23 augustus 2020 door Thijs in Algemeen

Wie niet gebonden is aan schoolvakanties, kan tijdens wintersportseizoen 2020/2021 op wintersport gaan tijdens de rustige weken. Gedurende het laagseizoen is het een stuk rustiger op de pistes en heb je geen last van wachtrijen bij de lift. Ook op de weg zijn er vrijwel geen files. Niets is zo fijn als een wintersport tijdens het laagseizoen! In dit weblog een overzicht van de rustige weken tijdens wintersportseizoen 2020/2021.

Vermijd de schoolvakanties

De drukste weken tijdens wintersportseizoen 2020/2021 zijn de weken waarin de schoolvakanties plaatsvinden. Van 19 december 2020 tot 3 januari 2021 is het kerstvakantie en trekken veel wintersporters naar de Alpen. Halverwege februari is het tijd voor de voorjaarsvakantie. Van 13 tot 21 februari 2021 (Week 7) is regio zuid aan de beurt en van 20 tot 28 februari 2021 (Week 8) het midden en het noorden. Ook de schoolvakanties in België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Engeland hebben hun invloed op de drukte in de skigebieden. Zo kun je stellen dat ook de weken van 30 januari tot 7 februari 2021 (Week 5) en van 6 februari tot 14 februari (Week 6) extra druk gaan worden.

Alleen op de piste


Drukte bij verse sneeuw

Zijn alle weken die hierboven niet staan genoemd dan rustig? Eigenlijk wel. Vakantiegangers hebben de grootste invloed op de drukte in een skigebied. Andere factoren spelen ook een rol, maar zijn minder bepalend. Wanneer er verse sneeuw is gevallen en daarna de zon weer gaat schijnen, gaan veel locals de piste op. Wintersportliefhebbers die op korte afstand van de skigebieden wonen, besluiten bij topcondities eerder om een dagje of weekendje te gaan skiën. Daarnaast zijn populaire skigebieden in bekende wintersportregio’s altijd drukker dan kleine, afgelegen skigebieden.

Aanbiedingen wintersport 2020/2021 >

Rustige wintersportweken: januari en maart

De rustige wintersport weken vallen vroeg, in het midden en aan het einde van het wintersportseizoen 2020/2021. Wie na de extra lange zomerstop vroeg in het seizoen op de ski’s wil staan, kan begin december (Week 49 en 50) op veel plekken al heerlijk skiën op rustige pistes. Ook na de kerstvakantie, in januari, breekt een periode aan zonder schoolvakanties en drukte (Week 2, 3 en 4). Wie houdt van verse sneeuw, komt in deze weken vaak niets te kort. Maart is misschien wel de allerfijnste wintersportmaand (Week 11 en 12). De massa is al op wintersport geweest, er ligt nog sneeuw genoeg en de dagen worden alweer wat langer. Nog een voordeel: meer kans op zon!

Lege blauwe piste

Rustige skigebieden in de Alpen

Populaire skigebieden met honderden kilometers aan pistes, après-ski, evenementen en tal van andere voorzieningen trekken het hele seizoen veel wintersporters. In het laagseizoen vind je hier zeker geen overvolle pistes, maar écht rustig is het pas wanneer je voor een onontdekt skigebied kiest. Zo zijn in Oostenrijk Turracher Höhe, Galtür en het Brandnertal rustige aanraders. In Italië zijn skigebied 3 Zinnen Dolomiten, Gitschberg-Jochtal en het Schnalstal nooit druk. Liever naar Frankrijk? Kijk eens naar Serre Chevalier, Bonneval sur Arc of Val Cenis. Een wintersport in Zwitserland heeft z’n prijs, maar dan geniet je wel zo goed als zeker van rustige pistes!

Lege piste Turracher Höhe
Wie van rust op de pistes houdt, moet naar Turracher Höhe

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen