21 december 2019 door Florien in LijstjeAlgemeen

Wintersport is de mooiste vakantie van het jaar. We leven er maandenlang naartoe en als het eindelijk zover is, kunnen we niet wachten om in de auto te stappen en eindelijk naar de besneeuwde bergen te rijden. De hele week maken we allemaal momenten mee waar we ontzettend blij van worden. Van vers geprepareerde pistes, tot de eerste hap van een Afpelstrudel of het eerste biertje in de après-ski. In dit blog heb ik 15 blije momenten op een rijtje gezet. Kun jij ook niet wachten om op wintersport te gaan?

#1. De eerste hap Apfelstrudel met vanillesaus van de week

Zelf thuis een Apfelstrudel maken is heerlijk, maar nergens smaakt dit appelgebakje lekkerder dan op wintersport. Lekker op het terras in het zonnetje genieten van de eerste hap Apfelstrudel met vanillesaus van dit seizoen. Daar wordt toch iedere wintersporter blij van?

Apfelstrudel#2. Als we eindelijk met de auto naar de wintersportbestemming rijden

Eindelijk is het zover. Hier hebben we maandenlang naartoe geleefd en vandaag is het moment daar. Enthousiast zitten we in de auto. De deur van het huis is op slot, de auto zit vol, dus tijd om de motor te starten. Met een grote glimlach kijken we uit naar de week die gaat komen. Wat een heerlijk moment! 15 mooie en herkenbare momenten tijdens de heenreis >

#3. Het eerste biertje in de après-ski

Na een fanatieke dag op de latten heb je dat biertje echt verdiend. De eerste slok smaakt hemels en vooral naar meer. Even bijkomen, de dag doorspreken en genieten.

#4. Een rustige en brede blauwe piste

Rustige pistes maken ons altijd blij, maar als het gaat om een mooie brede blauwe afdaling, dan worden we pas echt gelukkig. Jezelf even helemaal laten gaan, zonder dat je op 40 andere wintersporters moet letten. Heerlijk!

Rustige brede blauwe piste

#5. Als het heel hard sneeuwt

Waarschijnlijk is dit een punt waar niet iedere wintersporter van kan genieten, maar persoonlijk word ik echt enorm blij als het sneeuwt tijdens het skiën. Het is een stuk rustiger en de pistes zijn één groot speelparadijs. Tussendoor lekker even stoppen voor een warme choco en je kunt er weer helemaal tegenaan.

#6. Wakker worden met een dik pak sneeuw

Als we op wintersport de gordijnen openen, naar buiten kijken en zien dat er die nacht een vers pak sneeuw gevallen is, zijn we op en top gelukkig. Schijnt het zonnetje en is de hemel blauw, dan weet je zeker dat deze wintersportdag perfect gaat worden. 

#7. Skiën met een strakblauwe hemel en een stralend zonnetje

Een flinke sneeuwbui is leuk, maar skiën met een strakblauwe hemel en stralend zonnetje is helemaal fantastisch. Het zicht is goed en iedereen is blij. Dit is het perfecte moment voor mooie wintersportkiekjes, dus vergeet vooral de camera niet mee te nemen!

Skiën strakblauwe hemel

#8. Lunchen in het zonnetje bij een gezellige berghut

Na een fanatieke ochtend op de latten, ga je op zoek naar een gezellige berghut. Lekker even op het terras bijkomen en genieten van een traditionele lunch. Wordt het een bord vol Kaiserschmarrn of ga je vandaag toch voor Käsespätzle?

#9. Wintersportfoto’s maken en bekijken

We worden niet alleen blij van foto’s maken, maar ook van foto’s kijken. Allemaal blije herinneringen aan een fantastische wintersportweek. Een perfecte foto voor op de kerstkaart, een nieuwe profielfoto op Facebook of een grappige foto van een bijzondere skicrash. Allemaal leuk om nog jaren daarna van te genieten. Volg jij Snowplaza al op Instagram? Klik hier en blijf op de hoogte van al onze avonturen in de sneeuw >

#10. Urenlang spelletjes spelen na afloop van de skidag

De één kiest voor après-ski in een drukke bar, de ander geeft voorkeur aan een spelletjesmiddag in het appartement. Lekker met z’n allen aan tafel in de gezamenlijke ruimte, een borreltje erbij en spelletjes spelen. Zo gezellig! 7 leuke spellen die makkelijk mee te nemen zijn op wintersport >

#11. Ribbeltjespistes

Er gaat niks boven een vers geprepareerde piste. Lekker even genieten zonder sporen van andere wintersporters of hoge sneeuwheuvels. Wie wordt daar nou niet blij van?

Ribbeltjespiste blij

#12. Poedersneeuw waar nog niemand heeft geskied

Als het heeft gesneeuwd moet je er als off-piste liefhebber vroeg bij zijn voor een ‘first-track’ in de vers gevallen poeder. Het geeft zo'n heerlijk gevoel om door sneeuw te glijden waar nog niemand is geweest!

#13. Genieten van de lekkerste wintersportgerechten

Je kunt thuis alle recepten namaken, maar een bord Tiroler Gröstl, Tartiflette, Kaiserschmarrn of Sauerkraut mit bratwurst smaakt toch het lekkerst in een traditionele berghut op wintersport. Welk gerecht het ook is, we worden er allemaal blij van!

#14. Het horen van après-skimuziek

Après-ski muziek maakt ons blij. Bij het horen van de deuntjes op de piste hebben we meteen zin om te dansen of om na afloop de kroeg in te duiken. Lekker meezingen met ‘Anton aus Tirol’, ‘Cowboys en Indianen’ of ‘Atemlos durch die nacht’. Op en top genieten!

#15. Even stilstaan bij een prachtig bergpanorama

In de Alpen vind je tal van uitkijkplatformen en uitzichtpunten waar je kunt genieten van een prachtig bergpanorama. Lekker stilstaan en genieten van al het moois om je heen. De indrukwekkende bergtoppen zorgen voor een grote glimlach op je gezicht en je voelt je als een koning of koningin in de sneeuw.

Blij uitzichtplatform wintersport


Apfelstrudel image widget

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen