Skip to navigation Skip to main content
USA
© Spalder Media Group
USA

Wintersport USA

Wintersporten in Amerika is iets wat je de rest van je leven niet meer zult vergeten. Je komt oren en ogen tekort om alles in je op te slaan. Iedere fanatieke wintersporter zou een keer op wintersport naar Amerika moeten gaan. Al is het alleen maar om die ultradunne sneeuw te ervaren waardoor je heerlijk off-piste kunt skiën.

Wintersporten in Amerika is compleet anders dan in de Alpen. De service en pistepreparatie is voortreffelijk en wachttijden bij de liften komen haast niet voor. Tel daarbij het glooiende, beboste landschap op en je begrijpt dat wintersporten in de Verenigde Staten zeer bijzonder is. Dat de pistes hier kort en niet al te steil zijn, betekent niet dat gevorderden zich hier niet thuis voelen. Iedereen vermaakt zich tijdens een wintersport in de VS.

Skigebieden in de Verenigde Staten

In de Verengide Staten liggen diverse skigebieden die niks onder doen voor de gebieden in de Alpen. Hoewel het karakter van de bergen iets glooiender is reiken de skigebieden toch tot behoorlijke hoogtes. Over de sneeuwzekerheid hoef je je daarom geen enkele zorgen te maken. Het bekendste skigebied van de VS is Aspen. Dit skigebied beschikt over een groot aanbod pistes waar zowel beginners als gevorderden op uit de voeten kunnen. De skigebieden in de USA zijn veelal gesitueerd op meerderde bergen die onder hetzelfde skigebied vallen. BreckenridgeKeystone en Park City - Deer Valley zijn hier goede voorbeelden van. Kijk er niet raar van op wanneer pistes in Amerika van elkaar worden gescheiden door een hek. De pistes van Park City en Deer Valley zijn met een hek van elkaar gescheiden omdat beide gebieden een andere eigenaar hebben. Een ander opvallend punt is dat snowboarders niet welkom zijn in Deer Valley.

Populaire skidorpen in de USA

De skidorpen in de USA zijn totaal anders dan je gewend bent in de Alpen. Geen knusse, authentieke dorpjes met een plein en een kerk maar wintersportnederzettingen met moderne voorzieningen. Aspen is zonder twijfel het meest bekende skidorp in de Verenigde Staten. Deze plaats heeft een luxe karakter en dit is ook een van de redenen waarom veel celebreties hier hun wintersport doorbrengen. Deer Valley is ook een exclusieve wintersportbestemming met een mondain tintje. In Breckenridge in Colorado waan je je in het Wilde Westen. De gebouwen hebben die typische Amerikaanse uitstraling en ’s avonds is er een gezellig nachtleven. SteamboatKeystone en Park City zijn andere skidorpen in Amerika waar je kennis kunt maken met deze bijzondere wintersportsfeer. Hier vind je echt geen Wiener Schnitzels, kaiserschmarren of Tiroler Gröstl.

Freeride en freestyle tijdens je wintersport in Amerika

Die heerlijke sneeuw trekt zeer veel freeriders voor een wintersport naar Amerika. Aangezien de bergen hier niet al te ruig zijn kunnen ook licht-gevorderden een uitstapje buiten de piste maken. Tijdens je wintersport in Amerika kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Liefhebbers van freestyle zijn hier ook aan het goede adres. Funparks worden zeer goed onderhouden en beschikken over een keur aan obstakels. Freeriders en freestylers zitten goed tijdens hun wintersport in de Verenigde Staten.

Voor de beste sneeuwkwaliteit moet je naar de VS

Wintersporters die in de VS zijn hebben geskied omschrijven de kwaliteit van de sneeuw als de beste die ze ooit hebben meegemaakt. Amerika heeft koude, sneeuwzekere winters dus wanneer je je ticket boekt hoef je niet bang te zijn dat je wintersportavontuur in duigen valt. De ongekende sneeuwkwaliteit is te verklaren door het feit dat de sneeuw hier een stuk fijner is. Met name tijdens het poederskiën ervaar je pas echt goed hoe waanzinnig de sneeuw in de USA is.

Wintersport accommodaties in de USA

In tegenstelling tot de Alpen vind je in de USA geen grote verscheidenheid aan accommodaties. In Amerika bestaat het merendeel van de accommodaties uit hotels en enkele appartementen. Ook zijn er skigebieden waar je kunt overnachten in traditionele chalets waarvan de meeste aan de piste liggen. In je eigen blokhut in de Amerikaanse bergen wordt je wintersport nog bijzonderder. Alsof een wintersport in de Verenigde Staten nog niet bijzonder genoeg is!

Vliegen naar je wintersportbestemming in Amerika

Wie van plan is om op wintersport naar Amerika hoeft over de wijze van vervoer niet lang na te denken. Per vliegtuig vertrek je naar Denver of Aspen en aansluitend dien je voor een transfer te zorgen of een auto te huren. De vliegreis naar Amerika neemt ongeveer 13 uur in beslag. Wanneer je eenmaal op de plaats van bestemming in de USA bent aangekomen zul je de lange reis echter weer gauw vergeten zijn.

Beleef een onvergetelijke wintersport in de USA

Wintersporten in de USA is een bijzondere ervaring dat iedere wintersporter een keer mee zou moeten maken. Het wintersportgevoel is hier totaal anders dan in de Alpen. De sneeuw voelt anders aan, de mensen spreken een andere taal, de bergen zien er anders uit. Toch zul je direct verkocht zijn en overdonderd worden door hoe wintersport in de VS beleefd wordt. Wanneer je door de straten van BreckenridgeAspenDeer Valley of Steamboat loopt waan je je in een compleet andere wereld. In de Verengide Staten beleef je een onvergetelijke wintersport.

Klik hier voor de skigebieden in de USA >
Klik hier voor de skidorpen in de USA >

Dorpen in USA

meer dorpen