Skip to navigation Skip to main content

Tips tegen een kater na de après-ski

Bier Halfvol

Wat is de après-ski toch altijd weer gezellig. Je leeft er het hele jaar naartoe en geniet er met volle teugen van. De alcohol vloeit rijkelijk, je zingt uit volle borst mee met de bekende hits en maakt onvergetelijke avonden mee met je vrienden. De keerzijde van de après-ski is het moment dat je de volgende ochtend je ogen opendoet. Het voelt alsof er een lawine over je heen is gekomen. Je hoofd bonkt aan alle kanten en je trilt als een rietje. Ai! En er wordt van je verwacht dat je over een uurtje weer bij de skilift staat... In dit artikel 10 tips tegen een kater na de après-ski.

1. Drink genoeg water

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: water drinken helpt! Drink tijdens de après-ski gewoon af en toe een glas water en gooi ook voor het slapen gaan nog het nodige vocht naar binnen. Dan sta je de volgende ochtend een stuk prettiger op!

2. Mix niet alles door elkaar

Wanneer je met je vrienden afspreekt om een avond geen Schnapps en Jägermeister te gaan drinken, is het wel zo fijn als iedereen zich daaraan houdt. Ook zonder de nodige shotjes zal het een gezellige avond worden. En wanneer je niet alles door elkaar heen drinkt, is de kater een stuk minder hevig.

Verschillende drankjes
Hou het bij één drankje, niet allerlei soorten!

3. Sla eens een rondje over

Je moet er stevig voor in je skischoenen staan, maar het is echt niet erg om zo nu en dan eens een rondje over te slaan. Wanneer je net een paar glaasjes minder drinkt, blijf je die avond en de dag erna een stuk frisser. Terwijl je vrienden steeds dieper in het glaasje beginnen te kijken, voel jij je nog kiplekker!

4. Slaap genoeg

Wees zo verstandig om na de après-ski direct naar huis te gaan. Hoe aanlokkelijk het ook is om nog even een drankje in een andere bar te gaan halen, doe het niet. Maak er een gezellige après-ski van, maar ga als de avond valt gewoon lekker naar je accommodatie om nog een beetje op tijd in bed te liggen.

5. Eten!

Kies tijdens de après-ski niet voor een ‘liquid dinner’ maar ga na afloop nog even goed eten. Kook thuis een stevige maaltijd of ga langs een restaurant voor een goed bord eten. Voor het ontbijt de volgende ochtend geldt hetzelfde, nuttig maar weer flink wat Kaiserbroodjes. Wanneer je tijdens de lunch ook nog een vette Wiener Schnitzel of Currywurst naar binnen schuift, verdwijnt je kater als sneeuw voor de zon.

Schnitzel tegen de kater na de après-ski
Een Wiener Schnitzel doet altijd wonderen!

6. Bedek je gezicht met je goggles en buff

Mocht de kater toch aanwezig zijn, dan kun je deze maar beter zo goed mogelijk proberen te verbergen. Zet je goggles en helm al direct op je hoofd en draag een buff om je gezicht te bedekken. En dat je vandaag wat stiller bent heeft echt niet te maken met afgelopen avond! ;-)

7. Neem een duik in de sneeuw

Niets zo verkwikkend als een duik in de verse sneeuw. Laat de warme douche voor wat ie is en ga gewoon lekker een stukje door de sneeuw zwemmen. Je zult zien dat je er een flinke opkikker van krijgt!

Sneeuwduik
© Spalder Media Group
Lekker fris, zo'n sneeuwduik!

8. Pak de eerste lift en snuif de frisse berglucht op

De après-ski mag natuurlijk niet ten koste gaan van je kostbare tijd op de piste. Sta op tijd op om bij de eerste lift te staan. Het eerste uurtje wordt even doorbijten, maar daarna zal je zien dat de frisse berglucht je goed doet! Gewoon op de piste gaan staan blijft het allerbeste anti-kater middel.

9. Ga gewoon weer de après-ski in

Je gaat maar één week per jaar op wintersport, dus ook de volgende dag ga je gewoon weer de après-ski in. Van fouten moet je immers leren en met alle tips moet je je ook de volgende dag weer prima weten te redden!

Après-ski tegen kater
© Spalder Media Group
Ellende met ellende bestrijden!

10. Verzin een smoesje

En mochten je benen na één afdaling toch ontzettend slap aanvoelen, dan is het tijd om een smoesje te gaan verzinnen. Geef de schuld aan je niet gewaxte ski’s, het slechte zicht op de piste of de belabberde sneeuwkwaliteit. Zoek de eerste de beste berghut op en kom even heerlijk bij met een warme choco en Apfelstrudel.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.