bij aankomst allemaal dromen.

3. Met z’n allen overnachten in een groot appartement

Natuurlijk overnachten jullie allemaal op hetzelfde adres. Een groot appartement met voor iedereen een eigen slaapkamer en een gezamenlijke woonkamer/keuken. Samen uren spelletjes spelen, kletsen en koken. Zo gezellig! Tips om irritaties in een wintersportgroep te voorkomen ›

4. Samen ontbijten en plannen maken voor de skidag

In een wintersportgroep heb je altijd bepaalde typetjes. Er is altijd iemand die vroeg opstaat en het ontbijt verzorgt. Een grote mand met versgebakken broodjes, vleeswaren van de slager, koffie en een pot Nutella en pindakaas uit Nederland. Jullie maken een planning voor de skidag en lachen om de avonturen van de vorige avond in de après-ski.

5. Samen skiën

Als je op wintersport gaat met een groep is samen skiën niet altijd even makkelijk. Het niveau is vaak verschillend en iedereen heeft andere behoeftes. Toch skiën jullie altijd één of twee dagen samen. Hoe lang jullie ook moeten wachten op de langzaamste uit de groep en hoe vaak die ene vriend ook klaagt over een koffiepauze… Samen skiën is leuk en het levert weer fantastische groepsfoto’s op. Hoe overleef je een wintersport met je vriendengroep ›

Groepje samen op de piste

6. Heel veel après-skiën

Meestal zijn jullie 2 à 3 avonden in het appartement te vinden, maar op de rest van de dagen wordt er hard gefeest. Het begint vroeg in de middag bij de barretjes aan de piste en gaat vervolgens door tot in de late uurtjes in het dorp. Eerst omkleden en douchen na het skiën? Echt niet… Groepstrui aan en gaan!

Met vrienden in de après-ski
© Spalder Media Group

7. Spelletjes spelen tot diep in de nacht

Samen après-skiën is leuk, maar van de hele avond spelletjes spelen kunnen jullie net zo erg genieten. Als jullie na een fanatieke dag op de piste thuiskomen, wordt de skikleding meteen verwisseld voor het huispak en komen de spelletjes op tafel. Lekker met een zelf gekocht wijntje of biertje erbij, een zak chips en toastjes. Genieten!

8. Samen lunchen en dineren

Samen skiën gaat niet altijd goed, maar jullie maken de afspraak om, als dat die dag mogelijk is, samen te gaan lunchen. Lekker aan een lange tafel in een knusse berghut lachen om de avonturen van de individuele groepjes. Ook de avondmaaltijd nuttigen jullie samen. De ene avond wordt er voor 10 man gekookt en de andere avond reserveren jullie een tafel in een restaurant. 

Schnitzel in berghut

9. De crash van een van je vrienden vastleggen

Tijdens de wintersport maken jullie continu foto’s en video’s. Er is altijd wel iemand met een telefoon in de hand. Alle groepsfoto’s zijn geweldig, maar als vriend A toevallig de ontzettend mooie crash van vriend B heeft vastgelegd, kan de pret niet meer stuk!

Crash in de diepe sneeuw

10. De foto’s en video’s die jullie gemaakt hebben bekijken

Na afloop van de wintersportweek komen jullie allemaal samen om de foto’s en filmpjes te bekijken. Jullie beleven de wintersportweek weer opnieuw en bespreken alle mooie en grappige herinneringen. Volgend jaar gaan jullie zeker weer met z’n allen!

11. Het fotoboek na afloop

Natuurlijk mag ook het fotoboek niet ontbreken. Want al die mooie herinneringen moeten voor eeuwig worden vastgelegd… Maken maar, dat fotoboek! Profiteer hier van korting.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.