Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Biollène in Valmorel

52348 - Nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Biollène in Valmorel (3)

Valmorel ligt in het hart van de Franse Alpen, even ten zuiden van Albertville. Het dorp heeft een authentieke uitstraling dankzij de chaletbebouwing. Valmorel deelt het skigebied Le Grand Domaine, dat over ruim 150 kilometer aan pistes beschikt, met St. François Longchamp, dat aan de andere zijde van de bergkam ligt. Vanaf skiseizoen 2020/2021 kun je boven Valmorel gebruik maken van de nieuwe 6-persoons Biollène stoeltjeslift.

Verbindingslift Valmorel- St. François Longchamp

De oude Biollène stoeltjeslift bood plaats aan 4 personen en was sinds 1989 in gebruik. Hier komt een moderne variant met 6-persoons stoeltjes voor in de plaats. De capaciteit stijgt hiermee naar 2800 personen per uur. De Biollène stoeltjeslift is één van de liften die Valmorel met de pistes van St. François Longchamp verbindt. Het bergstation bevindt zich op een hoogte van 2019 meter. Eenmaal daar kun je aan de La Valette afdaling richting St. François Longchamp beginnen, je wagen aan de Piraten boardercross of een prachtige dalafdaling naar Doucy maken. De nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Biollène in Valmorel moet in december 2020 in gebruik genomen worden.

Cijfers & feiten van de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Biollène in Valmorel

Ingebruikname: december 2020 Lengte: 1445 m
Hoogte bergstation: 2019 m Hoogteverschil: 279 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: ca. 05:20 min.
Stoeltjescapaciteit: 6-personen Capaciteit: 2800 pers./uur
Aantal stoeltjes: n.b. Plaats: Valmorel

52348 -  (3)
Nieuws


Demontage van oude stoeltjeslift

Voor dat men aan de bouw van de nieuwe lift kan beginnen, moet eerst de oude stoeltjeslift worden gesloopt. Die werkzaamheden zijn, zoals je in de onderstaande video kunt zien, in volle gang. Best spectaculair om te zien wat voor effect het heeft als de liftkabel met een snijbrander wordt doorgebrand.

Meer informatie over een wintersport in Valmorel

Hoewel Valmorel een modern, Frans skistation is, heeft het toch een authentieke uitstraling. Destijds is er voor chaletbebouwing gekozen en dat is de sfeer en charme van het dorp ten goede gekomen. Hierdoor lijk je je wintersport door te brengen in een oud bergdorpje, maar heb je wel de voorzieningen en faciliteiten van nu. Er is een ruime keus aan bars, winkels en restaurants. Veel accommodaties zijn op loopafstand van de lift. Ook voor families is Valmorel een uitstekende bestemming. Zo is er onder andere het Piratendorp waar kinderen van 2 tot 10 jaar zich kunnen uitleven in de sneeuw (o.a. rodelbaan, kasteel). Skigebied Le Grand Domaine biedt pistes voor ieder niveau en reikt tot een hoogte van 2550 meter. Wel zijn er nog een flink aantal sleepliften, maar de modernisering van het skigebied is o.a. door de komst van de Biollène stoeltjeslift ingezet.pistekaart valmorel
Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.