1 december 2020 door Florien in Skigebieden onder de loep

Voor veel wintersporters is een hooggelegen skigebied een belangrijk criterium. Deze skigebieden zijn sneeuwzeker en ook als de temperaturen stijgen, blijven de hoger gelegen pistes veel langer goed. En dat niet alleen, je geniet vaak van een schitterend uitzicht op de omringende bergwereld en de dalen. Eerder heb je kunnen lezen over skigebieden met veel pistes boven de 2500 meter. Vandaag heb ik een lijstje gemaakt met skigebieden waar veel pistes boven de 2000 meter liggen.

#1. Silvretta Arena Ischgl – Samnaun

De Silvretta Arena Ischgl - Samnaun hoort absoluut thuis in het lijstje ‘skigebieden met veel pistes boven de 2000 meter’. Maar liefst 90% van de 240 pistekilometers ligt boven de 2000 meter. Sneeuwzeker skiën doe je hier van november tot mei. Je kunt mooie tochten skiën (de Smugglerrunde), lunchen in de vele moderne berghutten en heerlijk door de straten wandelen.

Pistebord Silvretta Arena Ischgl – Samnaun


#2. Nauders

Als je de pistekaart van Nauders bekijkt, dan zie je al snel dat het merendeel van de afdalingen boven de 2000 meter ligt. Nadat je op 2200 meter hoogte uit de gondel of stoeltjeslift bent gestapt, kun je via verschillende stoeltjes- en sleepliften nog verder omhoog en de rest van het skigebied verkennen. Het is zelfs mogelijk om de hele dag boven de 2000 meter te skiën! De dalafdaling naar Nauders neem je gewoon pas aan het eind van de dag.

#3. Isola 2000

Isola 2000 is één van de meest zuidelijk gelegen skigebieden in de Alpen. De zon schijnt vaak, maar ondanks dat ligt er ook meer dan voldoende sneeuw. Je hebt hier toegang tot 120 km aan pistes. Deze liggen allemaal boven de 1800 meter en het merendeel daarvan ook nog eens boven de 2000 meter. Omdat er veel blauwe pistes zijn, is Isola 2000 zeer geschikt voor beginners.

#4. Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis is één van de meest populaire skigebieden voor families met kinderen. Je vindt hier meerdere kinderlanden, fijne pistes en allerlei leuke activiteiten. Wintersporters hebben toegang tot bijna 200 pistekilometers. Vooral aan de kant van Ladis en Serfaus liggen veel pistes boven de 2000 meter.

Skiën in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

#5. Stubaier Gletscher

De Stubaier Gletscher is één van de skigebieden in het Stubaital. Met ruim 60 km aan pistes is dit het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Op piste 27 (verbinding dalstation Gamsgarten I met 3S Eisgrat I) en skiroutes 26 en 14 na, liggen alle pistes boven de 2300 meter. Wintersporters van alle leeftijden en niveaus kunnen hier uit de voeten. Er zijn leuke berghutten en tal van andere faciliteiten. Tip: bezoek het Top of Tyrol uitzichtpunt op 3110 meter.

#6. Ski Arlberg

Met ruim 300 km aan pistes is Ski Arlberg het grootste skigebied van Oostenrijk. Je kunt hier iedere dag een andere tocht skiën, waaronder de bekende Run of Fame Arlberg en der Weisse Ring. Het skigebied reikt tot een maximale hoogte van 2800 meter. Veel afdalingen liggen boven de 2000 meter.

#7. Sölden

Vanuit Sölden heb je toegang tot 140 km aan pistes, gelegen op meerdere drieduizenders en twee gletsjers. Je gaat hier dus al snel de hoogte in. Op een paar dalafdalingen na, ligt bijna alles hier boven de 2000 meter. Breng een bezoek aan de ‘BIG 3’ panoramaplatformen, lunch in een van de vele berghutten en vier na afloop een feestje in de après-ski.

Uitzichtpunt op de gletsjer in Sölden

#8. Les Deux Alpes

Het skigebied van Les Deux Alpes is zeer sneeuwzeker. Dat komt niet alleen door de aanwezigheid van de gletsjer, maar ook omdat veel pistes boven de 2000 meter liggen. Het merendeel van de afdalingen is blauw of groen en dat maakt Les Deux Alpes zeer geschikt voor beginners. Uiteraard is er ook voldoende uitdaging voor gevorderden.

#9. Les Trois Vallées

Met 600 pistekilometers behoort Les Trois Vallées tot de grootste skigebieden van Europa. Beginners kunnen uren oefenen op de vele groene en blauwe afdalingen, terwijl gevorderden allerlei spannende tochten skiën. De pistes van Les Trois Vallées liggen tussen de 1300 en 3200 meter. Velen daarvan bevinden zich boven de 2000 meter.

#10. Gurgl

Skigebied Gurgl ligt aan het einde van het Ötztal en is zeer sneeuwzeker. Skiën kan hier van half november tot ver in het voorjaar. Bijna alle pistes liggen boven de 2000 meter. Het hoogste punt ligt op 3082 meter. Hier ligt het Top Mountain Star restaurant. Onder het genot van warme chocolademelk met slagroom geniet je hier van een schitterend uitzicht.

Lift en piste in skigebied Obergurgl – Hochgurgl

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen