Skip to navigation Skip to main content

Wintersport 2022/2023: tips, inspiratie en aanbiedingen

Blij Wintersport

Ein-de-lijk komt de wintersport van 2022/2023 dichterbij. Met die heerlijke verse laagje van afgelopen weekend is het wintersportvlammetje weer helemaal aangewakkerd. Kun jij ook niet wachten om weer die kant op te gaan? In dit artikel vind je allerlei handige informatie voor een wintersport tijdens skiseizoen 2022/2023. Ideaal voor als je nog niet hebt geboekt, maar ook zeker handig als je dat al wel hebt gedaan. Van handige tips voor de voorbereiding tot de beste aanbiedingen!

Wintersport 2022/2023
© Spalder Media Group

Wanneer op skivakantie?

Nog zo’n lastige vraag… Althans, misschien wel als je niet gebonden bent aan de schoolvakanties. Anders is de keuze snel gemaakt, dan wordt het of skiën in de voorjaarsvakantie of in de kerstvakantie. Je bent dan al snel gebonden aan de drukke weken tijdens het hoogseizoen. Is dit niet het geval, dan kun je ook in de rustige weken van het laagseizoen gaan skiën. Dat scheelt vaak ook flink in de portemonnee en meestal kun je aantrekkelijke last minutes scoren.

Inspiratie voor skiseizoen 2022/2023

Nog niet geboekt en nog geen flauw idee waar de reis naartoe gaat? Om je een handje te helpen heb ik wat links naar reisverslagen van afgelopen skiseizoen op een rijtje gezet en ook waar je video’s vindt over dorpen en skigebieden die we de afgelopen jaren hebben bezocht:

Skibestemmingen in foto's

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
© Spalder Media Group
Les Portes du Soleil
© Spalder Media Group
Marmot Basin, Canada
© Spalder Media Group
Val Gardena

Een accommodatie voor je wintersport in 2022/2023 boeken

Heb jij je accommodatie voor de wintersport van 2022/2023 nog niet geboekt? Dan wordt het hoog tijd om eens een kijkje te nemen. De boekingen gaan hard voor komend skiseizoen! Actie ondernemen dus als je verzekerd wilt zijn van een fijne accommodatie in je favoriete skigebied.

Goed voorbereid naar de sneeuw

De wintersport van 2022/2023 komt steeds dichterbij! Ga je met de auto, de trein, met de bus of toch met het vliegtuig naar de sneeuw? Vergeet in ieder geval geen winterbanden en sneeuwkettingen als je met de auto die kant op gaat. Beide zijn in de meeste landen verplicht, maar bieden daarnaast ook meer rijcomfort en veiligheid.

Met de auto op wintersport in 2022/2023
© Spalder Media Group

En daarna?

Helaas komt aan de fijne sneeuwvakantie ook weer een eind. Nu is het zaak om dat fijne wintersportgevoel van wintersport 2022/2023 zo lang mogelijk vast te houden. Lekker alle foto’s uitzoeken en tussendoor de nodige wasjes draaien. Mis je dat overheerlijke pannetje Kaiserschmarrn al? Waarom kook je thuis niet een traditioneel wintersportrecept?

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.