"De bergen hebben iets magisch!"

FlorienHelemaal wanneer de toppen wit kleuren en het zonnetje er doorheen schijnt. Dat zijn de jaloersmakende, maar vooral hele fijne momenten! Waarom hebben wij geen bergen in Nederland en waarom valt er hier niet zo veel sneeuw? Mijn eerste keer skiën was op mijn 12e. Tot die tijd had ik alleen zomers een keer met m'n laarzen in de eeuwige sneeuw gestaan in de Franse Pyreneeën en kon ik er alleen maar van dromen om ook een keer echt op de latten te staan. Gelukkig heb ik het mogen leren en wat is het fantastisch en verslavend!

Op les, moet dat echt?

Mijn ouders namen mij voor het eerst mee naar de sneeuw (in Italië) toen ik in de eerste klas van de middelbare school zat. Ik herinner me nog goed dat mijn zusje en ik samen op les moesten. Daar had ik niet zo’n zin in want ik ging het liefst gelijk met iedereen mee omhoog. Daarnaast sprak ik toen slechts een paar woorden Engels en al helemaal geen Italiaans. We kwamen terecht in een klasje met allemaal volwassenen en een fantastische skileraar. Ik hoor hem met z’n Italiaanse accent nog zeggen: ‘Le shi paralel! Le shi paralel!‘. Na mijn eerste skiles was ik gelijk helemaal verkocht en wilde ik nu toch wel wat meer van de berg ontdekken. Mijn vader nam me mee omhoog en dacht een makkelijke piste te hebben uitgekozen. Helaas nam hij mij, na slechts 2 uur op de latten, mee van de zwarte piste (die er best wel blauw uitzag in mijn ogen). Keihard onderuit gegaan, maar na een uur roetsjen had ik toch mijn angst overwonnen, draaide ik wat pizzabochtjes en begon ik het skiën alleen nog maar leuker te vinden en motiveerde me het om nog meer te leren. De rest van de week ben ik braaf op les gegaan.

Florien Brunt

Minstens 1 keer per jaar

Na die keer in Italië kreeg ook ik het wintersportvirus onder de leden. Ieder jaar opnieuw kan ik uitkijken naar het moment dat het gaat sneeuwen. Plannen maken met wie je dit jaar richting de sneeuw trekt, de sneeuwhoogte apps in de gaten houden en het aftellen naar de wintersportvakantie kan beginnen. Ik heb niet perse een favoriet wintersportland of dorp. Het Italiaanse Livigno vind ik fantastisch, maar ook in Frankrijk of in de Oostenrijkse dorpen zoals Flachau, Obergurgl en Schladming heb ik het helemaal naar m’n zin! Ik vind het vooral leuk om op ontdekkingstocht te gaan en om iedere keer weer een ander gebied of dorp te bezoeken. Op zoek naar de fijnste pistes, de gezelligste traditionele berghutten en uitdagende paden naast de piste.

Een feestje hoort erbij

Een ander belangrijk onderdeel van de wintersportvakantie vind ik toch wel de après-ski. Niet iedere dag, maar zeker een paar middagen na het skiën lekker los gaan in de après-ski. ‘Cowboys en Indianen‘, ‘wir wolln die Eisbärn sehen’, je noemt het maar. Lekker meezingen, een paar wijntjes of biertjes in je hand, helemaal gezellig!

Reizen en wintersport vind ik echt helemaal fantastisch! En wat is er leuker om dat samen met je beroep te kunnen combineren?

De laatste 5 artikelen van Florien

1 juli door Florien in 'Recepten''

Als er één ingrediënt is waar we allemaal gelukkig van worden, dan is het kaas. Kaas, kaas en nog eens kaas. Of het nou een dikke plak op brood is, een Franse variant op een toastje of gesmolten in een gerecht dat helemaal in het teken staat van kaas. Eén van de kaasgerechten waar we heel blij van worden is Käsespätzle. Tijdens een wintersport in Oostenrijk mag je dit gerecht dan ook echt niet overslaan! Bij iedere prik trek je met je vork lange kaasdraden mee en als je bordje leeg is, dan weet je zeker dat je tot aan het diner geen honger hebt. Krachtvoer op z’n best! In dit blog heb ik de favoriete bordjes Käsespätzle van Snowplaza voor je op een rijtje gezet. Meer ›

26 juni door Florien in 'Recepten''

Een kom warme Goulashsoep is de ideale lunch in een berghut. Deze goedgevulde maaltijdsoep is voedzaam en perfect om weer helemaal mee op krachten te komen. Het recept voor Goulashsoep komt oorspronkelijk uit Hongarije, maar is inmiddels helemaal ingeburgerd in de Oostenrijkse keuken. De smaken die je in de bergen proeft, kun je natuurlijk ook in je eigen keuken creëren. Benieuwd hoe? Volg dan dit recept voor Goulashsoep. Meer ›

19 juni door Florien in 'Recepten''

Zonder een traditionele Apfelstrudel met vanillesaus is je wintersport in Oostenrijk natuurlijk niet compleet. Officieel is het een nagerecht, maar wat ons betreft kun je dit de hele dag wel eten. Bij de koffie, na de lunch of als toetje na de hoofdmaaltijd. Uiteraard smaakt dit gerecht niet alleen lekker op wintersport, maar ook in je eigen huis. Trek gekregen? Ga dan aan de slag met dit recept voor Apfelstrudel. Meer ›

3 juni door Florien in 'Recepten''

Frankrijk, het land van lekker eten, Franse kaas, goede wijnen en mooie wintersportgebieden. Ben je in Frankrijk op wintersport, dan kun je op en top genieten van mooie streekproducten, lekkere wijnen en heerlijke gerechten. Op de piste geldt wel dat je de grote ‘vreetschuren’ beter kunt vermijden en op zoek moet gaan naar een authentieke berghut. Heb je die eenmaal gevonden, dan kun je je te buiten gaan aan de lekkerste Franse wintersportgerechten. Om je daarmee te helpen, hebben wij ze alvast voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de 11 lekkerste Franse wintersportgerechten. Welke is jouw favoriet? Meer ›

23 mei door Florien in 'Recepten''

Inmiddels heb je de lekkerste wintersportgerechten van Italië en Oostenrijk voorbij zien komen. Stuk voor stuk gerechten waarbij het water je in de mond loopt, maar natuurlijk mag ook Zwitserland niet aan dit rijtje ontbreken. Als echte zoetekauw of kaasliefhebber ben je hier helemaal aan het juiste adres, maar ook de andere specialiteiten mogen zeker niet worden overgeslagen. Op wintersport naar Zwitserland betekent niet alleen lekker skiën, maar ook ontzettend lekker eten. Wat eet je dan? Nou, onder andere de 11 lekkerste Zwitserse wintersportgerechten! Meer ›