Skip to navigation Skip to main content
Westendorf appartement

Wintersport 2024 boeken: reisorganisaties, tips en aanbiedingen

Ben jij al druk bezig met het boeken van een wintersport in 2024? Dat kan soms een flinke zoektocht zijn. Zeker als je van plan bent om te gaan skiën in de schoolvakanties of als je rekening moet houden met de vele wensen van je reisgezelschap. Om je een handje op weg te helpen, vind je op deze pagina een aantal handige tips, een overzicht met reisorganisaties en aanbiedingen. Zo wordt een wintersport in 2024 boeken leuker én makkelijker!

Je wintersport in 2024 boeken

Tijd om plannen te maken voor de mooiste vakantie van het jaar: de wintersport! Of het nu hartje zomer is, lente, herfst of winter, boeken kan altijd. Ben je van plan om in de schoolvakanties te gaan skiën? Dan loont het om er op tijd bij te zijn. Deze weken behoren tot de drukke weken van het hoogseizoen. Bij het boeken van een wintersport in 2024 komt van alles kijken en moet je met verschillende zaken rekening houden. Van tientallen wensen combineren tot het vinden van een geschikte locatie en van rekening houden met budgetten tot het plaatsen van de uiteindelijke boeking. Je bent al snel dagen bezig met het boeken van een wintersport in 2024!

Vroegboeken loont

Wanneer boek een wintersport voor skiseizoen 2023/2024? Wat is het beste moment om de skivakantie vast te leggen? Doe je dat al in de lente, in de zomer of pas in de herfst? Het antwoord op die vraag hangt af van de gewenste periode en bestemming (als je die laatste al weet). Als je afhankelijk bent van de schoolvakanties is het zaak om er op tijd bij te zijn. De kerstvakantie en voorjaarsvakantie behoren tot de drukke weken en accommodaties zijn in deze periode snel volgeboekt. Hoe vroeg je de wintersport in 2024 dan moet boeken? Sommige mensen reserveren de accommodatie tijdens de vakantie weer voor het jaar daarna, maar dat hoeft niet. In april/mei staat het eerste aanbod online voor de volgende winter. Dat aanbod wordt verder uitgebreid in de maanden daarna, maar ook natuurlijk ook deels weggeboekt. De meeste keuze heb van mei tot en met augustus, vanaf september gaat het hard. Veel mensen leggen de wintersport vast na afloop van de zomervakantie.

Wintersport 2024 boeken

Overzicht met reisorganisaties

Een wintersport in 2024 boeken kan direct bij de verhuurder van de accommodatie, maar ook via reisorganisaties. Het voordeel van boeken bij een reisorganisatie is dat de accommodatie vaak inclusief skipas wordt aangeboden. Reisorganisaties hebben goede samenwerkingen met de organisaties achter de skiliften, waardoor ze liftpassen tegen aantrekkelijke prijzen kunnen inkopen én aanbieden. Hieronder een overzicht met wintersport reisaanbieders.

 

Scroll naar rechts voor alle reisorganisaties.

Aanbiedingen skiseizoen 2023/2024

Wintersport vastleggen

Last minute op wintersport in 2024

Ben je niet afhankelijk van de schoolvakanties en kun je flexibel op reis? Dan kun je de skivakantie prima wat later boeken. Bijvoorbeeld pas in oktober of november of zelfs last minute. Het hele winterseizoen stunten reisorganisaties met aantrekkelijke last minute deals om de accommodaties te vullen. Boek wanneer het jou uitkomt of wanneer er verse sneeuw gevallen is en de zon schijn. Nu zijn er nog geen last minute deals, dus sla deze links op voor in de toekomst.

Turracher Höhe accommodaties wintersport
© Spalder Media Group

Schoolvakanties skiseizoen 2023/2024

Wanneer zijn de Nederlandse scholen vrij in skiseizoen 2023/2024? De kerstvakantie is voor het hele land gelijk, maar in de voorjaarsvakantie is Nederland opgesplitst in de regio’s noord, midden en zuid. De vakanties vallen als volgt:

Kerstvakantie:

  • Noord/midden/zuid: 23 december 2023 t/m 7 januari 2023

Voorjaarsvakantie:

  • Noord: 17 t/m 25 februari 2024
  • Midden: 17 t/m 25 februari 2024
  • Zuid: 10 t/m 18 februari 2024

Veel verschillende accommodaties

Wordt het een wintersport in een hotel of toch in een knus chalet? En geef je de voorkeur aan een accommodatie aan de piste of maakt de locatie niet zoveel uit? Bij het boeken van een wintersport in 2024 kom je er al snel achter dat er ontzettend veel keuze is. Hieronder een klein overzicht met verschillende accommodaties:

Wintersport in Frankrijk

Handige tips tot slot