31 oktober 2020 door Thijs in Nieuws

Ondanks het coronavirus hebben veel skigebieden het aangedurfd om skiliften te vervangen of te vernieuwen. Overal in de Alpen worden komend seizoen nieuwe skiliften in gebruik genomen. Nieuwe, moderne liften betekent een hogere capaciteit en dat is in deze tijd mooi meegenomen. In dit weblog een overzicht van de nieuwe skiliften in de Alpen voor wintersportseizoen 2020/2021.

2 nieuwe skiliften in Schladming-Dachstein

In skigebied Schladming-Dachstein worden deze winter 2 nieuwe skiliften in gebruik genomen. Op de Reiteralm heeft de Schoberbahn, een 6-persoons stoeltjeslift, de plaats ingenomen van de Reiteralm III sleeplift. De oude Lärchkogel stoeltjeslift heeft sinds 1994 meer dan 24 miljoen wintersporters vervoerd, maar kon het aantal wintersporters niet meer aan. Met de komst van de 8-persoons stoeltjeslift Lärchkogel stijgt de capaciteit naar 3500 personen per uur.


Door lawine verwoeste lift in Zermatt herbouwd

In januari 2018 werd de Kumme stoeltjeslift in Zermatt verwoest door een lawine. Meer dan 2 jaar later is de lift uit z’n as verrezen in de vorm van de 10-persoons Kumme gondel. Bijzonder aan deze lift is dat er geen personeel in de liftstations aanwezig zal zijn.

Nieuwe Nebelhornbahn in Oberstdorf: skigebied 20/21 gesloten

Op de Nebelhorn wordt de afgelopen jaren flink gewerkt om het skigebied te moderniseren. Tijdens wintersportseizoen 2020/2021 blijft het skigebied gesloten om de Nebelhornbahn aan te kunnen pakken. De moderne 2S-lift met 10-persoons cabines moet tijdens de zomer van 2021 in gebruik genomen worden. Iets verderop in de skiregio Kleinwalsertal & Oberstdorf, in skigebied Söllereck-Höllwies, is de Söllereckbahn vervangen.

Grootste liftproject ooit op de Kronplatz

Met de komst van de Olang 1+2 gondel heeft de Kronplatz haar meest grote liftproject ooit gerealiseerd. De lift heeft een capaciteit van maar liefst 3900 personen per uur en een zeer futuristisch dal-, midden- en bergstation.

(Foto: © Kronplatz / studio schlotthauer matthiessen – architecturemade GbR)

Skigebied 3 Zinnen Dolomiten bouwt door en door

Skigebied 3 Zinnen Dolomites opende vorig seizoen al de nieuwe Hasenköpfl stoeltjeslift en nu is het de beurt aan de Helmjet Sexten gondel. Deze 10-persoons gondel vervangt de kabelbaan uit 1981. Ook zijn er nog altijd geruchten over een liftverbinding met Skizentrum Sillian in Oostenrijk.

Twee nieuwe skiliften in gebruik in SkiWelt

Afgelopen zomer werd de Hexenwasser gondel in Söll al in gebruik genomen. Bijzonder aan deze lift is dat iedere gondel (72) een eigen design en thema heeft gekregen. Bij Itter is de Salvistabahn vervangen door een 10-persoons gondel. Het traject is aangepast en verlengd. Voortaan is niet alleen de Kraftalm (middenstation) bereikbaar, maar ook de Kleine Salve.

Einde aan de gekleurde eitjes van Méribel

Iedereen die wel eens in Méribel heeft geskied, kent de gekleurde eitjes van de Plattières 3 gondel. Afgelopen zomer is de 6-persoons gondel uit 1984 ontmanteld en vervangen door de 6-persoons Bouquetin stoeltjeslift.

Liftverbinding Flachauwinkl/Kleinarl en Wagrain

Liefhebbers van skigebied Snow Space Salzburg hebben reikhalzend uitgekeken naar deze liftverbinding. De Panorama Link gondel zorgt dat de Shuttleberg (Flachauwinkl/Kleinarl) op de pistes van Wagrain is aangesloten. De horizontale verbindingslift heeft een lengte van 3 kilometer en laat je in 9 minuten de oversteek maken.

Overige nieuwe liften in Oostenrijk

Overige nieuwe liften in Frankrijk

Overige nieuwe liften in Duitsland

Overige nieuwe liften in Zwitserland

Overige nieuwe liften in Italië

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen