Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe 8-persoons stoeltjeslift Kapellenbahn op Steinplatte

52301 - Nieuwe 8-persoons stoeltjeslift Kapellenbahn op Steinplatte (3)

Op de Steinplatte wordt deze zomer de 6-persoons stoeltjeslift Kapellenbahn vervangen voor een moderne variant die plaats biedt aan 8 personen. De lift deed dienst sinds 1995, maar voldeed niet meer aan de huidige normen qua capaciteit en comfort. Ondanks de crisis wil de Steinplatte blijven innoveren en de hoogste kwaliteit bieden. In dit weblog lees je alles over de nieuwe 8-persoons Kapellenbahn op de Steinplatte bij Waidring.

Belangrijke lift middenin het skigebied

De Steinplatte kijkt hoopvol naar de toekomst en wil zowel de lokale economie in stand houden als wintersporters een eersteklas ervaring bieden. De 6-persoons stoeltjeslift Kapellenbahn, een belangrijke lift in het hart van het skigebied, past niet meer in dit plaatje. Daarom heeft men besloten om de stoeltjeslift te vervangen voor een moderne variant die plaats biedt aan 8 personen. Hierdoor moeten wachttijden in het hoogseizoen tot de verleden tijd behoren, kan de lift blijven draaien bij hogere windsnelheden en kunnen skileraren met 7 kinderen tegelijk naar boven. Ook krijgt de lift een kindvriendelijke instap met een lopende band die zich aanpast aan de hoogte van de passagiers. De nieuwe Kapellenbahn moet bij aanvang van wintersportseizoen 2020/2021 in gebruik worden genomen.


Weerkappen en stoelverwarming

De 8-persoons stoeltjeslift Kapellenbahn op de Steinplatte zal nagenoeg hetzelfde traject volgen als de oude lift. Het dalstation (1268 m) ligt onderaan de Möseralm en het bergstation (1541 m) bij het meer met water voor de productie van kunstsneeuw en de start van het snowpark. Aan de liftkabel komen 70 stoeltjes te hangen, waardoor er per uur 3200 wintersporters vervoerd kunnen worden. Ook wordt de lift voorzien van weerkappen en stoelverwarming.

Cijfers & feiten van de nieuwe 8-persoons Kapellenbahn op de Steinplatte

Ingebruikname: december 2020 Lengte: 1411 m
Hoogte bergstation: 1541 m Hoogteverschil: 273 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: ca. 05:29 min.
Stoeltjescapaciteit: 8-personen Capaciteit: 3200 pers./uur
Aantal stoeltjes: 70 Plaats: Steinplatte

52301 -  (3)
Locatie van de nieuwe Kapellenbahn in skigebied Steinplatte-Winklmoosalm
Locatie van de nieuwe Kapellenbahn in skigebied Steinplatte-Winklmoosalm

Meer informatie over wintersport op de Steinplatte

De Steinplatte maakt onderdeel uit van het grensoverschrijdende skigebied Steinplatte-Winklmoosalm. Bovenaan de Möseralm ski je vanuit Oostenrijk zo de grens met Duitsland over. Niet alleen vanuit het Oostenrijkse Waidring vertrekken er liften richting de pistes, ook vanuit het Duitse Seegatterl bij Reit im Winkl. Het skigebied beschikt over ruim 40 kilometer aan pistes waar ieder type skiër van kan genieten. Er zijn brede, eenvoudige pistes voor beginners en kinderen, gevorderden kunnen zich uitleven op de iets lastigere pistes rond de top van de Steinplatte (1860 m). Waar je zeker even moet gaan kijken is bij het uitzichtplatform. Het platform vlakbij de Panoramatenne hangt maar liefst 70 meter boven de grond en biedt een geweldig uitzicht. Andere highlights van het skigebied zijn de fijne berghutten (Kammerköralm), het snowpark en de 12 kilometer lange dalafdaling over de Winklmoosalm naar Duitsland.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.