10 augustus 2020 door Thijs in Nieuws

Komende winter wordt aan de noordzijde van Fiss een nieuwe 8-persoons stoeltjeslift in gebruik genomen. De 12er-Bahn gaat de huidige Zwölferbahn vervangen die qua capaciteit niet meer aan de huidige eisen voldeed. Met de komst van deze nieuwe stoeltjeslift moeten de wachttijden aan de noordflank tot de verleden tijd behoren. In dit weblog lees je meer over de nieuwe 12er-Bahn in Serfaus-Fiss-Ladis.

Meer capaciteit op de noordflank van Fiss

Op de noordflank boven Fiss konden de huidige skiliften het aanbod van wintersporters tijdens het hoogseizoen soms niet aan. De huidige Zwölferbahn heeft stoeltjes voor 4 personen en een capaciteit van 1800 wintersporters per uur. Vanaf wintersportseizoen 2020/2021 stap je hier in een nieuwe 8-persoons stoeltjeslift die 3000 mensen per uur kan gaan vervoeren. De 12er-Bahn, die wordt voorzien van stoelverwarming en weerkap, gaat voor een betere ontsluiting van dit deel van het skigebied zorgen.

Pistekaart Serfaus-Fiss-Ladis
Locatie van de nieuwe 12er-Bahn in Serfaus-Fiss-LadisDalstation tussen Zirbenhütte en Schöngampalm

Het dalstation van de 12er-Bahn komt tussen de bergrestaurants Zirbenhütte en Schöngampalm te liggen. Dit is 200 meter lager dan in de huidige situatie, waardoor het traject van de nieuwe lift 500 meter langer wordt. Uitstappen doe je op vrijwel dezelfde locatie als waar het huidige bergstation zich bevindt, in de directe nabijheid van de Gratabfahrt, Zwölfer Sportiv en Zwölferabfahrt. Beide stations krijgen een stijlvolle uitstraling die goed bij het landschap en de al bestaande liftstations past.

Cijfers & feiten van de nieuwe 8-persoons stoeltjeslift 12er-Bahn in Serfaus-Fiss-Ladis

Ingebruikname: december 2020 Lengte: 1651 m
Hoogte bergstation: 2540 m Hoogteverschil: 607 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: ca. 05:00 min.
Stoeltjescapaciteit: 8-personen Capaciteit: 3000 pers./uur
Aantal stoeltjes: n.b. Plaats: Fiss

Vernieuwde rodelbaan in Fiss

Ook kun je vanaf wintersportseizoen 2020/2021 in Fiss afdalen van de vernieuwde rodelbaan. De rodelbaan wordt in twee verschillende fases herontwikkeld. Dit jaar staat het lagere gedeelte van de KuhAlm naar het Sonnenburg restaurant en verder naar Fiss op de agenda. De rodelbaan wordt breder, 3 meter, en voorzien van kunstsneeuwinstallaties en kunstlicht. Door het glooiende karakter van de rodelbaan is deze uitstekend geschikt voor gezinnen.

Middenstation Schönjochbahn
De rodelbaan start bij het middenstation van de Schönjochbahn

Wintersport in Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis staat te boek als één van de meest familievriendelijke skigebieden van de Alpen. Toch betekent dit niet dat alleen gezinnen zich hier thuis voelen. Het skigebied is zeer veelzijdig en beschikt over ruim 200 kilometer aan pistes. Ervaren wintersporters kunnen zich uitleven op de uitdagende pistes van de Obere Scheid en Masnerkopf. Beginners die het liever wat rustiger aandoen kunnen werken aan hun techniek op de pistes van de Mittlerer Sattelkopf. Het kindvriendelijke karakter van dit skigebied wordt onderstreept door de zeer uitgebreide kinderlanden Kinderschneealm en Bertas Kinderland. Wie houdt van après-ski is in Serfaus en Fiss aan het goed adres. Bij de BamBam, Patschi Pub, Hexenalm en Dorfstadl is sprake van gemoedelijke après-ski.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen