Skip to navigation Skip to main content

5 gezelschapsspellen met wintersport als thema

52170 - 5 gezelschapsspellen met wintersport als thema (4)
© Tea Time Productions

De wintersport leent zich uitstekend voor het spelen van een gezelschapsspel met vrienden of familie. Na het skiën gezellig met elkaar rond de tafel voor een uitdagend bord- of kaartspel. En hoe leuk is het als dat gezelschapsspel ook nog eens wintersport als thema heeft! Onze persoonlijke favoriet is het Ski d'Alpine. In dit blog 5 bordspellen met wintersport en skiën als thema.

#1. Ski d'Alpine

In het bordspel Ski d'Alpine moet je je route zien te vinden door een skigebied, waarbij je diverse opdrachten moet uitvoeren. Je bevindt je in een bergdorp op 1500 meter, waar zich diverse hotels, restaurants, après-ski-bars en andere faciliteiten bevinden. Op je weg langs de diverse bezienswaardigheden op de pistes en in het dorp moet je opdrachten tot een goed einde zien te brengen. Lukt jou dit als eerste en weet je de après-ski bar Spitze Bar te bereiken, dan heb je gewonnen. Ski d'Alpine kun je spelen met zes personen en je bent ongeveer een uurtje bezig. Oja, er is tegenwoordig ook een après-ski variant van Ski d'Alpine!

 

Bestel Ski d’Alpine voor € 39,95 bij Bol.com

#2. Winter!

Brrr! Buiten is het lente, maar binnen aan tafel is het ijskoud. Tijdens het spel ‘Winter’ (coöperatief strategiespel) ligt er ijs en sneeuw op de wegen. Vier families, die nog wel hun huis uit mogen om naar werk en school te gaan, kunnen hierdoor niet overal komen. Jij moet de straten schoonvegen en bestrooien met zout, zodat iedereen veilig naar buiten kan. Maak slimme keuzes, want anders moet je misschien wel in de sporthal blijven overnachten. Doel is om alle 12 plekken te bezoeken en de families weer veilig thuis te brengen.

 

Bestel Winter! voor € 23,95 bij Bol.com

#3. Sleetje rijden / Ski Club

Tablets aan de kant. Spelcomputers uit! Tijd voor een gezelschapsspelletje. Sleetje rijden / Ski Club is een bordspel dat veel op ganzenbord lijkt. Je moet zo snel mogelijk het einde van het speelveld zien te bereiken, door te gooien met de dobbelsteen. Maar voor je het weet raak je van de piste en moet je een beurt overslaan. Sleetje rijden / Ski Club is geschikt voor alle leeftijden en binnen 20 minuten heb je er een potje op zitten.

 

Bestel Sleetje Rijden/ski Club voor € 10,89 bij Bol.com

#4. Ski Run

Tijdens Ski Run moet je als eerste onderaan de piste zien te komen om vervolgens de après-ski in te kunnen duiken. Kies je route op de pistekaart door via liften omhoog te gaan en over pistes naar beneden te skiën. Pas op voor ijsplaten, jumps en onvoorziene botsingen met anderen op de pistes. Achterop geraakt? Snijd de piste af of maak terrein goed door te gaan heliskiën. Door op het juiste moment met de juiste kaartjes te spelen, moet je je skigenoten te snel afzijn. Interactief, constant actie en écht wintersport!

#5. K2

De K2 geldt als de moeilijkst te beklimmen bergtop ter wereld. Na de Mount Everest is de K2 op de grens van Pakistan en China ook nog eens de op één na hoogste berg ter wereld (8611 m). Als speler van dit bordspel sta je aan de voet van de berg voor de schier onmogelijke taak om boven te komen. Het weer, de route, gebrek aan zuurstof, je hebt er onderweg allemaal mee te maken. Door het dubbelzijdige speelbord (zomer en winter), een 2e set weerkaarten en 4 niveaus blijft gezelschapsspel K2 keer op keer uitdagend.

52170 -  (4)
Nog meer inspiratie voor leuke spellen
Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.