23 november 2018 door Miranda in 'Recepten''

De wintersport is niet compleet zonder een Wiener Schnitzel op een zonnig terras of in een berghut. Een schnitzel hoort groot en knapperig te zijn. Het liefst geserveerd met een flinke portie goudgele friet, mayo en salade. Uiteraard mag een stukje citroen niet ontbreken en soms krijg je er ook Preiselbeere compote (vossenbessen compote) bij. Wiener Schnitzel is het ultieme gerecht voor op de berg, in een restaurant, maar ook voor thuis. Lees snel verder voor het recept van de lekkerste Oostenrijkse Wiener Schnitzel.

Ingrediënten Wiener Schnitzel:

  • 2 eieren
  • 4 ongepaneerde (kalfs)schnitzels van ongeveer 150 gram
  • Zout en peper naar smaak
  • Bloem
  • Paneermeel
  • 1 citroen
  • 75 gram boter
  • 5 eetlepels olie
  • Verse peterselie, fijngehakt
  • Optioneel: friet, Preiselbeere compote, salade

Wiener Schnitzel met patat

Bereiding Wiener Schnitzel:

Stap 1: Leg de schnitzels tussen twee lagen bakpapier of plasticfolie en sla deze plat met een zware pan of vleeshamer. Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met zout en peper.

Stap 2: Pak drie diepe borden. Doe in het ene bord de paneermeel en in het andere bord de bloem. Klop in het derde bord de eieren los. Haal de schnitzels eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door het paneermeel. Zorg dat de schnitzels goed bedekt zijn met paneermeel. Dit zorgt voor dat heerlijke krokante korstje.

Stap 3: Verhit in een grote koekenpan boter en olie. Bak de schnitzels op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin en gaar. Leg tijdens het bakken een groot bord met keukenpapier klaar. Laat de schnitzels hierop uitlekken als deze gaar zijn.

Stap 4: Snijd de citroen in vieren en hak de peterselie fijn.

Stap 5: Leg de schnitzels op de borden, strooi er peterselie over en serveer met een partje citroen, goudgele frieten en een frisse salade.

Tips voor het recept Wiener Schnitzel

In plaats van kalfsschnitzels kun je ook varkensschnitzels kopen. Laat de slager deze tot de gewenste grootte snijden. Een tip is om de schnitzels dan langs de rand een aantal keer in te knippen, zodat ze niet opkrullen in de pan. Verder is de bereiding hetzelfde als hierboven. In Oostenrijk serveert men de schnitzel vaak met Preiselbeere compote (vossenbes/rode bosbes). Als alternatief kun je cranberry compote of een fris/zure vruchtenjam gebruiken.

Guten Apetit!

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen