31 januari 2018 door Fabian in 'Skigebieden onder de loep''

Harakiri, Japans voor zelfmoord. Hier staat een van de steilste pistes van Oostenrijk ook voor garant wanneer je geen ervaren skiër bent. De Harakiri heeft een hellingsgraad van maar liefst 78% en is hiermee steiler dan sommige skischansen. Op de 1500 meter lange piste vinden adrenalinejunkies een uitdaging van formaat. Belangrijk is om de Harakiri niet te onderschatten. Mocht je onverhoopt ten val komen, dan glijd je honderden meters naar beneden. Snowplaza heeft zich aan de Harakiri gewaagd, en vertelt je hoe je deze afdaling in het Penken-skigebied in Mayrhofen het beste tot een goed einde brengt.

De Harakiri is de steilte geprepareerde piste van Oostenrijk

Hoe steil de Harakiri is, wordt al verraden door de naam. Harakiri komt uit het Japans en staat bekend als ‘rituele zelfdoding’. Wanneer je op de Penken met de Knorrenbahn over de piste zweeft, besef je pas goed wat je 10 minuten later te wachten staat. Je hart zal plotseling wat sneller beginnen te kloppen. De kunstsneeuw en extreme hellingsgraad zorgen bovendien voor extreem ijzige pistecondities. De Harakiri is zelfs zo steil, dat de pistebully de afdaling alleen met behulp van een lier kan prepareren.

Zo overwin je de Harakiri zonder valpartijen

Laten we vooropstellen dat je voor de Harakiri dient te beschikken over een bovengemiddelde skitechniek. Het motto luidt: lichaamsgewicht naar voren en constante druk op de dalski. Na een paar bochten zal je zien dat het steilste stuk al achter de rug is. Het onderste gedeelte van de afdaling is al een stuk vriendelijker qua hellingsgraad. Ter voorbereiding kun je eerst piste nr. 12 (Devils Run) afwerken. Kom je hier heelhuids beneden, dan is het de beurt aan de Harakiri.

Aandenken aan de Harakiri: foto’s en T-Shirts

Iedere vrijdag tussen 13.00 en 15.00 uur kun je je op de Harakiri laten vereeuwigen. Na je run kun je de beelden gratis downloaden van internet. Ook heb je de mogelijkheid om de foto op een T-shirt te laten drukken om zo aan iedereen je prestatie te laten zien! De T-shirts zijn verkrijgbaar bij de Mayrhofner Bergbahnen en de Harakiri Bar. De Harakiri is hiermee niet alleen een van de steilste, maar ook een van de meest vermarkte pistes van de Alpen.

Après-Harakiri in Mayrhofen

Na gedane arbeid is het natuurlijk tijd voor de après-ski in Mayrhofen. Waar anders dan bij de Harakiri Bar kun je napraten over de enerverende afdaling. Het is een ideale plek om te relaxen en te chillen na afloop van een lange wintersportdag. Andere populaire après-ski bars in Mayrhofen zijn de Pilzbar, Ice Bar en de Yeti Bar.

Feiten & cijfers over de Harakiri

Bergstation: Knorren Lengte: 1.500 m
Hoogste punt: 2.081 m Hoogteverschil: 376 m
Hellingsgraad: 78 % Moeilijkheidsgraad: Zwaar
Tip: Ice Bar Preparatie:Goed
Skigebied: Penken, Mayrhofen Oordeel:4 sterren

Oordeel over de Harakiri afdaling

De Harakiri in Mayrhofen is een uitdagende piste voor geoefende wintersporters. Bij goede pistecondities is het een genot om met de kanten in de sneeuw te snijden. Helaas is de piste vaak erg druk door de aantrekkingskracht die de Harakiri heeft. Hierdoor moet je een stuk zorgvuldiger je bochten maken, om de andere wintersporters, of valpartijen, te ontwijken. Al met al wordt de piste behoorlijk gehypet, maar geeft het toch een heerlijk gevoel om de Harakiri met succes af te dalen. Het maakt het piste-, snowpark-, en après-ski aanbod in Mayrhofen in skigebied Ski Zillertal 3000 compleet.

Nog meer steile pistes in de Alpen

De Harakiri staat te boek als de steilste geprepareerde piste van Oostenrijk. Is dit voor jou nog niet genoeg? Er zijn nog veel meer steile pistes in de Alpen te vinden.

  • Kandahar in Garmisch Classic: tot 92% hellingsgraad, 3300 meter
  • Streif in Kitzbühel: tot 85% hellingsgraad, 3300 meter
  • Diabolo in skigebied Golm/Montafon: tot 70% hellingsgraad, 1500 meter
  • Gamsleiten 2 in Obertauern: Buckelpiste, hellingsgraad tot 100%, 1300 meter

Klaar voor je volgende afdaling? Plan je wintersport >>

Wintersport is mijn grote hobby. Ik ga ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en hou van alles wat met skiën te maken heeft. Mijn enthousiasme probeer ik op het weblog van Snowplaza over te brengen!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen