Skip to navigation Skip to main content

Vliegen naar de wintersport: goedkope vliegtickets, tips en meer

Vliegen naar de wintersport

Genoeg wintersporters geven de voorkeur aan vliegen naar de wintersport. Het is een snelle manier van reizen, je hoeft niet zelf te sturen en komt uitgerust aan op de plaats van bestemming. Met het vliegtuig op skivakantie gaan is niet goedkoop, mits je er op tijd bij bent of als je flexibel kunt boeken. Vliegen naar de wintersport heeft voor- en nadelen. In dit blog zetten we ze op een rijtje, inclusief handige tips en goedkope vluchten.

De voor- en nadelen van met het vliegtuig op wintersport

Een wintersport met het vliegtuig heeft voor- en nadelen. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje. Overweeg jij om komende winter te gaan vliegen naar Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Duitsland of Frankrijk? Deze voor- en nadelen kunnen je helpen bij het maken van een keuze.

Voordelen van vliegen naar de wintersport

 • Snel op de plaats van bestemming: de meeste vluchten duren tussen de één en twee uur.
 • Het is een comfortabele manier van reizen
 • Geen files en ergernissen in het verkeer
 • Je komt uitgerust aan op de plaats van bestemming
 • De vakantie start al op de luchthaven

Nadelen van vliegen naar de wintersport

 • Niet goed voor het milieu
 • Prijzig: zeker in drukke vakantieweken loopt het bedrag voor een vlucht snel op
 • Voor extra bagage moet je bijbetalen: van koffers tot skimateriaal
 • Je bent afhankelijk van een andere partij en bepaalt bijvoorbeeld niet je eigen vertrektijden
 • De vlucht is kort, maar je moet wel minimaal twee uur van tevoren aanwezig zijn
 • Voor de laatste kilometers heb je een taxi, huurauto, transfer of het openbaar vervoer nodig en eenmaal op locatie heb je geen auto tot je beschikking.

Goedkoop vliegen naar de wintersport: tips voor goedkope vluchten

Een van de nadelen van vliegen naar de wintersport is de prijs. Zeker als je er niet op tijd bij bent, de vlucht last minute boekt of op vakantie gaat in populaire vakantieweken zoals de kerstvakantie of voorjaarsvakantie. Toch hoeft vliegen echt niet duur te zijn en zijn er genoeg mogelijkheden voor goedkope vluchten. Met de volgende tips kun je besparen op een wintersport met het vliegtuig.

 1. Flexibiliteit: vluchten zijn vaak het duurst in de weekenden. Kun je misschien van dinsdag tot dinsdag op wintersport? Kijk eens naar de maandoverzichten en boek de vlucht op basis van de laagste prijzen.
 2. Zakenreizen vermijden: veel mensen vliegen voor werk heen op maandag en terug op vrijdag. Vluchten naar bekende steden zijn op deze populaire dagen een stuk duurder.
 3. Op tijd boeken: vroegboeken betekent besparen, zeker als het gaat om het boeken van goedkope vluchten naar de wintersport. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van bekende luchtvaartmaatschappijen die naar de wintersportlanden vliegen en blijf zo op de hoogte van wanneer het aanbod online komt.
 4. Flexibel omgaan met vluchttijden: ook voor vluchttijden geldt dat je door flexibel zijn flink wat geld kunt besparen.
 5. Luchthavens vergelijken: Nederland heeft drie bekende luchthavens, in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Natuurlijk moet je de reis ernaartoe ook in acht nemen, maar soms kun je door het vergelijken van luchthavens tientallen euro’s besparen.
Vliegen naar de wintersport met KLM

Goedkope vluchten naar de wintersport boeken bij Transavia

Bij Transavia boek je vluchten naar onder andere Oostenrijk, Frankrijk en Italië. Elk jaar in april publiceert de luchtvaartmaatschappij het aanbod voor het volgende winterseizoen. Wil je een goedkope vlucht boeken, dan is het zaak om er op tijd bij te zijn. Het is dan mogelijk om een retourtje onder of rond € 100,- per persoon te boeken. Zo kun je nu vanaf € 64,- per persoon naar Innsbruck vanaf Amsterdam, vanaf € 44,- per persoon naar Salzburg vanaf Eindhoven en naar Genève vanaf € 56,- per persoon vanaf Rotterdam/Den Haag. Het gaat hier om prijzen voor een enkele reis, de retourvlucht komt daar dus nog bij. Je reist met handbagage, dus voor een koffer of skimateriaal moet je bijbetalen.

Goedkope vluchten naar de wintersport boeken bij EasyJet

De Engelse luchtvaartmaatschappij EasyJet is een tip voor wintersporters die op zoek zijn naar goedkope vluchten voor de skivakantie. In de wintermaanden vliegt EasyJet rechtstreeks van Amsterdam naar Salzburg. Een retourtje boek je al vanaf € 100,- per persoon en daarbij is een klein stuk handbagage inbegrepen. Wil je meer meenemen, dan worden daar extra kosten voor in rekening gebracht. EasyJet vliegt verder onder andere van Amsterdam naar Milaan of Venetië, Genève en Nice.

Schiphol luchthaven
© Spalder Media Group

Goedkope vluchten naar de wintersport boeken bij KLM

Wie zo min mogelijk voor vliegen naar de wintersport wil betalen, kan beter kiezen voor Transavia of EasyJet. KLM is geen prijsvechter, maar biedt daarentegen wel uitgebreidere services aan. Zo is een stuk handbagage van 12 kilo inclusief en krijg je aan boord een snack en een drankje. Extra bagage of skimateriaal kan mee tegen betaling. Naar een aantal bestemmingen is de KLM vlucht gecombineerd met Transavia of Airfrance en wordt deze ook uitgevoerd door Transavia of Airfrance. Check in dit geval de voorwaarden en services van deze luchtvaartmaatschappijen. Met KLM Cityhopper vlieg je onder andere van Amsterdam naar Zürich (vanaf € 88,- enkele reis), naar Genève (vanaf € 78,- enkele reis) en Nice (vanaf € 97,- enkele reis).

Huurauto, transfer, taxi of openbaar vervoer

Na de landing in Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zwitserland of Duitsland, heb je geen eigen auto tot je beschikking om naar het skidorp waar je verblijft te rijden. Een aantal accommodaties biedt de mogelijkheid van een luchthaven transfer aan, maar je kunt ook zelf een transfer boeken. Met de taxi kan, maar dan is het ideaal als je dicht bij de luchthaven verblijft. De meest goedkope optie is het openbaar vervoer. Veel skigebieden zijn per bus of per trein bereikbaar en genoeg skidorpen beschikken over een eigen treinstation. Toch liever een auto voor de deur? Dan bestaat er ook de mogelijkheid om een auto te huren. Dit kan onder andere bij:

Parkeren op de luchthaven

Kom je met de auto naar Schiphol, Rotterdam The Hague Airport of Eindhoven Airport?

Skigebieden in de buurt van een vliegveld

Wanneer je kiest voor vliegen naar de wintersport, dan is het wel zo fijn om te gaan skiën in een skigebied in de buurt van een vliegveld. Zo hoef je na de landing niet alsnog honderden kilometers af te leggen.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.